Kend 7 bivirkninger af dialyse

, Jakarta - Når en person oplever kronisk nyresvigt, har han brug for dialyse for at erstatte de nyrer, der ikke længere fungerer, som de skal. Denne procedure er obligatorisk, så personer med kronisk nyresvigt kan overleve og undgå forskellige komplikationer, såsom ophobning af toksiner, metabolisk affald og overskydende væsker i kroppen. Selvom det giver fordele, skal du være opmærksom på, at der er nogle bivirkninger ved dialyse, som du skal passe på.

Tidligere skal man være opmærksom på, at dialysemetoden er opdelt i 2, nemlig hæmodialyse og peritonealdialyse. De bivirkninger ved dialyse, der kan mærkes, vil afhænge af, hvilken dialysemetode, der udføres. Generelt er bivirkningen af ​​dialyse en langvarig følelse af svaghed. Men hver dialyse har en anden bivirkning af dialyse.

Læs også: Kronisk nyresvigt kræver dialyse

Ved hæmodialysedialysemetoden kan dialyse kun foretages på et hospital og kan foretages op til tre gange om ugen. Bivirkninger af dialyse omfatter:

1. Blodtryk for lavt eller højt

Den mest almindelige bivirkning ved hæmodialyse er et fald i blodtrykket, især for personer med kronisk nyresvigt, som også har diabetes. Andre symptomer, der kan opstå, omfatter åndenød, mavekramper, muskelkramper, kvalme eller opkastning. Omvendt kan blodtrykket også stige for højt, især hvis det ledsages af en historie med hypertension, som stadig indtager for meget salt eller vand.

2. Anæmi

Anæmi eller en tilstand, der ofte omtales som mangel på blod, er en af ​​de bivirkninger, der er ret almindelige, relateret til virkningerne af nyresygdomme og dialyse.

3. Kløende hud

Ophobningen af ​​fosfor som følge af hæmodialyse kan få huden til at blive kløende. Denne tilstand er almindelig, men for at forhindre eller lindre symptomer på kløende hud kan personer med nyresvigt være nødt til at gennemgå en særlig diæt og regelmæssigt tage fosfatbindere som anbefalet af deres læge.

Læs også: Dialyse kan virkelig forårsage knogleskader?

4. Muskelkramper

Selvom årsagen ikke er klar, kan muskelkramper under hæmodialyse normalt forekomme. Opvarmning eller give en varm kompres til området kan gøres for at hjælpe med at forbedre blodcirkulationen og reducere muskelkramper, der mærkes. Mens peritonealdialysedialysemetoden, kan den gøres hjemme under tilsyn og vejledning af en læge. Denne dialysemetode skal dog udføres hver dag på regelmæssig basis. Ligesom hæmodialyse har peritonealdialysedialyse også bivirkninger, selvom de er forskellige.

5. Peritonitis

Peritonitis er en almindelig komplikation ved peritonealdialyse. Denne infektion kan opstå, når den anvendte dialyseanordning ikke er steril, så det er muligt for bakterier eller bakterier at sprede sig til bughinden eller maveslimhinden. Så før du bruger dialyseudstyr, skal du sikre dig, at udstyret er sterilt.

6. Vægtøgning

Ved peritonealdialyse indeholder den anvendte dialysevæske generelt sukker, så sukkeret sandsynligvis vil blive absorberet af kroppen. Dette kan øge kalorieindtaget i kroppen. For personer, der gennemgår denne medicinske procedure, skal du konsultere en læge vedrørende den anbefalede kost og motion, så vægten kan kontrolleres korrekt.

7. Brok

Personer i peritonealdialyse har en højere risiko for at udvikle brok. Dette skyldes tilstedeværelsen af ​​væske, der vedvarer i timevis i bughulen, hvilket forårsager spændinger i mavemusklerne. Dette kan udløse et brok.

Læs også: Har du brug for at vide, disse er 5 komplikationer ved kronisk nyresvigt

Bivirkningerne af dialyse varierer fra person til person. Denne handling anses dog for at være vigtig for personer med nyresygdom, for at hjælpe med at erstatte nyrefunktionen, så de kan køre deres stofskifte korrekt. Kontakt en læge regelmæssigt for at bevare en sund krop, mens du gennemgår dialyse, og for at få ordentlig og effektiv behandling for bivirkninger ved dialyse.

Det er en lille forklaring om bivirkningerne ved dialyse, som du skal vide. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist, du ønsker, kan gennemføres Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!