Hvad er VCT-procedurerne for HIV/AIDS?

Jakarta - For at finde ud af, om din krop er inficeret med HIV/AIDS-virus, kan du lave en VCT eller Frivillig rådgivningstest. Som navnet antyder, er disse kontroller frivillige og fortrolige. Det vil sige, at der ikke er nogen tvang mod nogen til at udføre denne test.

HIV-infektion i de tidlige stadier har en tendens til ikke at vise klare symptomer, så det er ikke ualmindeligt, at en person ikke indser, at hans krop er blevet inficeret med denne farlige virus. Derfor er en VCT-undersøgelse nødvendig, så infektion kan opdages tidligt og kan behandles med det samme.

VCT eksamensprocedure

Før du laver undersøgelsen, gennemgår du rådgivningsfasen. Denne rådgivningsfase udføres for at hjælpe med at forberede sig til undersøgelsen og foregribe testresultaterne senere. Gennem denne rådgivning kan du hurtigere planlægge hiv-pleje og behandling, hvis man ved, at testresultatet er positivt.

Læs også: Sjældent indset, disse er årsagerne til og symptomerne på HIV

Ikke nok med det, så ved du også bedre, hvordan du forebygger smitte, både fra andre mennesker og fra mor til barn, hvis moderen er gravid og har hiv, samt forebygger forekomsten af ​​seksuelt overførte sygdomme. Men hvis du ikke ønsker rådgivning inden undersøgelsen, er det fint. Ligesom selve testen er denne rådgivning også frivillig.

Efter eller uden rådgivning går du videre til næste fase af undersøgelsen, nemlig HIV-antistoftesten. Denne VCT-procedure har tre typer test, nemlig:

  • Elisa Test og Western Blot. Denne undersøgelse foretages ved at tage en blodprøve. Prøven vil derefter blive sendt til laboratoriet for yderligere undersøgelse. Du kan kende resultaterne af denne undersøgelse om cirka en uge.
  • Hurtig test. Denne undersøgelse foretages ved at tage en blodprøve gennem fingerspidsen. Blodet vil derefter blive placeret på et objektglas og givet en speciel kemisk opløsning. Du kan kende resultatet af undersøgelsen på kun 15 minutter. Hvis resultatet er positivt, vil denne test blive gentaget for at sikre en nøjagtig diagnose.

Læs også: Vær opmærksom, disse er 5 komplikationer forårsaget af HIV og AIDS

HIV-antistofundersøgelse i VCT-proceduren udføres for at påvise tilstedeværelsen af ​​antistoffer i kroppen, hvis mængden er tilstrækkelig. Eksistensen af ​​den nyeste teknologi gør det nemmere for dig at tage testen inden 3 måneder. Der er dog stadig tidspunkter, hvor antistoffer ikke kan påvises af blodet, så du får et negativt testresultat, selvom virussen faktisk stadig er i kroppen.

Hvad med resultaterne?

Efter at have gennemgået alle procedurerne, vil du vende tilbage til rådgiveren for at diskutere resultaterne. Rådgiveren vil på en enkel måde forklare resultaterne af den undersøgelse, du gennemgår, og give dig mulighed for at stille spørgsmål. Hvis resultatet er negativt, rådes du stadig til at tage forebyggende foranstaltninger, såsom at have sikker sex.

Hvis resultaterne er positive, vil rådgiveren give de bedste behandlingsmuligheder, du kan leve, herunder at ændre livsvaner. Du vil også blive givet vejledning i, hvordan du forhindrer overførsel.

Læs også: Her er en forklaring på stadierne af HIV-infektion til AIDS

Alle typer HIV-tests var meget nøjagtige til at påvise tilstedeværelsen af ​​virussen i kroppen. Alligevel er dens effektivitet til påvisning af HIV-virus noget forskellig, afhængig af fuldstændigheden af ​​den udførte procedure. Enkelt sagt er denne undersøgelse den bedste måde at forhindre overførsel af HIV-virus såvel som en seksuelt overført sygdom.

Du kan stille flere spørgsmål om HIV/AIDS og direkte VCT-undersøgelse til lægen gennem ansøgningen . Spørgsmål og svar om eventuelle helbredsproblemer er nu nemmere og mere praktiske.



Reference:
WHO. Tilgået 2020. HIV-testtjeneste.
WHO. Tilgået i 2020. HIV/AIDS.