Kend behandlingen af ​​svagt hjerte, der kan lade sig gøre

"Det lettest genkendelige symptom på kardiomyopati eller svagt hjerte er hjertebanken efterfulgt af åndenød. Forsink ikke med straks at konsultere en læge, hvis du oplever det."

Jakarta – Hviler du, men dit hjerte hamrer og får åndenød? Vær forsigtig, for det er ikke naturligt at ske. Begge er symptomer på et svagt hjerte eller kardiomyopati. Denne tilstand er tæt forbundet med hjertemusklen, som forstørres, fortykkes eller bliver stivere, hvilket fører til en svækkelse af hjertet.

Når du har et svagt hjerte, kan dette vigtige organ ikke længere pumpe blod som normalt. Ikke nok med det, så kan hjertet heller ikke holde rytmen, når det slår. Som følge heraf er det meget muligt at få et hjerteanfald eller andre helbredsproblemer, der angriber hjertet. Dette er grunden til, at et svagt hjerte virkelig skal behandles med det samme.

Genkendelse af symptomerne på et svagt hjerte

Kardiomyopati er opdelt i fire, med dilateret kardiomyopati el dilateret kardiomyopati at være den mest almindelige tilstand. Svag hjerteudvidelse opstår, når hjertemusklen er for svag til at pumpe hjertet normalt. Dette får hjertemusklen til at udvide eller strække og blive meget tyndere.

Læs også: Langsom puls, hvad forårsager det?

Ikke nok med det, udvidelsen af ​​hjertemusklen får også hjertet til at føle, at det oplever hævelse. Så er der også svaghed i hjertet, der opstår på grund af genetiske faktorer, diabetes, alder og hypertension kendt som hypertrofisk kardiomyopati, restriktiv kardiomyopati (tilstand, hvor hjertets ventrikler bliver stivere, så blod ikke kan passere gennem det) og arytmogen højre ventrikel dysplasi (tilstand, når hjertets væv er svagt) og fibrøst fedt indtager positionen i hjertets højre ventrikel, hvilket resulterer i en uregelmæssig hjerterytme).

Men uanset hvilken type hjertesvaghed der opstår, har symptomerne en tendens til at være de samme, herunder:

  • Oplever åndenød under aktivitet, selv når du hviler.
  • Der er hævelse i fodområdet, såsom hæle, fodsåler og ben.
  • Der er forstørrelse af maven på grund af den ophobede væske.
  • Hyppig hoste, især når du ligger ned.
  • Kroppen oplever ofte træthed.
  • Hjerteslaget banker, hurtigere eller som om det banker.
  • Der er en ubehagelig følelse i brystet, som om det bliver trykket.
  • Hyppig svimmelhed, snurrende hoved, endda bevidstløshed.

Læs også: Pas på, disse 10 faktorer kan øge risikoen for kardiomyopati

Desværre har mild kardiomyopati ingen specifikke symptomer. Disse symptomer opstår normalt kun over tid og har en tendens til at blive værre. Faktisk kan denne tilstand udvikle sig hurtigt hos nogle mennesker eller endda ikke have nogen symptomer, selvom de faktisk har et svagt hjerte.

Hvis du oplever nogen af ​​symptomerne, så tøv ikke med straks at gå til den nærmeste læge eller hospital, OK! Du kan bestille tid hos lægen på forhånd, så du ikke længere skal stå i lange køer. Vejen er selvfølgelig med HentAnsøgning på din telefon.

Hvilke behandlinger kan udføres?

Forud for behandlingen vil lægen udføre flere undersøgelser for at fastslå, hvor alvorlig skaden er på hjertet. Nogle hjertesygdomme kræver ikke behandling, nogle kræver øjeblikkelig behandling.

Læs også: Idap kardiomyopati, lev en sund livsstil

Desværre er der ingen specifik behandling, der kan helbrede kardiomyopati. Alligevel kan du reducere symptomerne fra at blive værre ved at gøre følgende.

  • Lev en sund livsstil.
  • Tager medicin for at forhindre, at tilstanden forværres, såsom hypertensionsmedicin.
  • Mød kroppens daglige væskeindtag.
  • Undgå aktiviteter, der kan få dit hjerte til at banke.
  • Implantation af hjertet med en defibrillator eller enhed for at detektere hjertefrekvensen.
  • Operation eller operation.
  • Hjertetransplantation som en sidste udvej behandlingsmulighed.

I mellemtiden vil lægen ordinere en betablokker eller calciumkanalblokkere til behandling af hypertrofisk hjertesvigt. Denne medicin vil hjælpe med at reducere brystsmerter, åndenød og forhindre et hjerteanfald.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Kardiomyopati.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Kardiomyopati.
Hjerter. Tilgået i 2021. Hvad er kardiomyopati hos voksne?