5 Første håndtering, når børn har næseblod

, Jakarta – Der er mange ting, der kan få børn til at opleve næseblod. Selvom blødningen fra barnets næse ser forfærdelig ud, bør forældre ikke gå for meget i panik. Årsagen er, at panik, når de håndterer næseblod, faktisk også kan få børn til at føle sig bange, så håndteringen bliver vanskelig.

Dybest set er næseblod, der opstår hos børn, ikke en farlig ting og sker ret ofte for børn. Dette skyldes, at blodkarrene i børns næser har tendens til at være mere skrøbelige og let knække. Dette får så blod til at komme ud af afsnittet. Sammenlignet med voksne er børn i alderen 3-10 år mere tilbøjelige til at få næseblod på grund af visse ting.

Læs også: Kend 6 årsager til næseblod hos børn

Næseblod hos børn kan opstå på grund af meget tørre vejrforhold, temperaturer, der er for varme, vanen med at pudse næsen for hårdt, at pille næsen for dybt. Derudover kan blødning fra næsen også opstå på grund af kollisioner, næsedeformiteter, allergier, infektioner, til indtrængen af ​​fremmedlegemer i næsen. Men hos børn menes influenza og allergi at være de mest almindelige årsager til næseblod.

Når dit barn har en næseblod, er der nogle nemme trin, du kan tage som førstehjælp. Målet er at stoppe blødningen fra næsen. Hvad er de førstehjælpe, der kan gøres, når et barn har en næseblod?

1. Bevar roen

Næsten alle forældre vil føle panik, når de finder, at deres barn bløder fra hans krop. Det er dog bedre, hvis mor eller far forbliver rolige, når de beskæftiger sig med næseblod hos børn. Udover at gøre det nemmere at håndtere næseblod, vil det at bevare roen og samtidig yde førstehjælp også undgå, at barnet bliver bange, så næseblod hurtigt kan løses.

2. Placer barnet korrekt

Det første skridt, der skal tages, er at bede barnet om at sidde med hovedet lidt sænket. Sørg for, at din lille ikke læner sig tilbage, så blodet ikke strømmer fra indersiden af ​​næsepassagerne ind i svælget eller ud af munden. For hvis dette sker, er der risiko for, at barnet kvæler og kaster op.

Læs også: 10 tegn på næseblod at passe på

3. Luk og tryk på Næse

Brug en ren serviet eller klud og dæk forsigtigt barnets næse. Tricket er at trykke langsomt på den bløde del af næsen. Men husk, du må ikke stikke vævet eller kluden ind i næseborene.

4. Kold komprimering

Mens du trykker på den bløde del af næsen for at stoppe næseblødningen, påfør en kold kompres for at hjælpe med at stoppe blødningen. Komprimer barnets næserygge, mens du stadig trykker blidt. Efter 10 minutter fjernes vævet og komprimeres fra næsen, og bemærk derefter, om blødningen er stoppet eller ej.

5. Gentag

Hvis blødningen stadig ikke stopper, skal du gentage trinene i rækkefølge. Men hvis barnets næse stadig bløder efter al hjælpen er klaret, skal du straks tage den lille på hospitalet til øjeblikkelig lægehjælp.

Der er brug for lægehjælp, hvis næseblødningen ikke stopper efter to førstehjælpsbehandlinger, barnet begynder at se blegt og svagt ud, og barnets puls bliver hurtigere. Næseblod kan også få barnet til at få vejrtrækningsbesvær, blod kommer for meget ud, indtil blod sluges eller kommer ud af munden. Hvis det er sket, så tøv ikke med at tage din lille på hospitalet.

Læs også: Hvis en næseblod er et tegn på en alvorlig sygdom

Eller mødre kan bede om hjælp og råd til at stoppe næseblod fra at gå til lægen i ansøgningen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!