Her er EKG-proceduren til at opdage koronar hjertesygdom

, Jakarta – Der er mange måder, der kan gøres for at bestemme tilstanden af ​​hjertesundhed, hvoraf den ene er ved at gennemgå en elektrokardiogramundersøgelse. Et elektrokardiogram eller EKG er en simpel test, der bruges til at måle eller registrere hjertets elektriske aktivitet.

Læs også: Uden indsnit og elektricitet, hvordan udføres et elektrokardiogram?

Denne undersøgelse assisteres af brugen af ​​en elektrisk impulsdetektionsmaskine kaldet en elektrokardiograf. Denne undersøgelse forårsager ingen fysisk fornemmelse. Der er flere hjertesygdomme, der anbefales til en elektrokardiogramundersøgelse, såsom brystsmerter, vejrtrækningsbesvær, træthed og svaghed og hjerterytmeforstyrrelser.

Indikationer på sygdomme, der skal udføres med et elektrokardiogram

Et elektrokardiogram kan bruges til at bekræfte tilstanden af ​​hjertets helbred. Denne undersøgelse bruges til påvisning af flere hjertesygdomme, såsom:

  1. Hjerteanfald.

  2. Koronar hjertesygdom.

  3. Elektrolytforstyrrelse.

  4. Forgiftning og lægemiddelbivirkninger.

  5. Evaluer effektiviteten af ​​pacemakeren.

Kend typerne af elektrokardiogram

Der er flere typer elektrokardiogrammer, der bruges til at bekræfte hjertesundhed, herunder:

1. Stresstest (EKG-løbebånd)

I modsætning til den almindelige elektrokardiogramundersøgelse udføres en løbebånd-EKG-undersøgelse ved hjælp af et værktøj såsom et løbebånd. Registrering af elektrisk aktivitet foretages, når patienten udfører aktiviteter eller aktiviteter i dette tilfælde er løbebåndsaktiviteter.

2. Holter Monitor

Dette værktøj er ret lille, og dets brug bæres rundt om halsen og halsen elektrode fastgjort til brystet. Holter-monitoren registrerer resultaterne af elektrokardiogrammet i 1 til 2 dage. Selvom denne enhed bæres omkring patienten, har patienten lov til at udføre aktiviteter som normalt. Holter-monitoren og elektrode installeret må ikke udsættes for vand.

Hvad er elektrokardiogramproceduren?

Du bør vide, hvordan proceduren for en elektrokardiogramundersøgelse, som er som følger:

1. Før eksamen

Der er ingen særlig forberedelse til en elektrokardiogramundersøgelse. Nogle gange laves et EKG i en nødsituation for at finde ud af, om nogen har et hjerteanfald. Hvis du er planlagt til at have et EKG-tjek, skal du undgå at bruge lotion, olie eller pudder på kroppen, især på brystet. Glem ikke at rense kroppen, især brystet, fra hårene, der vokser på den del, så elektrode kan holde sig godt til din krop.

2. Under eksamen

Denne undersøgelse varer normalt 5-8 minutter. Under undersøgelsen vil patienten blive forbudt at bruge tilbehør til tøj. Patienten bærer særligt tøj til EKG-undersøgelsen. Patienten bliver også bedt om at ligge og elektrode fastgjort til patientens bryst, arme og ben. Hver elektrode vedhæftede vil faktisk registrere hjertets elektriske aktivitet.

3. Efter inspektion

Efter undersøgelsen får patienten lov til at udføre aktiviteter som normalt. Nogle af de informationer, man får efter EKG-undersøgelsen, er puls, hjerterytme, ændringer i hjertemusklens struktur og ilttilførsel til hjertemusklen.

Så om denne undersøgelse forårsager bivirkninger? Denne inspektion kan forårsage irritation af de dele af huden, som maskinerne er fastgjort til elektrode . Generelt er irritation forårsaget af allergier. Derudover maskintilbagetrækning elektrode fra huden undertiden forårsage smerte, men ikke for alvorlig.

Brug appen at spørge lægen direkte om elektrokardiogramundersøgelsen og om hjertesygdomme. Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play lige nu!

Læs også: Elektrokardiogram til påvisning af eventuelle sygdomme?