Vil du undgå gigt? Her er de enkle tips

, Jakarta - Gigt er en tilstand, der forårsager symptomer på uudholdelig smerte, hævelse og en brændende fornemmelse i ledområdet. Gigt opstår, når niveauet af puriner i blodet er for højt og derefter forårsager symptomer. Når der er flere puriner i kroppen, betyder det, at der produceres mere urinsyre i kroppen.

Normalt fjernes overskydende puriner af nyrerne og udskilles fra kroppen sammen med urin. Men hvis urinsyreniveauet kan opbygges, er nyrerne ineffektive til at fjerne syren.

Overskydende niveauer af disse puriner flyder derefter i blodet og omdanner urinsyre til krystaller. Over tid ophobes krystaller omkring led og andre bløde væv i kroppen. Som et resultat vil led og muskler føles ømme og smertefulde.

Gigt er almindelig hos voksne i alderen 40 til 50 år. En usund livsstil kan dog opleves af folk, der lige er i 20'erne. Selvom gigt kan være en kronisk sygdom, kan denne tilstand helbredes og forhindres i at få tilbagefald. Nå, her er tips til at forhindre gigt:

  • Begrænsning af fødevarer, der indeholder puriner

Overskydende purinniveauer er årsagen til gigt. Nå, du kan bytte purin-rige fødevarer i kød eller grøntsager med lav-purin eller lav-purin fødevarer. Nogle purinrige fødevarer omfatter oksekød, ged, kylling, skaldyr, krabber, rejer, hummer, blomkål, spinat, bønner og svampe. Mens de anbefalede fødevarer til mennesker med gigt omfatter æg, brød, frugt, chokolade, korn og meget mere.

Læs også: Ikke kun forældre, unge mennesker kan også få gigt

  • Drik masser af vand

Ud over vand er den anbefalede drik en ioniseret drik eller en, der indeholder mineraler. Du kan drikke otte til 12 glas om dagen. Derudover skal du reducere forbruget af basisk vand og ikke drikke bagepulver, fordi disse to typer drikke indeholder meget salt, som er farligt for mennesker med gigt.

  • Indtag flittigt kirsebær, selleri og jordbær

Disse tre typer fødevarer indeholder angiveligt komponenter, der er effektive til at bekæmpe gigt. Alle tre indeholder komplette antioxidanter og andre forbindelser som phenolsyre og quercetin, især i selleri som beskytter leddene mod betændelse. Derudover har sellerifrø potentialet til at reducere opbygningen af ​​urinsyre.

  • Stop med alkoholforbrug

Alkohol og andre fødevarer med højt sukkerindhold kan forårsage gigt. Nå, så symptomerne ikke gentager sig, er det meget vigtigt at undgå disse to ting. Indtag i stedet vand eller spis frisk frugt uden tilsat sukker.

  • Tabe sig

Hvis du er overvægtig, bør du tabe dig. Vægttab er vigtigt i forebyggelsen af ​​gigt, selvom det er sværest at gøre. Kontrolleret kropsvægt forhindrer yderligere belastning af leddene.

  • Drik mælk og appelsinjuice

Mælk har vist sig at reducere urinsyreniveauet. Hvis du har potentiale for gigt, kan risikoen sænkes, hvis du drikker et glas mælk hver dag. Et glas mælk sænker urinsyren med 0,25 mg/dL, såvel som appelsinjuice, selvom mælk er mere effektiv til at forebygge gigt.

  • Rutinemæssig træning.

At holde kroppen aktiv med træning er sundt for kroppen som helhed. Derudover er kropsvægten også mere ideel, så risikoen for at udvikle gigt i fremtiden også kan falde. Vælg en sport, der passer til din kondition, og lav et træningsprogram, så du forbliver disciplineret.

Læs også: Dette er forskellen mellem gigt og gigt

Har du andre spørgsmål om en sund livsstil for mennesker med gigt, kan du tale med en læge på appen . Du kan kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!