9 fødevarer, der forårsager hæshed

Jakarta - Har du nogensinde oplevet hæshed? Hæshed opleves ofte, når vi er forkølede eller hoster. Denne tilstand opstår på grund af betændelse i strubehovedet eller luftvejene, der angriber den del af stemmebåndene, der er forbundet med strubehovedet. Denne betændelse kaldes laryngitis. Ud over hoste og influenza kan hæshed også være forårsaget af halsbetændelse, feber og lungesygdomme.

Usunde spisemønstre forårsager hæshed

Det viser sig, at hæshed eller hæshed i stemmen også kan opstå på grund af indtagelse af usunde fødevarer. Årsagen er, at disse fødevarer udløser betændelse i luftvejene. Så du bør undgå at indtage følgende fødevarer:

Læs også: Ikke kun sang, årsagen til laryngitis kan også være bakterier

1. Stegt

Stegt mad er ofte årsagen til mange sundhedsproblemer. For meget forbrug af stegt mad gør ikke kun stemmen hæs, men kan også udløse kolesterol, fedme og forhøjet blodtryk. Især hvis den brugte madolie ikke er ren, vil du straks få ondt i halsen og hoste.

2. For salt eller velsmagende mad

Velsmagende mad er lækkert og vanedannende. Men mad, der er for salt eller krydret, er let at give en hæs stemme. Denne tilstand får stemmebåndene til at tørre ud og reducere deres elasticitet.

Salt har evnen til at optage kropsvæsker, så du bliver let tørstig, hvis du spiser for meget eller spiser for meget salt mad. I stedet skal du balancere det med at drikke masser af vand for at holde halsen fugtig.

3. Kokosmælk eller fed mad

Kokosmælk er ikke godt for halsen, hvis den indtages i for store mængder. Ud over stegte fødevarer bør kokosmælk undgås, fordi det udløser ondt i halsen på grund af olieindholdet i det. Især hvis kokosmælksmaden, der bliver spist, er blevet behandlet med ekstra madolie.

4. Krydret mad

Det smager ikke god mad, der ikke smager krydret. De fleste indonesere er meget glade for krydret mad. Faktisk kan indtagelse af mad, der er for krydret, få halsen til at opleve betændelse. Det er derfor, sangere ofte undgår at indtage krydret mad, især når de skal til koncert.

For meget indtagelse af krydret mad kan også forårsage mavesmerter og endda diarré. Hvis du har diarré, kan du købe medicin gennem appen at behandle dine symptomer. Men før du køber medicin, glem ikke at spørge lægen Først og fremmest, om den medicin, du tager, er korrekt og sikker.

5. Mejeriprodukter

Mælk og dets forarbejdede produkter er uden tvivl aldrig adskilt fra den menu, vi spiser hver dag. Indtagelse af mælkeprodukter eller forarbejdede produkter i overskud kan have en dårlig indvirkning på din hals. Det skyldes, at mælkeprodukter kan udløse overdreven slimproduktion i halsen, så du nemt bliver hæs og får en hoste med slim. Så du bør indtage det med måde.

Læs også: 7 typer hoste du skal kende

6. Sur mad eller drikke

Indtagelse af for mange mad- og drikkevarer, der smager surt, risikerer også at forårsage hæshed. Ifølge en undersøgelse fra Columbia University Health Services har spiserøret ikke en beskyttende slimhinde som den i maven. Som følge heraf kan sure fødevarer, der har en lavere pH-værdi, udløse en brændende fornemmelse i spiserøret.

7. Nødder

Nødder er ofte en snack, der er bredt udvalgt til at ledsage aktiviteter. Men indtagelse af for meget af det kan gøre halsen let at klø, hvilket kan føre til hæshed og hoste. Derfor bør du for dig, der er tilbøjelig til at hoste, undgå at indtage for mange nødder.

Læs også: Mandler hos børn, har brug for kirurgi?

8. Kold mad eller drikke

Når vejret er varmt og brændende, føles det helt sikkert forfriskende at drikke is. Alligevel viser det sig, at mad eller drikke ved en temperatur, der er for lav, faktisk får halsen til at tørre hurtigt. Som følge heraf mister stemmebåndene let deres elasticitet, og stemmen bliver hæs.

9. Kaffe, koffein og alkohol

Ifølge en artikel udgivet af University of Maryland Medical Center, alkohol og koffein, herunder koffeinholdig og koffeinfri kaffe, bidrager til at udløse mavesyren tilbage op i spiserøret. Som et resultat bliver stemmen hæs. Ikke kun i kaffe kan koffein være indeholdt i energidrikke, læskedrikke, sort te, chokolade og is med kaffesmag.

Nå, det er, hvad man kan vide om den type mad, der forårsager hæshed. Du bør passe godt på dine stemmebånd ved at være opmærksom på din livsstil og daglige kost.

Reference:
Healthli ne. Besøgt 2019. Alt hvad du behøver at vide om hæshed.
Lev stærkt. Tilgået 2019. Fødevarer, der skal undgås med refluks og hæshed i halsen.