Voksne kan også få det, 5 symptomer og måder at forebygge nåleorm på

, Jakarta – Har du spist meget, men stadig tynd? Måske har du orme. Faktisk kan orme faktisk trænge ind i menneskekroppen og tage næringsstoffer fra den mad, de spiser, hvilket gør det svært for den syge at tage på i vægt.

En type orm, der generelt forårsager indvoldsorm, er nåleorm. Ikke kun hos børn kan indvoldsorm også forekomme hos voksne, du ved. Kom nu, kend symptomerne og hvordan du forebygger nåleorm her.

Lær Pinworms at kende

Pinworms er små parasitter, omkring 2-13 millimeter i diameter, som kan inficere den menneskelige tyktarm. Disse orme kan trænge ind i kroppen, hvis du ved et uheld inhalerer eller indtager de bittesmå pinworm-æg, der normalt kan findes i forurenet mad, drikke eller fingre.

Æggene vil derefter komme ind i tarmene og formere sig inden for et par uger. Mennesker, der er inficeret med pinworms, vil normalt opleve symptomer som kløe, smerter og udslæt på anus. Hvis antallet af nåleorme fortsætter med at stige, så kan det føre til komplikationer, såsom urinvejsinfektioner eller betændelse i skeden Normalt er børn i skolealderen mest udsatte for at få denne ormeinfektion. Det er dog muligt, at nåleorm også opleves af voksne.

Læs også: 5 vigtige fakta om pinworms hos børn

Årsager til Pinworms

Pinworm æg kan komme ind i den menneskelige krop gennem munden eller næsen. Et eksempel på en hændelse, der kan få en person til at blive inficeret med denne orm, for eksempel ormeæg, der havde ligget i et håndklæde, fløjet i luften, når håndklædet blev rystet, og ved et uheld inhaleret, når nogen trak vejret.

Pinworm-æg, der er kommet ind i kroppen, vil derefter sætte sig og klække i fordøjelseskanalen. Orme vil vokse op i fordøjelseskanalen og derefter formere sig ved at lægge æg. Når de skal lægge æg, vil nåleorme normalt komme ud gennem anus om natten for at lægge deres æg i hudfolderne omkring anus. Pinworm æg efterladt i disse hudfolder kan forårsage kløe og irritation. Hvis den syge ridser anusområdet, der har ormeæg i, vil ormeæggene flytte sig til fingrene. Når den forurenede finger rører en anden person eller en genstand, kan ormeæggene flytte sig og sprede sig til andre mennesker igen.

Symptomer på Pinworms

Nogle gange kan en pinworm-infektion ikke forårsage nogen symptomer. Men generelt vil følgende symptomer forekomme hos personer, der er ramt af infektionen:

  1. Der er kløe i anus. Kløen bliver værre om natten.

  2. Den oplevede kløe gør det svært for syge at sove.

  3. Endetarmsåbningen gør ondt, og der kommer udslæt.

  4. Mavepine .

  5. Kvalme.

Læs også: 6 helbredsproblemer på grund af pinworms

Sådan forebygger du pinworms

Du skal vide, at nåleorme kan overleve på genstande, såsom håndklæder eller tøj i op til 2-3 uger. Så gør følgende gode vaner, der kan forhindre dig i at få nåleorm:

  1. Skift flittigt undertøj og sengetøj hver dag.

  2. Vask tøj eller andet udstyr, der mistænkes for at være forurenet med orme, med varmt vand. Tør også tøjet i direkte sollys.

  3. Undgå at dele personlige ejendele med andre.

  4. Få for vane at vaske dine hænder med sæbe, især efter at have brugt badeværelset eller efter at have skiftet en babys ble.

  5. Prøv ikke at ridse den kløende anus

Læs også: Din lille er inficeret af nåleorm, hvad skal du gøre?

Det er symptomerne og hvordan man forebygger pinworms, som du har brug for at kende. Hvis du oplever nogen af ​​symptomerne på pinworms ovenfor, så prøv at tale med din læge via applikationen . Du kan kontakte lægen for helbredsrådgivning via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.