Kan gøre dig senil, det er forskellen mellem demens og Alzheimers

, Jakarta – Med tiden kan hjernefunktionen falde på grund af ældningsprocessen og helbredsproblemer i kroppen. Dette kan få en person til at opleve hukommelsestab. Der er forskellige helbredsforstyrrelser i kroppen, der kan få en person til at opleve hukommelsestab, såsom demens og Alzheimers. Selvom de begge forårsager hukommelsestab eller endda demens, er disse to typer sygdomme faktisk forskellige.

Læs også : I får jer begge til at glemme, dette er forskellen mellem hukommelsestab, demens og Alzheimers

Demens får patienter til at opleve hukommelsestab, som kan gøre dem senile og ændre måden, de tænker på. Mens Alzheimers er en sygdom, der forårsager hukommelsestab og er ledsaget af evnen til at tænke, tale og ændre adfærd. For det, se nogle af forskellene her.

Symptomer på demens og Alzheimers

Demens er en sygdom, der forårsager et fald i hukommelse og tankeevner. Derudover vil symptomerne på demens være ledsaget af koncentrationsbesvær, humørsvingninger og ofte forvirring om navne, også steder man normalt besøger. Så hvad er forskellen med Alzheimers sygdom? Selve demensen viser sig at have flere forskellige typer, hvoraf den ene er Alzheimers.

Ikke kun hukommelsestab, Alzheimers forårsager også ændringer i adfærd, taleevne, til gradvise adfærdsændringer hos patienter. Begge disse sygdomme har samme udviklingsstadier i symptomer. Men anderledes, demens giver ikke symptomer i den tidlige udvikling. Symptomer på hukommelsestab vil opleves af syge, når sygdommen går ind i anden udviklingsfase.

Mens patienter med Alzheimers sygdom allerede kan opleve hukommelsestab i begyndelsen af ​​disse symptomer. Normalt vil de syge være tilbøjelige til at glemme en vigtig begivenhed, svært ved at sætte ord sammen, miste evnen til at lugte, manglende entusiasme og svært ved at træffe beslutninger.

Læs også: Dette er stadiet af Alzheimers sygdom fra mild til svær

Hvad der er helt anderledes, når demens er gået ind i sit sidste stadie, kan denne sygdom gøre den syge ude af stand til at leve selvstændigt på grund af tab af grundlæggende evner, såsom at gå, sidde, ikke genkende familien og talebesvær. Mens Alzheimers sygdom, kan få patienter til at opleve hallucinationer i de senere stadier af sygdomsudvikling. Ikke nok med det, Alzheimers får den syges evner til langsomt at forsvinde, såsom evnen til at læse eller tegne.

Årsager til demens og Alzheimers

Demens skyldes skader på nerveceller og forbindelser mellem nerver i hjernen. Der er flere tilstande, der øger denne risiko, såsom genetiske faktorer, blodkarsygdomme i hjernen, hjernetumorer, stofskifteforstyrrelser, visse vitaminmangler, til forgiftning fra nogle kemikalier til alkohol.

Derudover er stigende alder og adskillige sygdomme, såsom diabetes, kolesterol, hypertension, til fedme også i risiko for at forårsage demens. Så hvad forårsager Alzheimers? Tilstedeværelsen af ​​proteinaflejring i hjernen kan forårsage Alzheimers. Dette kan resultere i barrierer for næringsindtag til hjernen, så hjernecellerne bliver beskadiget.

Skader på hjernen er det, der udløser hukommelsestab. Hjerneskader, der ikke behandles, bliver en farlig tilstand, fordi den kan få hjernen til at dø. Der er flere faktorer, der øger denne risiko, såsom stigende alder, at have en historie med hovedskade, opleve Downs syndrom og tilstedeværelsen af ​​genetiske faktorer.

En usund livsstil kan øge risikoen for disse to sygdomme, for det gør en sund livsstil ved at motionere regelmæssigt, indtage sund og nærende mad, opfylde behovet for hvile og undgå at ryge.

Læs også : Ikke kun at angribe ældre, genkend symptomerne på tidlig demens

Det er nogle af de grundlæggende forskelle mellem demens og Alzheimers sygdom. Der er intet galt i at besøge det nærmeste hospital og få en kontrol, når du har lettere ved at glemme, hvilket er ledsaget af koncentrationsbesvær og tab af interesse for noget, som er din vane. Tidlig opdagelse vil helt sikkert lette behandling og genopretning af helbredstilstande.

Reference:
UK National Health Service. Tilgået 2020. Demens.
Healthline. Tilgået 2020. 10 tidlige symptomer på demens.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Alzheimers sygdom.
Alzheimerforeningen. Tilgået 2020. 10 tidlige tegn og symptomer på Alzheimers.