Sammenlign ikke, dette er forskellen mellem bekymring og angst

, Jakarta – Mange mennesker bruger ofte udtrykket bekymring til at betegne angsttilstande og omvendt. Bekymring og angst ligner hinanden, men faktisk er de to psykologiske tilstande meget forskellige. Du tror måske, at det ikke er vigtigt at kende forskel på bekymring og bekymring, fordi de er begge dele alligevel sammen for at vise den generelle angsttilstand. Men du ved, bekymring og angst kan have en anden indflydelse på dine følelser og psykologiske helbred, du ved. Kom nu, se forskellen mellem bekymring og angst nedenfor.

Læs også: Hvad er forskellen mellem panikangst og panikangst?

1. Angst har en tendens til at kunne mærkes i hovedet, mens angst er i kroppen

Bekymring mærkes normalt kun af tankerne i vores hoveder. Når vi bekymrer os om noget, bliver vores sind fyldt og fokuseret på problemet. Angsten nåede dog kun til hovedet. I mellemtiden er angst en dybere følelse, som du kan mærke i hele din krop.

2. Angst har en tendens til at være specifik, mens angst er bredere

Bekymring har normalt en tendens til at blive mærket på specifikke ting. For eksempel er du bekymret for, at du kommer for sent i lufthavnen (specifikt problem). Mens angst, normalt mærkes i ting, der er mere generelle. For eksempel er du bekymret for at rejse (er det sikkert at rejse senere på flyet eller hvordan efter ankomst til destinationsbyen/-landet).

3. Angst påvirker normalt kun sindet, mens angst påvirker sindet og mentalt

Denne skelnen er vigtig, fordi angstens mentale og følelsesmæssige påvirkning kan have en meget større indflydelse på kardiovaskulær ydeevne end bekymring, som kun påvirker sindet følelsesmæssigt. Dette er grunden til, at angst også kan gøre dig fysisk syg.

Læs også: Har du nogensinde følt dig nervøs indtil kvalme? Kend årsagen

4. Angst udløser den lidende til at løse problemer, mens angst ikke gør det

Bekymring kan få os til at tænke for at finde løsninger og strategier til at løse problemet. I mellemtiden er angst som et hamsterhjul, der kun får os til at gå rundt og rundt uden at føre til en produktiv løsning. Det skyldes, at angstens udbredte karakter gør en person, der oplever den, svag og ude af stand til at finde en løsning på problemet.

5. Bekymring forårsager mild følelsesmæssig stress, mens angst forårsager alvorlig følelsesmæssig stress

Angst er en meget stærkere psykologisk tilstand end bekymring. Derfor kan angst være mere forstyrrende og give problemer for den syge.

6. Bekymring forårsaget af noget realistisk end angst

Hvis du er bekymret for at blive fyret for dårlig præstation, kaldes det at bekymre dig. For noget, du er bekymret for, er realistisk. Men hvis du er bekymret for at blive fyret, fordi din chef ikke ser ud til at være opmærksom eller sjældent hilser på dig, så kaldes det angst.

7. Angst har en tendens til at være kontrollerbar, mens angst er meget sværere at håndtere

Med problemløsningsbestræbelser og strategier til at løse årsagen til din bekymring, kan du reducere bekymringen. Angst kan dog sjældent styres af sig selv, så folk, der er ængstelige, har brug for andres hjælp.

8. Angst har tendens til at være en midlertidig tilstand, men angst kan vare længe

Fordi bekymring normalt kan få en person til at lede efter en udvej, er bekymring midlertidig. Angst kan dog vare ved i længere tid, endda skifte fra et fokus til et andet. For eksempel bekymrer du dig først om arbejde, men derefter begynder du at bekymre dig om dit helbred, derefter økonomi og så videre.

9. Bekymring påvirker ikke professionalisme og personlighed, men angst påvirker begge

Ingen vil tage fri og bekymre sig om, hvorvidt deres teenager vil bestå eksamen eller ej. Angst kan dog få en person til at føle sig meget rastløs, utilpas og have problemer med at koncentrere sig, så han eller hun kan føle sig for stresset til at arbejde.

10. Angst betragtes som en normal psykologisk tilstand, mens angst ikke er det

Hvis det opstår i et vist niveau og varighed, kan angst betragtes som en psykisk lidelse, der kræver psykologisk behandling eller medicin.

Læs også: 15 symptomer, der opstår fra angstlidelser

Så hvis du føler dig angst for, at det forstyrrer dine daglige aktiviteter, skal du bare tale med en psykolog . Du kan kontakte lægen gennem funktionen Chat med en læge og snakke igennem Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Psykologisk i dag. Besøgt 2019. 10 afgørende forskelle mellem bekymring og angst.