Ægdonation, hvad er den langsigtede effekt på kvinder?

, Jakarta - Når du hører ordet ægdonor, hvad tænker du så straks på? For kvinder skal det føles skræmmende, og du kan ikke engang forestille dig, hvordan proceduren udføres, for selv i Indonesien er denne procedure forbudt. Derfor er ægdonorer stadig et spørgsmål om kontrovers.

Tidligere havde ægdonorer kun én grund til at gennemgå denne procedure, nemlig at hjælpe andre par med at få børn. Men for nylig solgte en kvindelig studerende i Kina sine æg på det sorte marked, fordi hun var i gæld. Eleven må ikke have tænkt på langtidsvirkningerne af ægdonorer, fordi hendes valg har en tendens til at være udslæt. Kom nu, kend de langsigtede sundhedseffekter for ægdonorer.

Læs også: Lær årsagen til anovulation at kende, betingelsen om ikke at frigive en kvindes æg

Ægdonation, hvad er proceduren?

De høstede æg vil blive befrugtet. Så, hvis nogle befrugtede æg efterlades ubrugte, fryses de ned til genbrug på et senere tidspunkt. I sidste ende bliver de fleste af de ubrugte, befrugtede æg enten kasseret eller brugt til forskning. Før de gennemgår proceduren, skal donorer normalt tage medicin for at stoppe deres normale menstruationscyklus. Bivirkninger af dette lægemiddel er træthed, hovedpine og ømhed.

Ud over medicin, der tages, er donorer også forpligtet til at injicere medicin under huden eller i musklerne for at stimulere æggestokkene til at producere flere æg. Denne procedure er kendt som hyperstimulering. Brugen af ​​injicerede lægemidler har også bivirkninger, såsom humørsvingninger og blå mærker på injektionsstedet. Denne tilstand kan også forårsage hyperstimuleringssyndrom, en sjælden komplikation, der findes hos kvinder, der modtager fertilitetsbehandlinger for at stimulere ægproduktionen. Kvinder med denne tilstand vil kræve hospitalsindlæggelse.

Læs også: Få ikke børn, tjek fertiliteten på denne måde

Under og efter ægdonationsproceduren

Lige før ægudtagningen vil donoren modtage en sidste indsprøjtning som forberedelse til proceduren. Derefter vil lægen udføre en transvaginal ovarieaspiration for at fjerne æggene fra donoræggestokkene. Under proceduren vil lægen give donoren smertestillende medicin, beroligende midler eller bedøvelsesmidler.

Da dette er en mindre procedure, behøver en donor ikke at blive på klinikken eller hospitalet natten over. Efter proceduren vil nogle kvinder have brug for et par dages hvile for at komme sig fra transvaginal ovarieaspiration. Derefter kan de vende tilbage til deres normale aktiviteter.

Dette er den langsigtede effekt af ægdonation for kvinder

På trods af dens ret nemme udførelse anbefales denne procedure ikke til kvinder. Årsagen er endnu ikke kendt, hvad de langsigtede virkninger for kvinder. Under denne procedure kan nogle kvinder opleve blødning, når lægen sætter nålen ind i deres æggestokke.

Denne procedure kan også forårsage skade på tarmene, blæren eller blodkarrene, men i sjældne tilfælde. Infektion kan forekomme efter fjernelse af ægget. I alvorlige tilfælde, der kræver indlæggelse, omfatter symptomerne mavesmerter, opkastning, åndedrætsbesvær og hurtig vægtøgning.

Læs også: Disse faktorer påvirker kvindelig fertilitet

Er du nysgerrig på denne procedure og ønsker at øge din viden, kan du spørge en sagkyndig læge direkte i ansøgningen , igennem Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!