Er du i tvivl om symptomerne på DHF eller ej? Sådan sikrer du dig

Jakarta – Feber ledsaget af ledsmerter og udslæt på hudoverfladen er det mest typiske symptom på dengue hæmoragisk feber (DHF). Der er dog stadig mange mennesker, der tvivler på, om den tilstand, de oplever, er et sandt symptom på DHF eller ej. Lad være med det, find ud af, hvordan du bekræfter symptomerne på DHF her, så behandlingen kan gennemføres så hurtigt som muligt.

Dengue hæmoragisk feber er en sygdom forårsaget af infektion med dengue-virus. Denne virus kan trænge ind i menneskekroppen gennem bid af Aedes aegypti og Aedes albopictus myg, som er almindeligt forekommende i tropiske og subtropiske områder.

Denguefeber blev også kaldt "knoglebrud", fordi den nogle gange forårsager led- og muskelsmerter, der får knoglerne til at føle, at de er ved at brække. I de tidlige stadier giver DHF normalt symptomer i form af høj feber, udslæt og muskel- og ledsmerter. I mellemtiden, i mere alvorlige tilfælde, også kendt som dengue hæmoragisk feber, er symptomerne også mere alvorlige, såsom alvorlig blødning, et pludseligt blodtryksfald og endda død.

Læs også: Malaria og dengue, hvad er farligst?

Symptomer på denguefeber, man skal være opmærksom på

Denguefeber er en tilstand, der kan forårsage skader og lækage i blodkar og få blodplader eller blodpladeceller til at falde. Hvis denne tilstand ikke behandles med det samme, kan den være farlig og forårsage død.

Symptomer på denguefeber, man skal være opmærksom på, omfatter feber, mavesmerter, opkastning og svaghed. Mennesker med denguefeber kan også opleve blødninger i næsen, tandkødet eller under huden, så det ligner blå mærker. Blod kan også findes i urin, afføring eller opkast. Du rådes til straks at søge læge, hvis du begynder at opleve åndenød eller koldsved.

I mellemtiden begynder denguefeber, som er en mild form for denguevirusinfektion, normalt med symptomer på feber. Disse symptomer viser sig først 4-7 dage efter myggestikket og kan vare i 10 dage. Følgende er nogle af symptomerne på denguefeber:

  • Feber på op til 40 grader celsius eller mere

  • Svær hovedpine

  • Smerter i led, muskler og knogler

  • Der er ingen appetit

  • Smerter i bagsiden af ​​øjet

  • Kvalme og opkast

  • Hævede lymfeknuder

  • Et rødt udslæt, der opstår omkring 2-5 dage efter feberen.

Læs også: Betydningen af ​​væskeindtag for mennesker med DHF

Sådan diagnosticeres denguefeber

At diagnosticere denguefeber så tidligt som muligt er meget vigtigt, så det kan behandles med det samme, så det kan forhindre, at de syge kommer i en kritisk fase, der kan føre til døden. Denguefeberen har flere faser, startende fra den indledende fase, som er præget af en ret høj feber op til 40 grader celsius, som varer i 1 til 7 dage.

Hvis der udføres laboratorieundersøgelser i begyndelsen af ​​denne feberfase, vil et normalt antal hvide blodlegemer blive fundet. Derefter vil antallet falde i febrilfasen.

Antallet af røde blodlegemer ved feberens begyndelse forbliver også normalt normalt. Men mellem den tredje og syvende dag vil antallet falde. Derfor skal undersøgelsen af ​​røde blodlegemer gennem en blodprøve gentages.

Der er to tests, der kan udføres for at diagnosticere denguefeber, nemlig dengue ikke-strukturelt antigen-1 (NS1) og anti-dengue lgG/lgM.

Det skal bemærkes, at personer med DHF er sårbare over for at komme ind i en kritisk fase på 4. eller 5. dag. I den fase kan feberen falde, og patienten føler, at hans tilstand er blevet bedre. Men et fald i kropstemperaturen betyder faktisk ikke restitution, men et fald i blodplader.

Hvis blodpladeniveauet falder drastisk, vil det få blodet til at blive lyseret (plasmamembranen rives i stykker, og cellerne beskadiges), hvilket kan forårsage, at blod- og hjertefunktionen forstyrres. Tegnet på, at blodkarrene er sprængt, er, at mennesker med DHF vil opleve symptomer i form af opkastning, næseblod, forstørrelse af leveren og mavesmerter.

Derfor bør der straks tages en blodprøve, hvis du oplever symptomer på feber ledsaget af flere andre symptomer på denguefeber, som nævnt ovenfor.

Læs også: Symptomer på denguefeber opstår, skal du gå direkte til lægen?

For at tjekke for denguefeber kan du bruge programmet, du ved. Metoden er meget praktisk, vælg blot Lab Service-funktionen, og laboratoriepersonalet kommer hjem til dig for at tjekke dit helbred. Kom nu, download den nu i App Store og Google Play.