Indtagelse af D-vitamin er godt for mennesker med svimmelhed

, Jakarta – Vertigo er en tilstand, der får den syge til at opleve svimmelhed med en fornemmelse, som om han eller hans omgivelser snurrer. Tilstanden er normalt forårsaget af problemer, der involverer det indre øre (perifer vertigo) eller centralnervesystemet (central vertigo).

Vertigo kan forhindre dig i at udføre dine daglige aktiviteter ordentligt. Det er vigtigt at behandle tilstanden med korrekt behandling. Tja, ud over at tage medicin, kan daglige D-vitamintilskud hjælpe dig med at kontrollere svimmelhed, du ved. Her er anmeldelsen.

Læs også: Kan D-vitamintilskud sænke risikoen for COVID-19? Dette er Faktum

Fordele ved D-vitamin til at overvinde svimmelhed

Ifølge forskning offentliggjort i august 2020 i Neurology, tidsskriftet for American Academy of Neurology, kan det at tage D-vitamin og calcium to gange om dagen reducere din risiko for at opleve svimmelhed igen.

Ji-Soo Kim, MD, Ph.D., fra Seoul National University College of Medicine i Korea og kolleger undersøgte næsten 1000 mennesker i Korea, som blev diagnosticeret med benign paroxysmal positionel vertigo, som efterfølgende blev behandlet med succes med terapeutiske hovedbevægelser. Paroksysmal stillingsvertigo opstår, når en ændring i hovedpositionen får dig til at opleve en pludselig snurrende fornemmelse. Dette er en af ​​de mest almindelige former for svimmelhed.

Behandling af denne type svimmelhed involverer at udføre en række hovedbevægelser med det formål at flytte de partikler i øret, der forårsager svimmelhed. Selvom disse behandlinger får svimmelhed til at blive bedre, har tilstanden en tendens til at gentage sig ofte. Omkring 86 procent af mennesker med denne form for svimmelhed klager over, at det griber ind i deres dagligdag, endda får dem til ofte at gå glip af arbejde.

Læs også: Gør disse enkle måder at forhindre svimmelhed på

Men undersøgelsen udført af Dr. Kim og hans kolleger fandt ud af, at indtagelse af D-vitamin og calciumtilskud kunne reducere risikoen for, at personer med benign paroxysmal positionel vertigo oplever svimmelhed igen.

Gennem denne undersøgelse blev deltagerne opdelt i to grupper, nemlig intervention og observation. 348 af de 445 personer i interventionsgruppen havde D-vitaminniveauer under 20 nanogram per milliliter (ng/ml) og blev suppleret med 400 internationale enheder D-vitamin og 500 milligram calcium to gange dagligt.

Mens resten, som havde D-vitaminniveauer på eller større end 20 ng/ml, ikke fik tilskud. 512 personer i observationsgruppen blev ikke overvåget for D-vitamin niveauer, og de modtog ikke tilskud.

Resultaterne viste, at de i interventionsgruppen, der tog tilskuddet, havde en lavere forekomst af svimmelhed i løbet af et år sammenlignet med observationsgruppen. Folk, der tog tillægget, havde en gennemsnitlig gentagelsesrate på 0,83 gange om året. I mellemtiden havde de, der ikke fik D-vitamin, en gentagelsesrate på 1,10 gange. Det betyder, at der er en 24 procent reduktion i antallet af tilbagevendende svimmelhed om året.

Forskerne observerede dog, at svimmelhed oplevede en betydelig forbedring hos deltagere, som viste større D-vitaminmangel ved starten af ​​undersøgelsen. De, der startede med D-vitaminniveauer lavere end 10 ng/mL, oplevede en 45 procent reduktion i den årlige svimmelhedsgentagelsesrate, mens de, der startede med D-vitaminniveauer på 10-20 ng/ml, kun oplevede et fald på 14 procent. 38 procent af personerne i interventionsgruppen oplevede endnu en episode af svimmelhed sammenlignet med 47 procent i observationsgruppen.

Konklusionen fra resultaterne af Dr. Kim og hans kolleger er, at udførelse af hovedbevægelser kunne være den vigtigste måde at behandle benign paroxysmal positionel vertigo på. Men at tage D-vitamin og calciumtilskud kan være en effektiv måde at forhindre denne almindelige lidelse i at opstå.

Læs også: Den rigtige måde at opfylde kroppens indtag af D-vitamin på

Det er en forklaring på fordelene ved D-vitamin til at overvinde svimmelhed. Hvis du ofte oplever svimmelhed, bør du konsultere en læge for at finde ud af årsagen og få den rigtige behandling. Du kan også kontakte lægen for helbredsrådgivning gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning for at gøre det nemmere for dig at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
American Academy of Neurology. Tilgået i 2021. D-vitamin to gange om dagen kan holde svimmelhed væk.