Selvom det er sundt, kan du spise æg hver dag?

Jakarta - Æg er en sund kilde til animalsk protein. Derudover er forarbejdning let i modsætning til andre fødevareingredienser. Det er grunden til, at æg er valgt som morgenmadsmenu, fordi de er praktiske og nemme at tilberede. Hvis det ses ud fra næringsindholdet, har denne ene fødevareingrediens komplet ernæring, med antallet af kalorier i hver vare er 70 kalorier.

Det anbefales at tilføje æg som en kostmenu, fordi at spise blommen kan hjælpe med at reducere risikoen for sygdom slag , kræft og hjerte. Æg indeholder D-vitamin, B-vitamin og selen, som er gode til at opfylde kroppens daglige ernæringsindtag. Bortset fra alle de næringsstoffer og fordele, det har for kroppens sundhed, er det sikkert at spise æg hver dag?

Er det sikkert at spise æg hver dag?

Faktisk er der ingen undersøgelser, der klart angiver, om det at spise æg hver dag anses for risikabelt eller ej. I modsætning hertil er undersøgelser, der er blevet publiceret i American Journal of Clinical Nutrition sagde at spise et æg om dagen ikke var forbundet med en øget risiko for hjertesygdomme. Resultaterne af denne undersøgelse bryder antagelsen om, at spise æg hver dag udløser en stigning i blodkolesterol.

Andre undersøgelser offentliggjort i European Journal of Nutrition nævner, at spise æg har den effekt, at man føler sig mæt i længere tid og gør, at en persons måltidsportion har en tendens til at være mindre. Alligevel indeholder æg 180 milligram kolesterol, mens den maksimale mængde kolesterol i kroppen er 300 milligram. Denne maksimale mængde er forskellig for personer med type 2-diabetes, hjertesygdomme og kolesterol, som er 200 milligram. Hvis det er for højt, så kan der være en ophobning af kolesterol, som øger risikoen for sygdom.

Så hvor mange æg anbefales dagligt?

En undersøgelse, der er blevet udført, fastslår, at forbruget af æg så meget som 7 æg om ugen eller 1 æg hver dag ikke har en signifikant indflydelse på at øge kolesterolniveauet i blodet hos raske mennesker. En anden undersøgelse sagde, at spise æg op til 3 æg hver dag ikke havde en stor indflydelse på at øge kolesterol.

Men hvis du har en historie med visse sygdomme, såsom diabetes, højt kolesteroltal eller hjertesygdomme, er der selvfølgelig grænser, som du ikke bør bryde. Du bør kontakte din læge vedrørende det maksimale daglige forbrug af æg. For at kroppen ikke skal lagre meget kolesterol, bør du desuden indtage flere æg på hviderne, ikke blommerne.

Mængden af ​​kolesterol i en æggeblomme overstiger ikke den maksimale grænse, som kroppen kræver. Du skal dog være opmærksom på indtaget af andre fødevarer, du spiser, såsom kød eller andre snacks. Så for at forhindre dette er et æg hver dag det bedste.

Æg smager lækkert, men for meget af noget er ikke godt for kroppen, som når du spiser æg. Der er flere sygdomme, der opstår, når du indtager det overdrevent, såsom acne, sår eller stye som følge af, at for meget fedt er lagret i kroppen. Prøv at spørge din læge, hvad der er den maksimale grænse for æg, der kan indtages hver dag for at være mere sikker.

Du behøver ikke at gå på klinik eller hospital, for nu er det nemmere at spørge en læge med ansøgningen . Denne applikation kan du Hent i App Store eller Play Store. Ud over at spørge lægen, har også apotekslevering og laboratorietjek-tjenester uden at skulle forlade huset.

Læs også:

  • Myten om ofte at spise æg giver mavesår, virkelig?
  • Hvorfor får folk ægallergi?
  • Hvad sker der med din krop, når du er allergisk over for æg