Mange bliver serveret ved hurtige pauser, det viser sig, at det er banankompotkalorier

, Jakarta – Banankompot er ofte hovedretten, alias familiens yndlingstakjil. Faktisk er denne type mad nemmere at finde i denne fastemåned. Banankompot har en sød smag, hvilket gør den perfekt til at fylde energi efter en dag med faste. Men har du nogensinde undret dig over, hvor mange kalorier der er i en skål med banankompot?

Hovedingredienserne i kompot er kokosmælk, brun farin, bananer og søde kartofler og kolang kaling. Indholdet af brun farin, der giver en sød smag, samtidig med at man laver banankompot smager lækkert. Banankompot, som serveres i en dosis på 100 gram, indeholder omkring 163 kalorier.

Kalorier i en skål med banankompot består af 47 procent fedt, 48 procent kulhydrater og 6 procent protein. Fedtindholdet i banankompot består for det meste af mættet fedt, samt umættet fedt. En portion banankompot har også 2,8 gram fibre samt 11,95 gram sukker.

Farsen i denne ret er ret sund og kan gavne kroppen. Kompot består af bananer, som indeholder vitamin B, C, A, kalium, fibre og protein. Denne frugt indeholder også magnesium, folat, niacin og jern.

Læs også: Iftar med banankompot, er der fordele?

At spise bananer kan hjælpe med at forbedre blodcirkulationen og holde fordøjelsen sund. Bananer kan også hjælpe med at nære øjnene for at overvinde anæmi.

Udover bananer består kompotfyld som regel også af kolang kaling, som viser sig også at have sunde fordele. Kolang-kaling kan hjælpe med at forbedre fordøjelsen, behandle gigt og forhindre osteoporose. Kolang kaling er rig på kulhydrater, vitamin A, B og C.

Banankompot gør dig hurtigt mæt

Udover at have en karakteristisk og lækker smag, bruges banankompot ofte som takjil-valg, fordi det hurtigt får maven til at føles mæt. Det høje energiindhold i denne mad får kroppen til at "fyldes". Banankompot kan med andre ord ikke anbefales til dig, der allerede har købt rigtig mange iftar-menuer. Eller du kan omgå dette ved at spise banankompot senere.

Selvom indholdet af bananer i denne mad kan gavne kroppen, bør banankompot ikke indtages for meget. Årsagen er, at banankompot indeholder meget sukker, så det kan udløse en stigning i blodsukkerniveauet.

Denne tilstand kan øge risikoen for at udvikle diabetes. At spise for mange søde fødevarer, der indeholder tilsat sukker, kan forårsage vægtøgning og føre til fedme.

Læs også: 4 inspirationer til en sund Iftar-menu

Udover sukkerindholdet laves banankompot også af kokosmælk. Derfor frygtes indtagelse af for meget banankompot at øge kolesteroltallet i blodet. Du kan omgå dette ved at lave din egen banankompot med lidt eller ingen kokosmælk.

At lave din egen banankompot kan også hjælpe med at kontrollere mængden af ​​tilsat sukker, du bruger. Hvis dette ikke er muligt, eller er I til en iftar sammen, så tag banankompot i små portioner. Således kan sundhedsproblemer forårsaget af disse fødevarer undgås.

Læs også: 4 kalorier af typisk Iftar-snack

Spørg mere om antallet af kalorier fra banankompot eller andre iftar-menuer til en ernæringsekspert eller læge på appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og chat. Få sunde fastetip og iftar-menuanbefalinger fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!