Prikken kan være et tegn på disse 3 sjældne sygdomme

, Jakarta - Prikken bliver ofte betragtet som en normal ting, som næsten alle har oplevet. Når en del af kroppen føles prikkende, har vi en tendens til at tænke på dette som et væsentligt sundhedsproblem. Dette skyldes, at prikken generelt forsvinder i løbet af få sekunder.

Men vidste du, at du oplever prikken, hvilket betyder, at nerverne i den del af kroppen, der mærker den prikkende fornemmelse, er "døde"? Derfor kaldes fornemmelsen af ​​snurren "følelsesløshed". Derudover kan kropsdele også føles stive, svage, prikkende, kolde og som stifter og nåle.

Læs også: Hyppig prikken, et tegn på helbredsproblemer

Prikken, eller paræstesier i medicinske termer, opstår, fordi nerverne er under pres, eller på grund af dårlig blodcirkulation til nerverne. Paræstesier kan være midlertidige eller kroniske. Midlertidige paræstesier, en form for prikkende fornemmelse, der normalt mærkes, når man sidder for længe med krydsede ben eller står med det ene ben som støtte. Symptomerne kan gradvist forsvinde, når du skifter stilling, og den prikkende kropsdel ​​ikke længere er under pres.

I mellemtiden er kroniske paræstesier normalt et resultat af nervetraumer eller forårsaget af kroniske sygdomme, der angriber nervevæv. Mangel på visse vitaminer kan også forårsage kronisk prikken. For at slippe af med symptomerne på prikken helt, er det nødvendigt at have en dybdegående diagnose og fuld behandling af sygdommen, der forårsager det. Der er 3 sjældne sygdomme, hvis anfald er karakteriseret ved prikken.

1. Guillain Barre Syndrom

Guillain-Barre syndrom (GBS) er en sjælden sygdom, der opstår, når kroppens immunsystem angriber kroppens nerver. Prikken er et tidligt symptom på denne sjældne sygdom. Prikken starter i hænder eller fødder og spreder sig hurtigt til andre dele af kroppen, hvilket til sidst forårsager lammelser i hele kroppen. Indtil nu er årsagen til GBS ikke kendt med sikkerhed. Men der er visse vira, der kan udløse GBS, såsom virus fra fjerkræ, Zikka-virus og Epstein-Barr-virus.

Ved ekstreme angreb kan GBS spredes meget hurtigt og forårsage lammelser inden for få timer. Hvis prikkende fornemmelse ikke forsvinder med det samme og i stedet breder sig til andre dele af kroppen, skal den ramte straks køres på hospitalet for øjeblikkelig behandling.

Ud over prikken er andre symptomer, der vises under et GBS-angreb:

  • Benene føles svage og magtesløse, og denne fornemmelse stråler opad.
  • Svagt fodfæste og ikke stærkt nok til at gå eller gå op ad trapper.
  • Bevægelse i ansigtsmusklerne hæmmes, såsom besvær med at bevæge øjnene, svært ved at tale eller tygge.
  • Muskelsmerter, der føles som kramper, og denne tilstand bliver værre om natten.
  • Besvær med at holde trangen til at tisse tilbage
  • Nedsat fordøjelsesfunktion
  • Hjertet banker hurtigt
  • Blodtrykket falder eller topper drastisk
  • Åndedrætsbesvær

2. Karpaltunnelsyndrom

Hvis du føler en prikkende fornemmelse, der ikke går væk i din hånd, så prøv at bede din læge om at teste for symptomer karpaltunnelsyndrom . Denne lidelse er forårsaget af tryk på medianusnerven, som løber fra hånden til håndleddet. Dette syndrom skyldes gentagne håndbevægelser, såsom at skrive. Risikoen øges, når du skriver med fingrene lavere end håndleddet.

Udover prikken, andre symptomer ved karpaltunnelsyndrom, herunder følelsesløshed i fingrene om natten, især når du sover. Når du så vågner om morgenen, kan den prikkende fornemmelse stråle ud til overarme og skuldre.

Læs også: 4 Symptomer på karpaltunnelsyndrom

3. Multipel sklerose

Multipel sklerose (MS) opstår, når kroppens immunsystem angriber myelin, det væv, der beklæder nerverne. Som følge heraf forstyrres kommunikationen mellem hjernen og kroppens nerver. Med tiden vil nerverne blive beskadiget.

Snurren er et af symptomerne på MS. Ring straks til din læge, hvis du føler prikken ledsaget af synsforstyrrelser, en prikkende fornemmelse i nakken, rysten, træthed, talebesvær og vandladningsforstyrrelser.

Læs også: Hvad forårsager prikkende hænder og fødder? Dette er årsagen!

Hvis den prikken du mærker ikke forsvinder, skal du straks kontakte en læge via applikationen for at finde ud af årsagen. Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med sagkyndige læger om de klager, du oplever, uden at du behøver at forlade huset. Du kan også købe medicin og vitaminer igennem , du ved! Din ordre vil blive sendt til din destination inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play!