3 fasteregler for mennesker med hyperthyroidisme

, Jakarta – Hyperthyroidisme er en samling af symptomer, der opstår på grund af overskydende produktion af skjoldbruskkirtelhormon. Denne tilstand opstår på grund af lidelser i skjoldbruskkirtlen. Faktisk spiller skjoldbruskkirtelhormon en vigtig rolle i kroppen, især i energistofskiftet, regulerer kropstemperaturen og hjælper arbejdet med vitale organer såsom hjertet, fordøjelsen, musklerne og nervesystemet.

Hyperthyroidisme bør ikke tages let på, fordi det forårsager unormal hjertefrekvens, højt blodtryk, vedvarende svedtendens, svimmelhed og åndenød. Så er det sikkert, hvis folk med hyperthyroidisme faster? Dette er et faktum!

Mennesker med hyperthyroidisme kan faste

Så længe du fortsætter med at tage den medicin, din læge giver dig regelmæssigt og overholder nogle tabuer. Fordi hyperthyroidisme kan være en risikofaktor for hjerteproblemer, så den skal have særlig behandling. Så hvad er de sikre regler for faste for mennesker med hyperthyroidisme?

Læs også: Vær forsigtig, virkningen af ​​hyperthyroidisme kan forårsage disse 5 alvorlige tilstande

1. Tag den foreskrevne behandling

Dette inkluderer at tage den medicin, som lægen har ordineret. Nogle af behandlingsmulighederne for mennesker med hyperthyroidisme omfatter antithyroidmedicin, radioaktivt jod og kirurgi. Radioaktivt jod og lægemidler mod skjoldbruskkirtlen er de mest udbredte lægemidler.

2. Hold øje med dit fødeindtag

Især madindtagelse ved suhoor, iftar og aftensmad. Folk med hyperthyroidisme anbefales at undgå nogle fødevarer i menuen til sahur, iftar og aftensmad.

Disse omfatter fødevarer med et højt indhold af jod, fødevarer med højt fedtindhold, rødt kød, hvedemel, uforarbejdet grov hvede, mejeriprodukter og deres forarbejdede produkter, koffein og alkoholholdige drikkevarer.

Fødevarer anbefalet til personer med skjoldbruskkirtelsygdom (herunder hyperthyroidisme) er kilder til jern (såsom nødder, korn, fuldkorn), antioxidanter, vitamin D (såsom korn, fisk, svampe) og calcium (såsom broccoli, spinat, nødder) , fisk).

Folk med hyperthyroidisme, der ønsker at faste, anbefales til sahur med grøntsager som bønner, tofu, blomkål og frugtjuice. Ud over at reducere optagelsen af ​​jod er denne type grøntsag rig på fibre, så den kan også hjælpe med at undgå dehydrering.

Læs også: Faste er gavnligt for helbredet, her er beviset

Du kan også variere dine ernæringsmæssige behov ved at drikke gurkemejevand, der er blevet blandet med forarbejdet honning og ingefær. Gurkemeje anbefales stærkt til personer med hyperthyroidisme, fordi det virker som en anti-inflammatorisk.

3. Tving ikke dig selv

Det, der skal understreges, er, lad være med at tvinge dig selv, mens du faster. Især hvis du oplever forstyrrende fysiske symptomer, såsom en unormal puls, er der intet galt i at bryde din faste og straks tale med en læge.

Hyperthyroidisme kan helbredes, så længe...

Gennemgå korrekt behandling. Alligevel kan kun omkring 25-50 procent af mennesker med hyperthyroidisme komme sig med medicin. Resten skal frem og tilbage til lægen for fortsat at få specialbehandling. Følgende er behandlinger til personer med hyperthyroidisme:

Læs også: Hvis du har hyperthyroidisme, så gør disse 3 ting

1. Tag anti-thyroid medicin

Denne medicin hjælper med at forhindre skjoldbruskkirtlen i at lave nye hormoner. Bemærk venligst, at dette lægemiddel ikke er permanent til at beskadige skjoldbruskkirtlen, men hos nogle mennesker ser det ud til at opleve alvorlige bivirkninger.

2. Forbrug af radioaktive jodlægemidler

Denne medicin tages for at forhindre frigivelse af overskydende skjoldbruskkirtelhormon.

3. Tag medicin beta-blokkere at sænke pulsen.

Denne medicin sænker ikke skjoldbruskkirtelhormonniveauet, men det kan hjælpe med at lindre symptomer relateret til et hurtigt hjerteslag.

4. Betjening

Udført for at fjerne hele eller dele af skjoldbruskkirtlen. Denne procedure kaldes en thyreoidektomi.

Det er reglerne for sikker faste for mennesker med hyperthyroidisme. Hvis du har helbredsproblemer under faste, så tøv ikke med at tale med din læge igennem . Skal du købe medicin eller kosttilskud, kan du også gå igennem Ja!

Reference:

Tempo.co. Tilgået i 2021. Lider du af skjoldbruskkirtel? Dette er de 3 anbefalede fødevarer til Iftar

Healthline. Tilgået i 2021. Hyperthyroidismediæt