Kend normalt blodtryk efter alder

Jakarta - På det seneste lider flere og flere unge af hypertension (forhøjet blodtryk). Denne tilstand udløses af mange faktorer, hvoraf en er en dårlig kost, såsom indtagelse af meget mad junkfood højt salt. Så hvordan er normalt blodtryk efter alder? Find ud af fakta her, kom så!

  1. Babyer og børn

Blodtrykket svinger (ændres) gennem tiderne. Blodtrykket er lavest i barndommen, og stiger derefter gradvist med alderen. Indstilling af blodtryk hos børn er ret kompliceret, fordi det afhænger af deres alder. Nogle eksperter siger, at et barn betragtes som præhypertension, hvis dets blodtryk er mere end 90 procent i forhold til dets alder, og siges at være hypertensivt, hvis blodtrykket er mere end 95 procent i forhold til dets alder.

  1. Teenagere og voksne

Selvom blodtrykket naturligt stiger med alderen, er det normale blodtryk for alle unge, voksne og ældre voksne under 120/80 mmHg. Detaljerne er som følger:

  • Det første tal (120 mmHg) er det systoliske blodtryk. Dette tal viser trykket i blodkarrene, når hjertet trækker sig sammen og udøver maksimalt tryk.
  • Det andet tal (80 mmHg) er det diastoliske blodtryk. Dette tal repræsenterer trykket i blodkarrene, når hjertet hviler mellem sammentrækningerne.

Hvis et af de to tal (systolisk og diastolisk) er for højt, anses blodtrykket for at være unormalt. Du betragtes som præhypertensiv, hvis din systoliske konstant er mellem 120-140 mmHg og din diastoliske er mellem 80-90 mmHg. Hvis det er mere end 140/90 mmHg, er du i risiko for at udvikle hypertension.

Tips til at opretholde et normalt blodtryk

Hvis du har normalt blodtryk, rådes du til regelmæssigt at kontrollere dit blodtryk mindst en gang hvert 5. år. Hvis du tilhører præhypertensionsgruppen, rådes du til regelmæssigt at kontrollere dit blodtryk mindst en gang om året. I mellemtiden, hvis du er inkluderet i kriterierne for hypertension, skal du straks tale med en læge for at få den rigtige behandling.

Her er nogle tips til at holde blodtrykket normalt:

  • Træn regelmæssigt. Ud over at styrke hjertemusklen gør træning også blodkarrene mere elastiske, reducerer stress og hjælper med at tabe sig.
  • Hold din vægt for at forblive ideel. Dette gøres for at forhindre fedme, som kan øge risikoen for hypertension.
  • Spis sund mad. For eksempel ved at reducere forbruget af fedt, rødt kød, fødevarer med højt saltindhold og højt sukkerindhold for at undgå forhøjet blodtryk.
  • Undgå cigaretter og alkohol. Fordi nikotinen i cigaretter og alkohol kan få blodkar til at trække sig sammen, stivne og derved øge blodtrykket.

Det er et tegn på normalt blodtryk for alder. Hvis du har andre spørgsmål om hypertension, så brug appen lige. Årsag igennem , kan du spørge lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!