Pas på, tilfældig OCD-diæt kan give vægtøgning

, Jakarta - Måske er du allerede bekendt med OCD-diæten ( Obsessiv Corbuziers diæt ), som blev populært af Deddy Corbuzier siden flere år siden. Kostmønstre, der måske ikke er meget anderledes end intermitterende faste Dette er for nylig blevet fulgt af mange mennesker, fordi det hævdes at være i stand til at tabe sig ganske drastisk.

Men som med enhver slankekur til vægttab, er der nogle regler, der skal overholdes, for at diæten kan lykkes. Du skal være forpligtet til at køre denne diæt for at få succes. Desuden har der været undersøgelser, der beviser, at diætoverholdelse er en kritisk succesfaktor. I en undersøgelse offentliggjort i International Journal of Obesity det viste sig, at kun 1 ud af 12 personer fulgte diæten i et helt år, og det lykkedes ham at tabe sig 40 kg. Elleve andre mennesker hævdede ikke at holde sig til selve diæten.

Læs også: Vær ikke skødesløs, OCD-diæten skal laves ordentligt

Nogle af årsagerne til, at OCD-diæter kan slå fejl

Her er nogle almindelige fejl, der opstår, når du kører OCD-diæten, hvis metode ligner intermitterende faste og hvordan man fikser det:

Overspisning under spisevinduet

Generelt koger vægttab dybest set ned til kalorier ind versus kalorier ud. Hvis du ender med at indtage det samme antal kalorier (eller mere) i løbet af måltidsvinduet, som før du startede diæten, vil du ikke være i stand til at tabe dig, faktisk kan du tage på.

For at løse dette, prøv en kalorietæller-app. Denne applikation hjælper med at spore kalorieindtaget, der kommer ind i kroppen. Appen vil også normalt fortælle dig det omtrentlige antal daglige kalorier, du skal bruge for at tabe dig.

Spis mindre nærende mad

Selvom du er på OCD-diæt, betyder det ikke, at du kan vælge, hvilken mad du vil spise, som du vil. Hvis din kost hovedsageligt består af kalorietætte fødevarer, såsom fastfood, vil du muligvis ikke tabe dig. Prøv at fokusere på at spise næringsrige fødevarer. At spise en kost rig på magert protein, fiberrige kulhydrater og sunde fedtstoffer vil hjælpe med at holde dig mæt og naturligt reducere dit samlede kalorieindtag.

Læs også: Er der nogen bivirkninger ved intermitterende faste?

Faster ikke længe nok

Hvis du beslutter dig for en OCD-diæt, der har tidsbegrænsninger for faste og spisning, og derefter forkorter din fastetid med omkring en time eller deromkring om dagen, vil du sandsynligvis ikke mærke meget til en forandring. De fleste kvinder finder succes ved at faste i omkring 14 timer.

Mangel på søvn

Adskillige undersøgelser har set en direkte sammenhæng med vægttab og søvn, mens man følger en kostplan intermitterende faste . Men generelt har flere undersøgelser vist en sammenhæng mellem tilstrækkelig søvn og positive vægttabsresultater. For at diæten skal fungere, prøv at få mindst 7 timers søvn pr. nat.

For meget motion

Ofte vil folk starte en ny diæt, såsom en fastende diæt, samtidig med at de beslutter sig for at starte en ny træningsplan eller opgradere deres nuværende træningsplan. Faktisk kan overdreven motion eller motion for intensivt, især når man forsøger at reducere fødeindtaget, få energiniveauet til at falde og sultniveauet til at skyde i vejret. Som et resultat kan du ende med at spise flere kalorier under måltiderne, end du forbrænder, selv med intens træning. Som et resultat vil du opleve vægtøgning.

Hvis du træner at faste en hel dag, så sørg for kun at dyrke let motion på fastedage. Sørg dog for, at træningsrutinen er udfordrende og stadig gennemførlig og sjov. Hvis du føler dig sulten, mens du træner, kan det betyde, at du presser dig selv for meget.

Læs også : 10 negative virkninger af fedme, du bør kende

Men hvis du vil vide andre tips til at tabe dig, bør du spørge din læge kl . Læger vil fortælle dig den sikreste måde at tabe dig på uden bivirkninger, der kan forstyrre din produktivitet.

Reference:
Kompas. Tilgået 2020. Deddy Corbuzier: OCD-diæten mislykkes, hvis du ikke overholder.
Kvindesundhedsmagasin. Tilgået 2020. 12 grunde til, at du ikke taber dig, mens du laver intermitterende faste, ifølge en RD.