4 Effekter af luftforurening på sundheden

Jakarta - I øjeblikket er luftforurening meget svær at undgå. Især hvis du bor i en stor travl by eller et område, hvor der er mange fabrikker omkring din bolig. Mikroskopiske forurenende stoffer i luften kan snige sig forbi kroppens forsvar, trænge dybt ind i åndedræts- og kredsløbssystemerne, beskadige lunger, hjerte og hjerne.

Forurening er også tæt forbundet med klimaændringer. Den vigtigste drivkraft bag klimaændringer er afbrændingen af ​​fossile brændstoffer, som også er en væsentlig bidragyder til luftforurening. Sundhedsvirkningerne af luftforurening er meget alvorlige, herunder slagtilfælde, lungekræft og hjertesygdomme. Det har en effekt svarende til at ryge tobak og meget højere end effekten af ​​at spise for meget salt. Her er nogle grunde til, at luftforurening har en negativ effekt på sundheden!

Læs også: Kan luftforurening forårsage infertilitet?

1. Luftforurening er kræftfremkaldende

Nutidens køretøjsbrændstof har et lavere niveau af forurening end bilforurening tidligere. Du skal dog vide, at mængden af ​​forurenende stoffer i den forbliver høj, fordi antallet af køretøjer nu er flere. Udstødning fra køretøjer har kræftfremkaldende egenskaber, som kan have negative virkninger på helbredet. Eksponering for disse kræftfremkaldende stoffer kan forårsage kropsorganer og dødeligt kan udløse kræft.

Det skyldes, at der er to stoffer indeholdt i kræftfremkaldende stoffer, nemlig benzen og bly. Benzen er en aromatisk forbindelse, som er den grundlæggende blanding af brændstoffer. Disse kemikalier kan nemt trænge ind i kroppen gennem luftvejene eller hudoverfladen. Hvis den cirkulerende mængde af benzen i blodet er for meget, kan knoglemarven blive beskadiget.

I mellemtiden er bly et metal dannet af køretøjers udstødningsgas. Disse kemikalier kan klæbe og sætte sig, indtil mængden ophobes på forskellige overflader af genstande til levende ting. Overdreven blyeksponering kan øge risikoen for anæmi og forstyrre nervernes og hjernens arbejde.

Læs også: Luftforurening udløser psykiske problemer hos børn

2. Vejrtrækningsforstyrrelser

Hvis de udsættes for luftforurening på grund af dampe fra køretøjer, vil de fleste få luftvejsproblemer. Påvirkningen kan variere, lige fra nedsat iltniveau i kroppen til skader på luftvejene, såsom astma og lungekræft.

3. Forstyrret cirkulation af ilt i blodet

Efter luftvejene kan kredsløbssystemet også opleve en negativ påvirkning på grund af luftforurening. Når der er for meget kulilte (CO), kan blodets viskositet og inflammatoriske proteinniveauer stige. Dette er et tegn på udviklingen af ​​åreforkalkning (betændelse i blodkarrene). Områder, der har høj eksponering for udstødningsgasser, har en højere risiko for død som følge af hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde og diabetes.

4. Børns helbredsforstyrrelser

Hvis du allerede har børn, skal du være opmærksom på, at langtidsvirkningerne af eksponering for luftforurening er akutte luftvejslidelser og astma. Især hos børn.

Læs også : Her er 5 måder at vælge sunde snacks til børn på

Det er den skadelige virkning af luftforurening på sundheden. Den bedste måde at forhindre dens negative virkning på er altid at bære en maske, når du rejser ud af huset. Især hvis du laver udendørsaktiviteter og er udsat for meget luftforurening, såsom at køre på motorcykel eller gå på motorvejen.

Når du bruger en engangsmaske, så husk kun at have den på i højst 8 timer. Væn dig også til, at den Lille bruger maske, når han er aktiv uden for lokalet, især for dem, der bor i storbyer.

Helbredsproblemer kan som følge heraf forebygges, hvis de håndteres korrekt. Tal altid om helbredsproblemer med rigtige læger gennem appen via Snak og Stemme/videoopkald . Du kan også købe de sundhedsprodukter du har brug for igennem , bestil via smartphone og ordren er klar til at blive leveret til den destination du ønsker. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu.

Reference:
WHO. Hentet i 2020. Hvordan luftforurening ødelagde vores helbred.
NCBI. Tilgået 2020. Effekter af luftforurening på menneskers sundhed og praktiske foranstaltninger til forebyggelse i Iran