3 kraftfulde allergitests registrerer allergitriggere

, Jakarta – Allergier opstår, når immunsystemet fejlagtigt bekæmper stoffer, der faktisk ikke er skadelige. Der er mange stoffer, som kan udløse allergi eller også kaldes allergener. Hvis du tror, ​​du er allergisk over for noget, er det vigtigt, at du finder ud af, hvilket stof der udløser din allergiske reaktion. På den måde kan du undgå alvorlige og farlige allergisymptomer.

Der findes forskellige tests, der kan bruges til at opdage stoffer, der udløser allergiske reaktioner, såsom hudtests, blodprøver og provokationstests. Din læge kan normalt hjælpe med at bestemme, hvilken test der skal bruges baseret på din beskrivelse af dine symptomer og sygehistorie. Her er anmeldelsen.

Læs også: Genkend typerne af allergier baseret på årsagen

Typer af allergitest

Her er nogle allergitestmuligheder, der er effektive til at opdage allergitriggere:

1. Hudtest

Hudtesten er en allergitest, som er nem og hurtig at udføre, så den bruges ofte til at fastslå årsagen til en allergi. Denne test kan påvise mange mulige allergener, herunder luftbårne, fødevarerelaterede eller kontaktallergener.

Der er fire typer hudtests, der kan bruges til at opdage allergitriggere, herunder:

  • Hudpriktest

I denne test placerer din læge en dråbe af en fortyndet opløsning indeholdende et allergen, såsom pollen eller dyreskæl, på forskellige markerede positioner på din hud. Lægen prikker så lidt i din hud hvert sted, så allergenet kan komme ind i huden. For at teste for fødevareallergi kan en syl dyppes i maden, før den bruges til at prikke din hud.

Hvis du er allergisk over for disse stoffer, bliver huden rød eller der kommer små knopper på de markerede steder. Hudpriktesten bruges til at opdage allergier, der udløser en øjeblikkelig reaktion ved kontakt med huden, såsom høfeber eller fødevareallergi.

  • Intradermal test

Denne test ligner hudens priktest, men en allergenopløsning sprøjtes ind i din hud (intradermal injektion). Intradermale tests kan også påvise en svagere allergisk reaktion.

Den intradermale test er lettere ubehagelig, og injektionen kan også udløse en stærkere allergisk reaktion, så denne test bruges normalt kun, når hudprikkestesten ikke reagerer tilstrækkeligt.

Læs også: Undervurder ikke allergier, vær opmærksom på symptomerne

  • Skin Scratch eller Skrabetest

Prøve hudridse Kan bruges, når hudpriktestresultater ikke er klare. Denne test udføres ved at fjerne et lille stykke hud, hvorefter allergenet påføres huden. Dette gør det muligt for stoffet at nå dybere vævslag, end hudpriktesten kan, for en stærkere reaktion. Mens man tester skrabetest også det samme, men kun det yderste hudlag fjernes.

Disse to test tillader dog ikke at regulere præcist, hvor meget allergen der kommer ind i huden og vævene. De er også mere tilbøjelige til at forårsage ikke-allergisk hudirritation end hudpriktest, så disse test er mindre pålidelige.

  • Indsæt test

Denne test bruges, hvis du er mistænkt for at have en allergi, hvis symptomer først viser sig efter en til tre dage efter kontakt med allergenet. Udløseren er ofte et enkelt stof, der findes i medicin, kosmetik, smykker, latexhandsker eller kondomer.

Denne test udføres ved at placere et plaster indeholdende et allergen på ryggen og lade det sidde i en hel dag. Hvis der ikke er nogen reaktion efter fjernelse, vil huden blive undersøgt igen efter en dag, og nogle gange op til tre dage, vil et nyt plaster blive fjernet. Hvis du har kontaktallergi, vil din hud blive hævet, rød og kløende, og der kan dannes små blærer.

2. Blodprøve

Blodprøver kan bruges til at opdage allergitriggere. Din læge vil overveje at udføre denne test, hvis du har en hudlidelse, der kan påvirke resultaterne af hudpriktesten, eller hvis hudtesten forårsager en overdreven allergisk reaktion, fordi du har en alvorlig allergi. Nogle gange bruges en blodprøve også til at bekræfte hudtestresultater, der ikke giver et klart nok resultat.

Denne test udføres ved at tage blod fra en vene i armen, og derefter sende blodet til et laboratorium for at måle mængden af ​​en bestemt type antistof, nemlig IgE-antistoffer. Hvis du har allergi, har du flere af disse antistoffer i blodet.

En blodprøve kan dog kun vise tegn på allergi, ikke en allergiudløser. Højere niveauer af IgE-antistoffer kan også være forårsaget af andre ting, såsom rygning eller en parasitisk infektion.

3. Provokationstest

Hvis du, der har allergi, ikke udviser en kraftig allergisk reaktion på huden, kan en provokationstest bruges til at hjælpe med at opdage allergitriggere.

For at finde ud af, om du har høfeber, vil en række formodede allergener, såsom visse pollen, blive påført slimhinden i næseslimhinden.

Så kan lægen observere reaktionerne, såsom nysen, tilstoppet næse og rindende øjne. Allergenet kan også testes på samme måde på øjne eller lunger. Provokationstest bør dog kun udføres under lægeligt tilsyn, da de kan forårsage en meget alvorlig allergisk reaktion.

Læs også: Disse er allergisymptomer, der kan være dødelige

Det er en kraftfuld type allergitest til at opdage allergiudløsere. Hvis du er bekymret for, at du har allergi, så tal blot om de symptomer, du oplever med lægen gennem ansøgningen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du til enhver tid kontakte lægen for at stille spørgsmål om helbred. Kom nu, Hent applikationen lige nu.

Reference:
Informeret sundhed. Tilgået i 2021. Hvilken slags allergitest findes der?.
Healthline. Tilgået i 2021. Allergitest