Blodpropper, hvad er farerne for helbredet?

, Jakarta - Blodkoagulation er en vigtig begivenhed i kroppens helingsproces. Men på den anden side kan det også skabe alvorlige problemer, hvis størkningen sker i de vener og arterier, der fører blod til og fra hjertet. Blodkoagulation er også kendt som koagulering, hovedfunktionen af ​​blodkoagulation er at forhindre blod i at flyde frit fra et åbent sår.

For at størkne blod tiltrækker blodplader og plasma hinanden og frigiver kemikalier, der vil stoppe ydre blødninger. Efter det sprængte blodkar heler, vil kroppen absorbere og nedbryde det størknede blod.

Kroppens evne til at nedbryde blodpropper er kritisk, men i nogle tilfælde kan der opstå svigt. En af de mest almindelige komplikationer af blodpropper, det er forårsaget af en tilstand kaldet dyb venetrombose. Denne tilstand er karakteriseret ved dannelsen af ​​blodpropper i venerne, som normalt er placeret i benene.

Læs også: Dette er faren for blodpropper for helbredet

Arterier transporterer iltrigt blod fra hjertet til forskellige organer. Efter ilt er forbrugt, returneres blodet til hjertet gennem venerne. Men når der dannes en blodprop i en vene, begynder blodet at opbygge sig bag blodproppen og kan ikke strømme tilbage til hjertet.

Dette kan faktisk få hjertet til ikke at modtage nok næringsstoffer. Desuden løsner blodproppen sig, det kan føre til hjertet og forårsage forskellige problemer. I mellemtiden, hvis blodproppen finder vej ind i arterierne, der leverer blod til hjernen, kan det forårsage et slagtilfælde.

Når en blodprop dannes for at lukke et blodkar, der er revet i stykker på grund af en hudlæsion, betragtes det som normalt og forårsager sjældent komplikationer. Men når der dannes blodpropper i venerne og arterierne, kan der opstå medicinske problemer. Dette kan være forårsaget af beskadigelse af venens indre slimhinde, unormalt og trægt flow, eller hvis blodet er tykkere end normalt og mere tilbøjeligt til at størkne.

Nogle gange kan blodpropper opstå uden en skade, eller blodet formår ikke at blive flydende, efter at skaden er helet. Det kan endda være livstruende. Koagulation kan forekomme i ethvert blodkar. Blodpropper kan rejse gennem blodet og stoppe i lungerne, hjertet, hjernen eller andre områder. I disse tilfælde kan blodpropper blokere for tilførslen af ​​blod til vitale organer, hvilket forårsager fatale komplikationer.

Læs også: Dette er resultatet, hvis der er en blodprop i lungekarret

I mellemtiden kan der dannes blodpropper under graviditeten i bækkenets eller benens vener, hvilket forårsager alvorlige graviditetskomplikationer som for tidlig fødsel, abort og moderens død. Derfor er koagulation en tilstand, der ikke bør undervurderes.

For at blodet kan størkne ordentligt, har dine celler brug for blodplader og proteiner kaldet koagulationsfaktorer. Blodkoagulationsforstyrrelser opstår, når du ikke har nok koagulationsproteiner, eller begge dele ikke fungerer korrekt.

I de fleste tilfælde er koagulationsforstyrrelser genetiske tilstande, der overføres fra forældre til børn. Nogle blodkoagulationsforstyrrelser kan dog også være forårsaget af visse medicinske tilstande såsom leversygdom, vitamin K-mangel og bivirkninger af visse lægemidler, såsom antikoagulantia (de virker ved at blokere koagulationsprocessen).

Læs også : Årsager til fortykket blod, som du skal vide

Blødningsforstyrrelser kan kontrolleres med blodfortyndende midler, afhængigt af hvilken lidelse du har. Du skal diskutere med lægen gennem ansøgningen så din læge kan give en behandlingsplan for at hjælpe dig med at håndtere din tilstand. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.