Sikre måder at behandle tandpine på, mens du ammer

, Jakarta – Tandpine, der opstår under amning, kan gøre mødre forvirrede. Årsagen er, at moderen som ammende er bekymret for, at det vil påvirke barnets helbred at tage tandpine. Men hvis den ikke behandles, kan tandpine få moderen til at føle sig forstyrret og utilpas. Find derfor ud af, hvordan du sikkert behandler tandpine, mens du ammer her.

Når du har tandpine, er den bedste måde, en ammende mor kan gøre, at se en tandlæge til behandling. Inden man går i behandling, er det dog vigtigt, at moderen på forhånd informerer lægen om, at moderen ammer.

På den måde kan lægen give den rigtige type behandling. Hvis du ønsker at tage tandpine eller smertestillende medicin, eller endda naturlægemidler, opfordres ammende mødre til først at tale med lægen for at sikre deres sikkerhed for den lilles helbred.

Læs også: Oplever du tandpine, hvornår skal du gå til lægen?

Sikker tandpinebehandling til ammende mødre

Hvis en ammende mor har svær tandpine eller huller i tænderne, vil tandlægen højst sandsynligt råde hende til at udføre tandbehandling, såsom fyldninger eller rodbehandlinger. Din tandlæge kan også ordinere visse smertestillende midler og antibiotika for at hjælpe med at lindre symptomer på en tand- eller tandkødsinfektion.

Dybest set er de fleste tandbehandlinger sikre for ammende mødre. Tandlægen kan dog råde moderen til midlertidigt at stoppe med at amme, mens du tager stoffet for at forhindre bivirkninger.

Følgende tandbehandlinger anses for sikre for ammende mødre:

  • Tandbehandling

Tandlægen vil bruge et bedøvende middel såsom lidocain som lokalbedøvelse under tandbehandlinger. Denne bedøvelse påvirker ikke mængden eller kvaliteten af ​​modermælken. Tandlæger kan bruge forskellige typer bedøvelsesprocedurer, hvis moderen er under behandling, mens hun ammer. Selvom du skal gennemgå en tandudtrækning, behøver du ikke stoppe helt med at amme. Mødre kan trygt amme deres babyer, så snart de kommer sig efter bedøvelse og smerten ved operationen.

  • Sedation og dinitrogenoxid

Hvis tandlægen giver valium (et stof i beroligende midler), kan ammende mødre fortsætte med at amme, så snart moderen er bevidst om det beroligende middel. Mødre kan amme deres babyer før de går ind eller efter at de forlader operationsstuen. De fleste medicin, der bruges til sedation under tandarbejde, er sikre for ammende mødre.

Dinitrogenoxid, som er en beroligende gas, der bruges i tandplejen, kommer heller ikke ind i moderens blodbane, men forlader kroppen med det samme og siver ikke ud i modermælken.

  • Dental diagnostisk test

Diagnostiske tests for at kontrollere omfanget af huller i tænderne, såsom røntgen og finnålsaspiration osv., kan heller ikke alle negativt påvirke mælkeproduktionen. Derfor kan mødre fortsætte med at amme deres lille sikkert efter at have gennemgået proceduren.

  • Brug af tandprodukter

Ammende mødre kan også trygt bruge mundgeler, mundskyllevand eller andre tandprodukter til at hjælpe med tandpine. Mundskyl indeholder normalt naturlige forbindelser, såsom menthol, som giver en kølende fornemmelse og lindrer smerter. Derudover hjælper antiseptisk mundskyl også med at dræbe bakterier og bakterier, der er på moderens tænder, så betændelsen forårsaget af det mindskes.

Læs også: Typer af tandpine, som gravide kvinder ofte føler

Tandpine medicin, der er sikkert for ammende mødre

De fleste tandpinemedicin er også sikre at tage, mens du ammer. Men husk, før du tager nogen form for medicin, skal du altid tale med din læge eller tandlæge først. Følgende er de mest almindelige typer antibiotika, som du kan få til behandling af tandpine:

  • Amoxicillin

Også kendt som penicillin, er dette lægemiddel ordineret til forskellige tandbehandlinger for at forhindre infektion. Amoxicillin er sikkert at tage, mens du ammer og forventes ikke at forårsage uønskede virkninger på barnet.

  • Lidokain mundskyl

Lidocain mundskyl har ingen effekt på barnet. Men når det tages sammen med andre lægemidler, såsom bedøvelsesmidler eller smertestillende midler, kan det forstyrre amningen. Tal derfor med din tandlæge, hvis du får ordineret lidokain mundskyl, og lad dem vide, at du ammer, så lægen kan bestemme den mest passende recept til dig.

  • Erythromycin

Dette antibiotikum er normalt ordineret, hvis moderen har en allergi over for penicillin eller amoxicillin. Erythromycin kan heller ikke give dårlige effekter på babyer, men det er vigtigt at være opmærksom på de bivirkninger, som nyfødte kan opleve, såsom diarré og bleudslæt.

Udover antibiotika kan ammende mødre også tage smertestillende medicin til behandling af tandpine. Mange smertestillende midler, især de håndkøbstyper, går over i modermælken i meget lave niveauer.

Smertestillende muligheder, der er sikre for ammende mødre, omfatter acetaminophen, ibuprofen og naproxen (kun til kortvarig brug). Ammende mødre kan tage acetaminophen eller ibuprofen op til den maksimale daglige dosis.

Læs også: Vælg ikke bare tandpinemedicin, det kan være farligt

Nå, du kan købe den medicin, du har brug for, ved at bruge applikationen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din mors medicin vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent lige nu i App Store og Google Play.

Reference:
Mom Junction. Tilgået 2020. Er det sikkert at gennemgå tandbehandling, mens du ammer?
Blue Hills Dental. Tilgået 2020. Spørgsmål og svar: Tandplejevejledning til når du ammer.
Healthline. Tilgået 2020. Er det sikkert at tage Ibuprofen (Advil, Motrin) mens du ammer?