Dette er afdelingen for forældremyndighed efter forældres adskillelse

, Jakarta – Der er mange ting, der skal overvejes af mand og kone, hvis de vil beslutte at gå fra hinanden. Udover formuefordelingen er fordelingen af ​​forældremyndigheden også en afgørende ting, der skal overvejes. Skilsmisse bør ikke være en undskyldning for forældre for at ignorere opfyldelsen af ​​børns rettigheder.

Læs også: 6 måder at forklare forældres skilsmisse til børn

Dette er blevet reguleret af staten gennem lov nummer 23 af 2002 om beskyttelse af børn. Gennem de generelle bestemmelser i artikel 1, punkt 11, forklares det også, at da forældre, fædre og mødre har fostermagt, nemlig magten til at opdrage, opdrage, opdrage, pleje, beskytte og udvikle børn i overensstemmelse med deres religion og evner, talenter, og interesser.

Skilte forældre og ansvar over for børn

Skilsmisse ugyldiggør ikke nødvendigvis fædres og mødres forpligtelse til at være ansvarlige for den omsorg og uddannelse, som børn har brug for. Ifølge artikel 41 i lov nr. 1 af 1974 om ægteskab er en mand og en kone, der er skilt, stadig forpligtet til at forsørge og opdrage deres børn udelukkende til gavn for barnet selv. Så selvom de ikke længere er sammen, skal mor og far finde en måde at blive ved med at være forældre sammen på.

Forældremyndigheden over børn kan faktisk afgøres på en familiær måde. Men i tilfælde af en tvist om forældremyndigheden kan retten bistå med at træffe afgørelse. Domstolene hjælper også med at afgøre, hvem der er ansvarlig for alle omkostninger ved at opdrage og opdrage barnet.

Læs også: Skilte forældre, hvilken type forældreopdragelse er egnet til børn?

Forældremyndighed over børn givet til mor

I Indonesien plejer forældremyndigheden at blive givet til moderen, især for mindreårige. For muslimer er dette i overensstemmelse med bestemmelserne fastsat i Compilation of Islamic Law (KHI) artikel 105, som lyder:

  • Vedligeholdelse af ufærdige børn mumayyiz eller endnu ikke fyldt 12 år er moderens ret.
  • Pasning af børn, der har mumayyiz eller over 12 år overlades til barnet at vælge mellem sin far eller mor som forældremyndighedsindehaver.
  • Vedligeholdelsesudgifterne afholdes af hans far.

Generelt er retsgrundlaget for at træffe afgørelser om børns rettigheder baseret på retspraksis (tidligere retsafgørelser), nemlig:

  • Afgørelse truffet af Republikken Indonesiens højesteret nr. 102 K/Sip/1973 af 24. april 1975

Gennem denne afgørelse siges det, at pejlemærket for tildeling af forældremyndighed prioriterer biologiske mødre, især for små børn, fordi børns interesser er kriterierne.

  • Afgørelse truffet af Republikken Indonesiens højesteret nr. 126 K/Pdt/2001 af 28. august 2003

Af denne afgørelse fremgår det, at i tilfælde af skilsmisse overlades omsorgen for det mindreårige barn til den nærmeste og nærmeste på barnet, nemlig moderen.

  • Afgørelse truffet af Republikken Indonesiens højesteret Nummer 239 K/Sip/1968

I denne afgørelse fremgår det, at børn, der stadig er små og har brug for mors kærlighed og omsorg, skal overlades til moderen, hvis begge forældre bliver skilt.

Alligevel kan det også ske ved skilsmisse at give faderen forældremyndighed over børn. Artikel 156 litra (c) i KHI forklarer, at en mor kan miste forældremyndigheden over sit barn, selvom hun er under 12 år, hvis hun ikke kan garantere barnets fysiske og åndelige sikkerhed. I givet fald kan Den religiøse Domstol efter anmodning fra den pågældende pårørende overføre forældremyndigheden til en anden pårørende, der også har forældremyndigheden.

KHI's bestemmelser gælder dog kun for dem, der eksamineres og afgøres i de religiøse domstole. Hvad angår personer, hvis sager undersøges og afgøres ved byretten, kan dommeren træffe sin afgørelse baseret på de fakta, der er afsløret under retssagen, beviser og overbevisende argumenter.

For eksempel blev det afsløret i retssagen, at moderen ofte var voldelig og havde en oversigt over dårlig opførsel såsom druk, gambling og så videre. Så under disse forhold kan forældremyndigheden gives til faderen.

Læs også: Skilsmisse gør ikke altid børn urolige

Det er en forklaring på fordelingen af ​​forældremyndigheden, efter forældrene gik fra hinanden. Skilsmisse kan selvfølgelig give svære tider for både far, mor og børn. Tøv ikke med at tale med en psykolog gennem ansøgningen når du føler dig trist eller deprimeret. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
BPK RI JDIH Reguleringsdatabase. Tilgået i 2020. Lov (UU) Nr. 1 fra 1974.
Udenrigsministeriets portal. Adgang i 2020. Lov nr. 23 af 2002 om beskyttelse af børn.
Online lov. Tilgået 2020. Compilation of Islamic Law.
Højesterets afgørelse. Tilgået 2020. Højesterets dom.