Smerter i underlivet under menstruation, dette er dysmenoré

, Jakarta - At opleve mavesmerter under menstruation er bestemt ikke en mærkelig ting for næsten enhver kvinde. I medicinske termer kaldes smerter i underlivet under menstruation dysmenoré. Karakteriseret ved forekomsten af ​​kramper i den nedre del af maven, før eller under menstruation.

Nogle kvinder kan opleve dysmenoré, der er mild og ikke forstyrrer rutinen. Nogle andre kvinder kan dog opleve stærke smerter for at forstyrre daglige aktiviteter.

Læs også: 7 farlige tegn på menstruationssmerter

Generelt er der to typer dysmenoré, nemlig:

1. Primær dysmenoré

Er en form for menstruationssmerter, der opstår på grund af stærke livmodermuskelsammentrækninger. Denne smerte opstår normalt i den nedre del af maven og udstråler nogle gange til lænden og lårene.

I de fleste tilfælde opstår smerterne 1-2 dage før menstruationens begyndelse. Nogle gange kan denne smerte også opstå under menstruation. Når du oplever primær dysmenoré, vil der være andre symptomer, der kan ledsage, såsom kvalme, opkastning, svaghed, sløvhed og diarré.

2. Sekundær dysmenoré

Denne type dysmenoré er menstruationssmerter forårsaget af et medicinsk problem i de kvindelige reproduktive organer. Ved sekundær dysmenoré begynder smerterne normalt tidligt i menstruationscyklussen og varer længere end normale menstruationssmerter.

Smerter på grund af sekundær dysmenoré er normalt heller ikke ledsaget af kvalme, opkastning, svaghed og diarré. I de fleste tilfælde vil denne smerte aftage med alderen, og når du har født dit første barn.

Læs også: Vær forsigtig, dette er en sygdom, der forårsager menstruationssmerter

Mavesmerter under menstruation er normalt. Men hvis den oplevede smerte er meget smertefuld, selv gør det vanskeligt for dig at udføre daglige aktiviteter, skal du straks kontakte en læge. Du bør også fortælle din læge, hvis:

  • Smerterne bliver værre.

  • Kramper opstår stadig, selvom menstruationen er forbi.

  • Klager stiger, for eksempel ledsaget af feber.

  • Smerter og kramper forekommer oftere

Ofte kan svære menstruationssmerter være et tegn på en alvorlig medicinsk tilstand, der kræver øjeblikkelig behandling. Så kontakt altid en læge for at finde ud af årsagen. Jo hurtigere klagen diagnosticeres af lægen, jo tidligere kan behandlingen ske.

Gør disse hjemmehjælpemidler, når du oplever dysmenoré

Som førstehjælp kan du gøre nogle af følgende hjemmemedicin for at lindre smerter på grund af dysmenoré:

  • Mave kompres. For at lindre smerter under menstruation, komprimer maven eller lænden med et lille håndklæde dyppet i varmt vand eller med en flaske fyldt med varmt vand. Den genererede varme vil få blodkarrene til at udvide sig, så blodgennemstrømningen og iltforsyningen lettere kan nå det berørte område.

  • Aktivt i bevægelse. Selvom det gør kroppen svag og humør op og ned, prøv at forblive aktiv, inklusive sport. Årsagen er, at det kan hjælpe med at reducere den oplevede smerte.

  • Hold øje med dit madindtag. Undgå at spise fødevarer med højt fedt, salt og sukker. Derudover skal du undgå sodavand, koffeinholdige og alkoholiske drikke. Disse forskellige fødevarer og drikkevarer kan forårsage oppustethed og vandmodstand i kroppen og dermed forværre menstruationssmerterne. Øg i stedet indtaget af fødevarer, der indeholder omega-3 fedtsyrer og magnesium for at reducere betændelse, der forårsager menstruationssmerter.

  • Undgå stress. Menstruation kan faktisk påvirke en kvindes følelser. Men hvis du er stresset, kan de oplevede smerter blive værre. Forsøg derfor at undgå stress, ved at lave forskellige sjove ting og meditation.

Læs også: 3 drikkevarer til at lindre menstruationssmerter

Det er en lille forklaring om dysmenoré. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!