Kend fordelene ved boostervacciner for kroppen

"Boostervaccinen er en metode, der kan vælges for at forhindre de negative virkninger eller komplikationer forårsaget af COVID-19. Alligevel er der stadig andre fordele ved at give denne vaccine til kroppen."

, Jakarta – Med det stigende antal mennesker, der lider af COVID-19 i Indonesien, kan det bestemt være en trussel mod sundhedspersonale. Selvfølgelig skal regeringen tage passende skridt for at forhindre truslen om et sammenbrud, som kan blive en langvarig dominoeffekt.

En af de tiltag, der overvejes, er administration af en boostervaccine. Administrationen af ​​den tredje dosis af COVID-19-vaccinen forventes at forhindre flere tilskadekomne fra sundhedspersonale, mens de udfører deres opgaver. Men hvad er de forskellige fordele, som en boostervaccine kan give? Her er anmeldelsen!

Læs også: Hvordan får man COVID-19-vaccination?

Nogle fordele ved boostervacciner relateret til COVID-19

Vacciner kan hjælpe med at beskytte kroppen mod skadelige vira og bakterier. Mange tror, ​​at de er i sikkerhed efter at være blevet vaccineret, men det er ikke sikkert. Virus kan mutere over tid, hvilket gør modtagne vacciner mindre effektive. For at øge kroppens immunforsvar er det nødvendigt med en boostervaccine.

Hvad er så fordelene, som en boostervaccine kan give mod COVID-19 sygdom?

Denne vaccine virker som navnet antyder, nemlig at øge kroppens immunrespons på visse patogener efter at have modtaget den indledende vaccinedosis. Grundlæggende er der to scenarier, der gør, at en person har brug for en boostervaccine mod COVID-19 sygdom, nemlig at udvide post-vaccinebeskyttelsen som en styrkende foranstaltning og forhindre overførsel af den muterede variant af corona virus.

For eksempel er der nogle sygdomme, der gives som barn for at forhindre smitte og komplikationer. Når personen er voksen, er det nødvendigt med en boostervaccine for at styrke immunsystemet, som kan være forårsaget af, at virussen er muteret. Nogle eksempler på disse vacciner er difteri og stivkrampe, som endda gives hvert 10. år.

Hvis du vil sikre dig, at du er berettiget eller ej til at få COVID-19-vaccinen, så tjek på flere hospitaler, der arbejder med muligt at gøre. Nok med Hent Ansøgning Alle bekvemmeligheder i sundhedstjek kan gøres ved at bruge en smartphone. Download appen lige nu!

Læs også: Har du brug for at vide, disse er fuldstændige fakta om COVID-19-vaccinen

Hvordan boostervacciner virker på kroppen

Vacciner indeholder svækkede former af den sygdomsfremkaldende virus eller bakterier eller en del af virussen. Nogle vacciner bruger også metoden til genetisk prøveudtagning af virussen, som er modificeret på en sådan måde. Denne injektion kan få immunsystemet til at angribe den faktiske virus, der forårsager sygdommen, så kroppen er i stand til at håndtere den.

Denne metode kan hjælpe immunsystemet til at genkende den virus, der forårsager sygdommen, og dræbe den, før den forårsager skade. Afhængigt af typen af ​​vaccine og producenten kan du få en booster inden for uger, måneder eller år efter den første injektion er givet. Det er en god idé at spørge din læge om dette.

Andre ting du skal vide om boostervacciner mod COVID-19 er:

  • Den anden injektion af vaccinen kan ikke ændres, så dosis skal komme fra samme producent som den første.
  • Sørg for at få et nyt skud på det anbefalede tidspunkt.

Du kan opleve flere mindre bivirkninger med den anden dosis end den første, såsom træthed og hovedpine. Dette problem bør dog ikke opstå i lang tid eller endda 1-3 dage. Hvis du oplever længerevarende bivirkninger, skal du sørge for at få lægehjælp med det samme.

Læs også: 5 typer af COVID-19-vacciner, der anbefales til gravide kvinder

Alligevel fortsætter forskerne med at lære om vigtigheden af ​​at få en boostervaccine for at holde kroppen i stand til at overleve COVID-19-sygdommen. Det er muligt, at alle i fremtiden får brug for regelmæssige vaccinationer, som fx influenzavaccinen. Det vigtigste er, at kroppen forbliver beskyttet mod corona-virussen.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Hvad er boostershots?
Selv. Tilgået 2021. COVID-19-vaccineboostershots: Vil du have brug for en?