Mange psykologiske ændringer, disse er gravide træk, som ægtemænd bør kende

Jakarta - Taler om graviditet, selvfølgelig også tale om en række fysiske og psykiske forandringer hos gravide kvinder. Med hensyn til denne psykologiske forandring, kender I ægtemænd til det? Bliv ikke overrasket eller ryst på hovedet, hvis gravide kvinders natur senere ændrer sig hundrede grader.

Årsager til psykologiske ændringer hos gravide kvinder

Bortset fra de fysiologiske ændringer, er graviditet forbundet med et komplekst fænomen, der omfatter psykologiske og sociale forandringer. Graviditet, især i den første graviditet, er en stærk psykologisk begivenhed. Her oplever gravide kvinder mange psykologiske forandringer i deres liv.

For eksempel lige fra ambivalens (ubevidste modstridende følelser omkring samme situation), humørsvingninger, angst, træthed, spænding til depression.

Der er en interessant undersøgelse, som vi kan læse om graviditet og de psykologiske forandringer hos gravide kvinder, med titlen Graviditet som en psykologisk begivenhed, udgivet i US National Library of Medicine National Institutes of Health.

Eksperter der sagde, at graviditet blev identificeret som en potentiel udløser, der alvorligt påvirker den psykologiske status for gravide kvinder i den perinatale periode og barnets sundhed i livmoderen og ved fødslen.

Undersøgelsen sagde også, at det rigtige forhold fra en partner og støtte fra samfundet spiller en vigtig rolle i håndteringen af ​​stress under graviditeten.

Læs også: Sund mad til føtal hjernevækst

Psykologiske ændringer hos gravide kvinder

Så det næste spørgsmål er, hvad er karakteristika ved gravide kvinder, som ægtemænd skal kende? Nå, her er de psykologiske ændringer hos gravide kvinder, som deres partnere har brug for at kende:

  1. Dårligt humør er rimeligt

Ændringer i holdning og følelser er normale under graviditeten. Så ægtemænd behøver ikke at blive overrasket, hvis den gravides humør svinger. Disse humørsvingninger kan gøre gravide kvinder irritable, vrede eller grædende.

Karakteristika for gravide i form af dårligt humør Det opstår normalt i graviditetens første trimester. Når de går ind i andet trimester, kan gravide kvinder allerede være i stand til at kontrollere deres humør.

Vil du vide årsagen bag denne gravide kvindes natur? I denne krop er der en stigning i hormonerne østrogen og progesteron. Begge disse hormoner påvirker neurotransmittere (kemikalier i hjernen), der regulerer humøret.

  1. Brug for mere opmærksomhed

På grund af ændringer i karakteren af ​​gravide kvinder, stemninger, holdninger og følelser, der opstår, får gravide kvinder til at føle, at de ønsker mere opmærksomhed fra deres partnere. Denne tilstand kan få mødre til at føle sig sundere, stærkere og gladere i deres graviditet. Hvis moderen er sund og glad, så opretholdes sundheden for den lille i maven også.

  1. Mere følsom

Ikke kun er det følelsesmæssigt følsomt, fordi det er velsignet med graviditet, hormonelle ændringer, der opstår i løbet af første trimester, gør gravide kvinder mere følsomme over for stimuli.

Stimuleringen mærkes overdreven af ​​gravide kvinder gennem næsen. For eksempel kan en let ubehagelig lugt udløse kvalme og opkastning. Imidlertid er ikke alle niveauer af følsomhed i næsen hos gravide kvinder ens. Hver gravid kvinde er følsom over for forskellige dufte. Ægtemænd behøver ikke at bekymre sig for meget, fordi næsens følsomhed vil aftage, når de går ind i andet trimester.

4. Angst for vægten

Ud over de tre ovenstående ting skal denne gravide kvindes natur også forstås af hendes mand. Husk, efterhånden som barnet vokser i livmoderen, fortsætter vægten af ​​gravide kvinder også med at stige. Angst for vægtøgning er en ny egenskab for gravide kvinder.

I denne tilstand er mange gravide kvinder ængstelige og bange for, at deres vægt ikke kan vende tilbage til det normale hurtigt selv efter fødslen.

Derfor skal manden forstå og hjælpe ham med at kontrollere sin vægtøgning for ikke at tage for meget på. Husk, hvad gravide har brug for er mere næringsværdi i mad, ikke store mængder eller portioner, men tomme for næringsstoffer.

Læs også: 4 myter om gravide unge mødre at kende

  1. Pas på Depression kan være truende

Disse psykiatriske problemer kan have en alvorlig indvirkning på moderens og babyens helbred, endda forårsage stress for fosteret. Derfor skal ægtemænd være opmærksomme på psykologiske ændringer eller karakteren af ​​gravide kvinder relateret til depression.

For eksempel at føle sig værdiløs, mangle energi, mindre interesseret i verden omkring dig, føle skyld, rastløs og blive ramt af langvarig tristhed. Nå, hvis gravide kvinder viser denne holdning, skader det aldrig at bede om professionel hjælp. Du kan spørge en psykolog eller læge direkte gennem ansøgningen.

Som konklusion involverer graviditet mange psykologiske og somatiske ændringer. Graviditet kan også være en udløsende faktor for stress og depression, som kan føre til helbredsproblemer.

Derfor har gravide kvinder brug for følelsesmæssig støtte fra deres partnere, familier og det omgivende miljø. Men i visse tilfælde er der også behov for professionel psykoterapeutisk støtte.

Reference:
Baby Center. Hentet 2019. Depression under graviditet.
American Pregnancy Association. Tilgået i 2019. Depression In Pregnancy.
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået i 2019. Graviditet som psykologisk begivenhed
WebMD. Tilgået 2019. Pregnancy's Emotional Roller Coaster.