Ikke farligt, disse er fordelene ved kokosmælk for sundheden

, Jakarta – Selvom det kan føje til lækkerheden af ​​mad, betragtes kokosmælk ofte som en årsag til højt kolesteroltal. Det er derfor, du rådes til at begrænse forbruget af kokosmælk. Hvis den ikke indtages i overskud, kan den væske, der normalt tilsættes til de fleste Eid-menuer, give mange sundhedsmæssige fordele, du ved.

Kokosmælk er en populær ingrediens, især i det sydøstasiatiske køkken. Væsken, der kommer fra mørkebrunt kokoskød blandet med vand, kan være et alternativ til mælk, der giver en velsmagende smag. Hvid ligesom mælk kan kokosmælk gøres tyk eller vandig. Før du kender fordelene ved kokosmælk, lad os først kende de næringsstoffer, den indeholder.

Læs også: Lækker Eid-menu, vælg Rendang eller Chicken Opor?

Næringsstoffer i kokosmælk

Kokosmælk har et højt indhold af mættet fedt, hvilket gør det rig på kalorier. Kokosmælk er også en kilde til flere vitaminer og mineraler, som er gode for kroppen. Følgende er næringsindholdet i en kop rå kokosmælk:

  • Kalorier: 445 gram.

  • Vand: 164,71 gram.

  • Protein: 4,57 gram.

  • Fedt: 48,21 gram.

  • Kulhydrater: 6,35 gram.

  • Calcium: 41 milligram.

  • Kalium: 497 milligram.

  • Magnesium: 104 milligram.

  • Jern: 7,46 milligram.

  • C-vitamin: 2,30 milligram.

Det er det høje indhold af mættet fedt, der gør, at kokosmælk anses for at forårsage dårlige kolesteroltal til at stige og øge vægten.

Læs også: Farerne bag Iftar-menuen med kokosmælk

Fordele ved kokosmælk for sundheden

Mens der ifølge forskning er tre fordele, som kokosmælk kan give for sundheden:

1. Tabe sig

Kokosmælk indeholder medium chain triglycerider (MCT), som forskere mener kan hjælpe med vægttab. MCT'er kan udløse energiproduktion gennem en proces kaldet termogenese eller varmeproduktion.

Adskillige undersøgelser har vist, at MCT'er spiller en rolle i at reducere kropsvægt og taljestørrelse. Disse triglycerider kan også balancere ustabil tarmmikrobiota. En ubalanceret tarmmikrobiota er en trigger for fedme.

Derefter viste en undersøgelse fra 2015 i overvægtige mænd også, at efter at have spist fødevarer indeholdende MCT'er til morgenmad, blev deres fødeindtag reduceret senere i livet.

I mellemtiden tyder resultater fra en undersøgelse fra 2018 på, at MCT'er kan forbedre insulinfølsomheden, som mange forskere mener kan fremme vægttab. Insulin er et hormon, der spiller en vigtig rolle i at nedbryde glukose og kontrollere blodsukkerniveauet.

2. Sundt hjerte

Forskning har forbundet, at spise fødevarer rig på mættet fedt kan føre til højt kolesteroltal og øge risikoen for hjertesygdomme. Kokosmælk er en af ​​de fødevarer, der anses for ikke at være godt for hjertesundheden på grund af dets høje fedtindhold.

Men faktisk kan forskellige kilder til mættet fedt påvirke kroppen på forskellige måder. Derudover spiller genetiske faktorer også en rolle for, hvordan en person omsætter mættet fedt, og i hvilken grad disse fedtstoffer har indflydelse på helbredet.

Der er stadig få kilder til forskning, der undersøger virkningerne af kokosmælk på kolesterolniveauet. Men mange undersøgelser har undersøgt virkningerne af kokosolie.

En undersøgelse viste, at kokosolie ikke øgede dårligt kolesterol eller kolesterol lavdensitet lipoprotein (LDL) betydeligt, men kan også øge niveauet af godt kolesterol eller kolesterol højdensitetslipoprotein (HDL). Det er dog vigtigt at bemærke, at undersøgelsen var kort, dvs. kun 4 uger lang og manglede monitorering.

"Godt" kolesterol eller HDL kan beskytte hjertet og fjerne "dårligt" kolesterol eller LDL fra blodet. HDL transporterer LDL-kolesterol til leveren, hvor det nedbryder det og fjerner det fra kroppen.

Kokosolie øger muligvis ikke niveauet af dårligt kolesterol i kroppen, men væsken, der kommer fra kokos, indeholder højt fedtindhold og kalorier, så du rådes til ikke at indtage det i overskud.

Husk også, at kokosolie indeholder væsentligt mere fedt i en portion end kokosmælk, hvilket kan have en betydelig effekt på kolesterolniveauet.

3. Styrker immunsystemet

Kokos indeholder et lipid kaldet laurinsyre. Det har antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber, så det menes at understøtte immunsystemet. En undersøgelse af de antimikrobielle virkninger af laurinsyre fra kokos har også fundet fordelene ved kokosmælk til at hæmme væksten af ​​visse bakterier.

I undersøgelsen isolerede forskerne forskellige bakterier og udsatte dem for laurinsyre i petriskåle. Som et resultat fandt de ud af, at laurinsyre var effektiv til at hæmme væksten af ​​bakterier som f.eks Staphylococcus aureus , S streptokok pneumoniae, og Mycobacterium tuberculosis .

I mellemtiden fandt en anden undersøgelse, at laurinsyre udløser apoptose, nemlig celledød i bryst- og endometriecancerceller. Disse resultater tyder på, at denne syre hæmmer cancercellevækst ved at stimulere visse receptorproteiner, der regulerer cellevækst.

Læs også: Dette er den sikre grænse for at indtage kokosmælk hver dag

Det er 3 fordele ved kokosmælk for sundheden. Hvis du vil vide mere om bestemte næringsstoffer eller fordele ved forskellige typer mad, skal du blot bruge appen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du kontakte lægen for at spørge hvad som helst om sundhed når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Sundhedsmæssige fordele ved kokosmælk.