Dette er forklaringen på hestens sadelcyklus i denguefeber

Jakarta - Gæt hvor mange patienter med dengue hæmoragisk feber (DHF) eller dengue feber vil der være i 2020? Ifølge data fra sundhedsministeriet har denguefeber i Indonesien nået 16.000 tilfælde i perioden januar til begyndelsen af ​​marts 2020. Af dette antal er mindst 100 mennesker døde. Ret bekymrende, ikke?

Nå, når vi taler om denguefeber, er der en typisk fase af denguefeber, som ikke bør glemmes. Denne fase er kendt som "hestens sadelcyklus". Hvordan er "hestens sadelcyklus" ved denguefeber?

Læs også: Tag det ikke let, årsagen til denguefeber kan være dødelig

Tre afføring, feber op og ned

Når den virus, der forårsager denguefeber, kommer ind i kroppen, vil den forårsage forskellige symptomer. Startende fra feber, der når 40 grader Celsius, svær hovedpine, led-, muskel- og knoglesmerter, nedsat appetit, rødt udslæt på huden, til blødning fra næsen, tandkødet eller under huden.

Derudover er der én ting, som generelt opleves af personer med denguefeber, nemlig hestens sadelcyklus. Denne cyklus blev oprettet for at gøre det lettere for offentligheden at genkende grafen for feber eller feber, som DHF-ramte oplever.

Hestens sadelcyklus består af tre faser, nemlig:

  • Fase 1, dag 1-3

I denne fase vil der opstå symptomer på denguefeber, især høj feber mellem 39-41 grader Celsius. Feberen kan vare 3-4 dage, kan normalt ikke lindres med almindelig feberdæmpende medicin. Feber kan faktisk være et symptom på forskellige sygdomme. Men hvis feberen ikke falder inden for 2-3 dage og er ledsaget af andre symptomer på denguefeber, skal du straks søge læge.

  • Anden fase, dag 3-5

I denne fase vil feberen aftage. Ting, der skal observeres, skal du ikke narre i denne fase. Fordi mange syge tager fejl, når temperaturen er vendt tilbage til normalen, og forbinder det endda med helbredelse. Faktisk går de i denne fase ind i en periode, hvor den højeste risiko for dengue kan forekomme.

I denne fase vil blodkarrene opleve udvidelse. Det er det, der giver udslæt eller røde pletter på huden. Denne kritiske fase kan vare 24-48 timer. Komplikationer, der kan forårsages i denne fase, kan være i form af blødninger og metaboliske forstyrrelser, såsom hypoglykæmi, hypocalcæmi eller hyperglykæmi.

Læs også: Gør dette for at behandle symptomer på denguefeber

  • Helbredelsesfase, dag 6-7

Når den anden eller kritiske fase slutter, vil kropstemperaturen stige igen. I denne fase, når eller heling, vil pulsen styrkes igen, blødningen stopper, og andre kropsfunktioner forbedres. Desuden reduceres i nogle tilfælde de røde pletter eller udslæt på huden.

Kan føre til komplikationer

Undervurder aldrig denne sygdom. Søg straks en læge, hvis du oplever symptomer på denguefeber. Husk, at denguefeber kan forårsage forskellige komplikationer hos den syge, hvis den ikke behandles ordentligt. Komplikationer, der kan opstå hos personer med denguefeber, er skader på blodkar, der kan forårsage blødning.

Derudover kan en person med denguefeber opleve vedvarende opkastning, blødning fra næse og tandkød, blod i urinen, mavesmerter, træthed og åndedrætsbesvær.

Læs også: Bemærk, 6 fødevarer til at helbrede denguefeber

Denguefeber, der ikke behandles hurtigt, kan føre til alvorlige komplikationer. Startende fra anfald, skader på lever, hjerte, hjerne, lunger, chok, til organsystemsvigt, der fører til døden.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download det nu i App Store og Google Play!

Reference:
National Library of Medicine National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2020. Denguefeber.
Healthline. Tilgået 2020. Denguefeber.
WebMD. Tilgået 2020. Denguefeber.
Tirto.id. Adgang i 2020. Indonesisk DHF-udbrud 2020: Allerede 16 tusinde tilfælde, 100 mennesker døde.