Genkend tegnene på hjernetåge hos mennesker med COVID-19

"Antallet af positive tilfælde af COVID-19 i Indonesien er steget igen. Nye virusvarianter dukker op med mere komplekse symptomer. Nu er der fundet symptomer på hjernetåge hos mennesker med COVID-19"

Jakarta – Åndenød, hoste, feber og tab af evnen til at føle lugt eller anosmi er typiske symptomer på COVID-19. Nogle andre syge oplever også træthed, tab af smagssans og hovedpine. Men for nylig er der opstået nye symptomer fra sygdommen forårsaget af corona-virusinfektionen, nemlig: hjerne tåge.

En anmeldelse offentliggjort i Smerterapport afslørede for nylig, at så mange som 7,5 til 31 procent af mennesker med COVID-19 oplever ændringer i deres mentale tilstand. Så hvad er det hjerne tåge og hvorfor denne tilstand kan opstå? Her er anmeldelsen!

Få mere at vide om Brain Fog

Faktisk, hjerne tåge Det er ikke et helbredsproblem, men derimod et udtryk, der bruges til at beskrive en følelse, der føles som om du mentalt er ved at sænke farten og tom. Denne tilstand kan opstå i lang tid, selv når den syge er erklæret helbredt for COVID-19.

Læs også: Tips til at bevare kroppens sundhed under Anden Bølge-pandemi

Der er flere symptomer, der kan ses, når en person oplever hjerne tåge, såsom hovedpine, koncentrationsbesvær, følelse af forvirring og mentalt forstyrret. Andre forhold viser, at en person, der oplever denne tilstand, ofte ser sløv ud.

Faktisk er der flere ting, der kan udløse det hjerne tåge, det er:

  • Stress

Kronisk stress kan øge blodtrykket, svække immunforsvaret og udløse depression. Derudover kan denne tilstand også føre til mental træthed. Når hjernen er træt, vil du få sværere ved at tænke, ræsonnere og fokusere.

  • Mangel på søvn

Dårlig søvnkvalitet kan også forstyrre, hvor godt hjernen fungerer. Prøv at få 8 til 9 timers søvn hver nat. At sove for lidt kan gøre det svært at koncentrere sig og ude af stand til at tænke klart.

Læs også: Alarm Vivid Dreams, der er sårbare til at opstå under Corona-pandemien

  • Hormonændringer

Hormonelle ændringer kan også udløse hjerne tåge. For eksempel vil niveauet af hormonerne progesteron og østrogen stige under graviditeten. Disse ændringer kan påvirke hukommelsen og forårsage kortvarig kognitiv svækkelse. Ikke kun det, faldet i østrogenniveauet under overgangsalderen kan få en person til at blive glemsom, have dårlig koncentration og sløret tænkning.

  • Kost

Forkert kost vil resultere i samme tilstand. Vitamin B12 understøtter en sund hjernefunktion, så ikke at få nok vitamin B12 kan forårsage hjerne tåge. Hvis du har fødevareallergi eller overfølsomhed, kan disse problemer også udvikle sig efter indtagelse af visse fødevarer.

Hjernetåge og COVID-19

Så hvad er sammenhængen imellem hjerne tåge med COVID-19? Tilsyneladende menes den nye variant af corona-virussen at spredes gennem direkte kontakt med en, der er blevet smittet. Nå, dråber, der kommer fra den person, kan komme ind i kroppen gennem munden, øjnene og næsen.

Læs også: Øger søvnmangel virkelig risikoen for at blive smittet med COVID-19?

Efter at være kommet ind i kroppen, vil virussen begynde at trænge ind i cellen gennem et enzym kaldet en receptor angiotensin-konverterende enzym 2 (ACE2). Den nye virus er neuro-invasiv, hvilket betyder, at den kan trænge ind i hjernevæv.

En anmeldelse offentliggjort i Acta Neurol Scand fundet, at nogle mennesker med COVID-19 vil opleve en form for komplikation, såsom encefalopati eller ændret bevidsthed. Encefalopati er et medicinsk udtryk, der refererer til hjerneskade.

En anden undersøgelse offentliggjort i Kræftcelle fundet en stigning i niveauet af inflammatoriske cytokiner i væsken, der omgiver hjernen, inden for få uger efter at være blevet smittet med corona-virus. Disse cytokiner er en type molekyle lavet af immunsystemet, der spiller en rolle i at fremme inflammation.

Som et resultat af betændelse i hjernen vil neuronernes evne til at kommunikere opleve forhindringer. Forskere formoder, at denne tilstand kan være en af ​​de faktorer, der spiller en rolle i fremkomsten af hjerne tåge.

Faktisk har forskere også identificeret ændringer i mikrostrukturen i hippocampus og andre dele af hjernen efter eksponering for coronavirus. Derfor, hvis du føler nogen symptomer, der kan pege på tilstanden hjerne tåge efter at have været udsat for COVID-19, skal du straks spørge en specialist om behandling. du er nok Hent Ansøgning for at gøre det nemmere at stille spørgsmål til lægen eller bestille tid, hvis du skal på hospitalet.

Reference:

Kompas. Tilgået i 2021. At kende symptomerne på hjernetåge, hukommelsesforstyrrelser for Covid-19-patienter.

Jan Remsik et al. 2021. Tilgået 2021. Inflammatoriske Leptomeningeale Cytokiner medierer COVID-19 neurologiske symptomer hos kræftpatienter. Cancer Cell 39(2):276-283.e3.

Abigail Whittaker et al. 2020. Tilgået 2021. Neurologiske manifestationer af COVID-19: En systematisk gennemgang og aktuel opdatering. Acta Neurol Scand 142(1):14-22.

Brian Walitt et al. 2021. Tilgået 2021. En klinisk primær for de forventede og potentielle post-COVID-19 syndromer. Smerte Rep. 6(1):e887.

Healthline. Tilgået i 2021. 6 mulige årsager til hjernetåge.