Uregelmæssig hjertebank, bør du være forsigtig?

Jakarta - Hjertet er et vigtigt organ i kroppen, der skal holdes sundt. Hvis ikke, er du i fare for hjerteproblemer, der kan føre til døden. En måde at tjekke det på er at overvåge din puls pr. minut. For under normale forhold varierer den menneskelige hjertefrekvens fra 60-100 gange i minuttet.

Læs også: Kend 5 typer takykardi, årsager til unormal hjerterytme

Uregelmæssig hjertefrekvens skal overvåges

Hvis pulsen er mindre end 60 eller mere end 100 slag i minuttet, skal du være på vagt, fordi denne tilstand indikerer et hjerteproblem.

I medicinske termer kaldes hjerterytmeforstyrrelser arytmier, som består af:

1. Atrieflimren

Inklusive generelle gener over hjerterytme. Den syge har en unormal puls, enten for hurtig, for langsom, for tidligt (for tidligt) til uregelmæssig. Symptomerne omfatter træthed, svimmelhed, åndenød og brystsmerter. Hvis den ikke kontrolleres, øger denne tilstand risikoen for blodpropper, slag og hjertesvigt.

2. Bradykardi

I modsætning til atrieflimren får bradykardi den syges hjerte til at slå langsomt, hvilket er mindre end 60 gange i minuttet. Denne tilstand er harmløs, men for nogle mennesker indikerer bradykardi et problem med hjertets elektriske system. Mennesker med bradykardi oplever hovedpine, nedsat bevidsthed og endda død.

3. Ventrikulær fibrillation

Ventrikulær fibrillering er farligere end atrieflimren. Fordi denne tilstand opstår på grund af elektriske forstyrrelser i hjertemusklen i ventriklerne, så blodgennemstrømningen til hjertet stopper. Som et resultat bliver hjertet berøvet ilt, og slaget bliver unormalt. I alvorlige tilfælde har mennesker med ventrikelflimmer potentiale til at få et hjerteanfald eller hjertestop. Normalt udfører det medicinske team hjerte-genoplivning (CPR) og defibrillering for at redde patientens liv.

4. Ventrikulær takykardi

Opstår, når hjertekamrene slår meget hurtigt op til mere end 200 slag i minuttet. Selv før det får ilt, fortsætter hjertet med at slå og får patienter til at opleve svimmelhed, åndenød og besvimelse. Hvis den ikke behandles, kan ventrikulær takykardi udvikle sig til ventrikulær fibrillering.

Læs også: Sådan kontrollerer du normal puls derhjemme

Sådan beregner du hjertefrekvens pr. minut

For at finde ud af din puls pr. minut, kan du placere spidserne af din pege- og langfinger på siden af ​​håndleddet på den ene hånd. Eller du kan placere spidsen af ​​din pegefinger og langfinger mod halsen af ​​underkæben på den ene side af din hals. Undgå at bruge tommelfingeren, da lyspulsen kan påvirke beregningsresultatet.

Tryk derefter forsigtigt på fingeren, indtil pulsen er tydeligt følbar, og tæl pulsen i 15 sekunder. Gang resultatet med fire for at få pulsen pr. minut. Du kan måle tre gange for at være sikker på resultaterne.

Hvis du har en unormal puls, skal du ikke bekymre dig. Så længe du regelmæssigt tjekker med lægen og vedtager en sund livsstil, kan de risici, der opstår, minimeres. Den sunde livsstil, der er tale om, er at implementere en afbalanceret nærende kost, motionere regelmæssigt og begrænse det daglige koffeinforbrug.

Læs også: Dette er grunden til, at folk kan besvime på grund af en nedsat puls

Det er et faktum om uregelmæssig hjerterytme. Hvis du oplever lignende symptomer, så tøv ikke med at tale med din læge for at finde ud af den nøjagtige årsag. Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at tale med lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!