Hvem har brug for at udføre dialyse?

, Jakarta - Grundlæggende er vores kroppe naturligt designet til at kunne udføre dialyse naturligt. Men der er tidspunkter, hvor kroppen på grund af visse medicinske problemer ikke længere er i stand til at udføre denne proces. Derfor kræver det hjælp fra medicinsk udstyr at gøre det.

Læs også: Kend hæmodialyse, dialyse med værktøjsmaskiner

I den medicinske verden er denne proces kendt som hæmodialyse, en ekstern dialyseterapi til personer, hvis nyrer ikke fungerer optimalt. Kort sagt er dialyse eller hæmodialyse nødvendig, når nyrerne ikke længere fungerer korrekt.

Kun for nyrer?

Som forklaret ovenfor har kroppen evnen til at vaske blod automatisk, når nyrerne er i god stand. Fordi dette ene organ faktisk er ansvarligt for at udføre denne opgave. Udover at rense blodet i kroppen, danner nyrerne også stoffer, der holder kroppen sund.

Men hos mennesker med kronisk nyresygdom eller nyresvigt er dette organ ikke længere i stand til at fungere korrekt. Af denne grund skal dialyseprocessen assisteres ved hjælp af medicinsk udstyr. Hæmodialyse erstatter nyrefunktionen, når nyrerne ikke længere fungerer. Cirka hvis nyrefunktionen er tabt så meget som 85-90 procent, så er den syge forpligtet til at udføre denne hæmodialyseproces. Målet er klart, for at undgå forskellige fatale komplikationer.

Læs også: Kronisk nyresvigt kræver dialyse

Hvad der skal understreges, er hæmodialyse ikke kun for mennesker med nyresygdomme. For der er også mennesker med visse medicinske tilstande, som kræver hæmodialyse. For eksempel har mennesker med kronisk hjertesygdom alvorlig forgiftning, kaliumniveauet er for højt i blodet og andre medicinske tilstande.

Spring screeningsprocessen over

Hvordan virker hæmodialyse cirka? Nå, processen bruger en speciel maskine til at filtrere blod for at erstatte beskadigede nyrer. Denne maskine fungerer som en kunstig nyre (kunstig nyre), der kan slippe af med snavsede stoffer, salt og overskydende vand i patientens blod.

I denne dialyseproces vil medicinsk personale indsætte en nål i en vene for at forbinde blodgennemstrømningen fra kroppen til en dialysemaskine. Derefter vil snavset blod blive filtreret i en blodvaskemaskine. Når det er filtreret, vil rent blod blive strømmet tilbage i kroppen.

Læs også: Kan kronisk nyresvigt behandles uden dialyse?

Hæmodialyseprocessen tager cirka fire timer pr. session. I løbet af en uge skal patienterne gennemgå mindst 3 sessioner og kan kun foretages på en dialyseklinik eller et hospital.

Vil du vide mere om ovenstående? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!