Er der nogen bivirkninger ved at bruge menstruationskoppen?

, Jakarta - Udover at bruge hygiejnebind, har kvinder allerede et andet alternativ til at rumme det blod, der kommer ud under menstruationen, nemlig at bruge en menstruationskop. På grund af dets brug, der er indarbejdet i Ms.V, er mange mennesker stadig bange for at skifte til denne nye metode. Derudover er debatten om de bivirkninger, der kan opstå, stadig i gang. Hvad er de mulige bivirkninger? Her er anmeldelsen!

Bivirkninger af menstruationskoppen

Menstruationskoppen er en nyttig enhed til intern opsamling af menstruationsblod. Formen på dette værktøj ligner en lille, fleksibel tragtformet kop lavet af gummi eller silikone. Sådan bruges den indsættes i Ms.V for at opsamle al den menstruationsvæske, der kommer ud. Ikke få kvinder, der bruger dette værktøj af forskellige årsager sammenlignet med tamponer eller bind.

Læs også: Menstruationskop og tamponer får jomfruhinden til at rive?

En af fordelene ved at bruge menstruationskopper er, at de er mere omkostningseffektive end hygiejnebind, fordi de kan genbruges blot ved at rense dem. Brugen af ​​en enhed til at indsamle menstruationsblod anses for sikker. Men alle menstruationshygiejneprodukter har nogle bivirkninger, herunder menstruationskopper. Her er nogle bivirkninger, du skal være opmærksom på:

1. Irritation

En af de bivirkninger, der kan opstå ved brug af menstruationskopper, er irritation. Faktisk kan den irritation, der opstår, forebygges på forhånd. For eksempel kan en person, der sætter en kop ind i Ms.V uden at bruge ordentlig smøring, forårsage ubehag, der udgør en risiko for irritation. Inden du bruger det, er det derfor en god idé at smøre et vandbaseret glidecreme på ydersiden af ​​koppen. Irritation kan også opstå, hvis den forkerte størrelse af koppen bruges eller ikke rengøres ordentligt før genbrug.

2. Infektion

En anden dårlig påvirkning, der kan opstå på grund af brugen af ​​menstruationskopper, er infektion, selvom det er relativt sjældent. Dette problem er højst sandsynligt forårsaget af bakterier, der klæber til hænderne og derefter overføres til koppen, før den placeres i det intime område. Sørg derfor for at vaske dine hænder først med varmt vand og antibakteriel sæbe, inden du kommer i kontakt med koppen.

Læs også: Smerter under samleje? Kunne være med denne sygdom

3. Toksisk choksyndrom (TSS)

TSS er en sjælden komplikation, men kan føre til alvorlige komplikationer på grund af infektion med bakterier af typen Staphylococcus eller Streptokokker . Denne lidelse er normalt relateret til at tillade enheden at blive brugt længere end anbefalet eller at bruge en kop med en kapacitet, der er mere end nødvendigt. Forekomsten af ​​små ridser på Ms.V-kanalen kan tillade bakterier at komme ind i blodbanen og spredes i hele kroppen.

De mest effektive måder at reducere risikoen for TSS er:

  • Vask dine hænder grundigt med varmt vand og antibakteriel sæbe, før du bruger menstruationskoppen.
  • Rengør brugt værktøj med varmt vand og mild, parfumefri sæbe før genbrug eller opbevaring.
  • Påfør en lille mængde vand eller et vandbaseret smøremiddel på ydersiden af ​​koppen for at lette brugen.

Nu ved du, hvilke bivirkninger der kan forårsages ved at bruge en menstruationskop. Faktisk kan alle disse dårlige virkninger forebygges ved at sikre hygiejne til enhver tid. Dette er for at forhindre bakterier, der kan påvirke intime dele eller endda hele kroppen.

Læs også: 4 tips til at vælge de rigtige puder til aktivitet

Lidelser forårsaget af bakterier kan også opstå på grund af et svækket immunsystem. Sørg derfor for, at dit daglige vitaminindtag vedligeholdes ved at købe gennem applikationen . Nok med Hent Ansøgning , kan du få nem adgang til sundhed uden at skulle forlade huset!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Er menstruationskopper farlige? 17 ting at vide om sikker brug.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Er der farer ved at bruge menstruationskopper?