Typer af fisk, der er sikre for mennesker med gigt

Jakarta - Hvis du lider af gigt, er et af de tabuer, du bør undgå, at spise fisk og skaldyr skaldyr . Ikke uden grund er der mange typer fisk, som har et højt nok purinindhold, så det kan udløse en stigning i urinsyreniveauet i kroppen.

Faktisk er fisk i sig selv en fødevare, der anbefales til indtagelse. Fisk indeholder omega-3 og omega-6 fedtstoffer, som er godt for hjernen og hjertesundheden samt en god kilde til animalsk protein som erstatning for kød.

Der er nemlig flere typer fisk, som har et ret højt indhold af purin, så overdreven forbrug er faktisk ikke godt for kroppen. Ansjos, sild og sardiner er nogle af dem. Indtagelse af det i store mængder for mennesker med gigt vil forværre ledsmerter.

Læs også: Urinsyre i en ung alder, hvad forårsager det?

Alligevel viser det sig, at der stadig er typer fisk, der er sikre for folk med gigt at spise. Hvad som helst?

  • Havkat

Denne ene fisk er meget nem at finde, prisen er meget overkommelig. Havkat er en type fisk, der er sikker for mennesker med gigt, fordi dens purinindhold er lavere end andre fisk. Ikke nok med det, havkat er også en fremragende kilde til D-vitamin fisk og skaldyr. D-vitamin hjælper med at absorbere calcium, så knoglesundheden altid opretholdes. Derudover hjælper D-vitamin også med at vedligeholde immunsystemet og samtidig hjælpe med cellevækst.

  • Papegøje fisk

Ud over det lave purinindhold er tilapia også lavt fedtindhold. Ligesom laks er fedtindholdet i tilapia kun 3 gram i en 100 grams portion. Derudover er indholdet af selen i tilapia relativt højt, hvilket fungerer som en antioxidant, der hjælper med at afværge indtrængen af ​​frie radikaler i kroppen, vedligeholder sunde lymfeknuder og hjælper med at reducere risikoen for at udvikle hukommelsesrelaterede sygdomme som Alzheimers. .

Læs også: Afholdenhed af urinsyre, undgå disse 3 grøntsager

  • rød snapper

Ligesom havkat har rød snapper også et ret højt indhold af D-vitamin og er også lavt fedtindhold som tilapia. Disse gode ingredienser gør rød snapper sikker til indtagelse for mennesker med gigt. For dig, der ønsker at imødekomme proteinindtaget uden at skulle indtage store mængder fedt, kan denne type fisk være en mulighed.

  • Laks

Til sidst er laks, en fisk, der allerede er bekendt med dens fordele for din krop. Ikke kun godt for hjernens sundhed, lungerne, blodcirkulationen og hjertet, omega-3 fedtindholdet i laks kan også reducere risikoen for at udvikle gigt, som ofte opleves af mennesker med gigt.

Undersøgelser publiceret i tidsskrifter Gigt og reumatologi Nævnt viste personer med gigt, der regelmæssigt spiser laks mindst to dage før undersøgelsen, at have 33 procent lavere risiko for at udvikle gigt sammenlignet med personer, der ikke spiste laks. Faktisk er virkningen meget bedre end det almindelige forbrug af omega-3 kosttilskud.

Læs også: Kammuslinger bliver mad til afholdenhed fra gigt, her er hvorfor

Selvom det er godt for folk med gigt at indtage, er der stadig grænser for forbruget af hver type fisk. For eksempel er rød snapper bedst at indtage mellem 3 til 6 gange på en måned. Diskuter også altid din helbredstilstand med din læge, fordi hver person med gigt også har andre forskellige medicinske tilstande. Du kan bruge appen så spørgsmål og svar med læger er nemmere og hurtigere.

Reference:
Mary Ann Zhang, et al. 2019. Tilgået 2020. Effekt af diæt- og supplerende omega-3 flerumættede fedtsyrer på risikoen for tilbagevendende gigtudbrud. Arthritis & Rheumatology 71(9): 1580-1586.
Sundhedscenter. Tilgået 2020. Hvad skal du spise, når du har gigt.
Lev stærkt. Tilgået 2020. Sådan passer du sikkert fisk ind i en gigtdiæt.