Dette er menstruationscyklussen før overgangsalderen

, Jakarta - Menstruation er en naturlig ting, der opleves af kvinder. Menstruation vil kunne opleves fra ungdom til voksen. Selve menstruationscyklussen er en ændring, der sker i en kvindes krop, især de reproduktive organer. Når menstruationen opstår, vil slimhinden i livmoderen (endometriet) blive tykkere og falde, fordi der ikke er nogen befrugtning af ægget.

Læs også: Advarsel, kvinder i overgangsalderen er i risiko for osteoporose

Menstruationscyklussen for hver kvinde vil være anderledes. I gennemsnit vil det forekomme hver 28. dag. Nå, hvad med menstruationscyklussen før overgangsalderen? Kommer der nogen ændringer?

Dette er menstruationscyklussen før overgangsalderen

Når man nærmer sig overgangsalderen, vil kvinder opleve ændringer i menstruationscyklussen, som er præget af mere eller mindre blodvolumen, der kommer ud. Derudover vil varigheden af ​​menstruationen normalt falde. Hvis en person ikke er gravid og ikke har menstruation til tiden, kan det være et tegn på, at overgangsalderen er på vej.

Hvis du ikke har haft menstruation i flere måneder, så lav en tid hos lægen på nærmeste sygehus via appen , Ja. Denne tilstand kan være et symptom på en mere alvorlig helbredstilstand, såsom livmoderhalskræft. For at være sikker skal du straks foretage en undersøgelse for at forhindre farlige komplikationer.

Læs også: 5 ting, kvinder skal være opmærksomme på om overgangsalderen

Andre tegn på overgangsalderen

Overgangsalderen er noget, der ikke kan undgås af alle kvinder. Nogle kvinder vil gå igennem overgangsalderen uden symptomer. Symptomer, der opstår, er resultatet af nedsatte østrogen- og progesteronhormoner hos kvinder. Ud over at ændre menstruationscyklus, er her 5 andre tegn på, at du er på vej ind i overgangsalderen:

  • Smerter under samleje

Smerter under samleje opstår på grund af nedsat produktion af østrogen og progesteron, som påvirker fugtigheden i skedevæggene. Symptomer, der opstår, kan omfatte kløe eller svie i munden af ​​skeden. Vaginal tørhed vil forårsage smerte under samleje.

  • Hot blinker

Hedeture er en tilstand, når en person oplever en varm fornemmelse i den øvre del af kroppen eller i hele kroppen, når man går ind i overgangsalderen. Når du oplever denne tilstand, vil ansigt og hals være røde og svedige. Normalt kan denne tilstand vare i 10 minutter. Hot flash vil opleves af de fleste kvinder, når de træder til 1-2 år før sidste menstruation. Hvis symptomerne på denne er meget forstyrrende aktiviteter, skal du straks drøfte med en læge, ja!

  • Nedsat lyst til at have sex

Nedsat seksuel lyst opstår på grund af et fald i østrogenniveauet, som kan bremse orgasmereaktionen på grund af vaginal tørhed. Diskuter straks med din læge, hvis faldet i seksuel lyst er forårsaget af andre problemer, såsom smerter under samleje.

  • Hud- og hårforandringer

Ændringer i hud og hår opstår på grund af et fald i fedtvæv, som gør huden tør og tynd. Reduceret østrogen i sig selv vil gøre håret mere skørt og tørt.

  • Stemningsændringer

Nogle kvinder, der kommer i overgangsalderen, vil opleve humørsvingninger, såsom irritabilitet eller depression. Denne tilstand opstår, fordi hormonelle ændringer kan påvirke hjernen.

Læs også: Allerede i overgangsalderen, kan kvinder blive gravide?

Ud over disse ting vil kvinder, der kommer i overgangsalderen, have svært ved at modstå vandladningstrangen. De vil normalt have vandladningstrang, selvom blæren ikke er fuld endnu. Men hvis vandladning er ledsaget af blødning, er dette et symptom på en anden farlig medicinsk tilstand. Diskuter straks med en læge for at fastslå årsagen, ja!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Overgangsalderen.
NHS. Tilgået i 2019. Overgangsalderen.