Her er hvad du behøver at vide om anæmi på grund af kronisk sygdom

, Jakarta – Anæmi er kendt for mange mennesker som en tilstand af mangel på sunde røde blodlegemer i kroppen. Nå, der er forskellige tilstande, der kan forårsage et lavt antal røde blodlegemer i kroppen. En af dem skyldes kronisk sygdom. Kom nu, find ud af mere om anæmi på grund af kronisk sygdom her.

Inflammatorisk anæmi eller også kendt som anæmi på grund af kronisk sygdom anæmi af kronisk sygdom eller ACD) er en type anæmi, der påvirker mennesker, der har tilstande, der forårsager betændelse, såsom infektioner, autoimmune sygdomme, kræft og kronisk nyresygdom.

Læs også: Det er de typer af anæmi, som er arvelige sygdomme

Forstå forekomsten af ​​inflammatorisk anæmi eller anæmi på grund af kronisk sygdom

Anæmi er en tilstand, hvor kroppen har et lavere antal røde blodlegemer end normalt. Derudover har de røde blodlegemer muligvis heller ikke tilstrækkelige mængder hæmoglobin.

Hæmoglobin er et jernrigt protein, der tillader røde blodlegemer at transportere ilt fra lungerne til resten af ​​kroppen. Med et lavt antal røde blodlegemer og hæmoglobin kan kroppen ikke få nok ilt, den skal bruge for at fungere korrekt.

Ved inflammatorisk anæmi kan du have normale eller nogle gange øgede mængder jern lagret i din krops væv, men lave niveauer af jern i dit blod. Betændelse kan forhindre kroppen i at bruge lagret jern til at lave sunde røde blodlegemer i tilstrækkelige mængder, hvilket i sidste ende fører til anæmi.

Inflammatorisk anæmi er også kendt som anæmi af kronisk sygdom, fordi denne type anæmi normalt forekommer hos mennesker, der har kroniske tilstande, der kan være relateret til betændelse.

Hvem er i risiko for anæmi på grund af kronisk sygdom?

Anæmi på grund af kronisk sygdom er den næsthyppigste type anæmi efter jernmangelanæmi. Denne type anæmi kan ske for alle i alle aldre, men ældre mennesker er mere udsatte for anæmi af kronisk sygdom, fordi de er mere tilbøjelige til at have kroniske sygdomme, der forårsager betændelse. I USA har omkring 1 million ældre mennesker over 65 år anæmi af kronisk sygdom eller inflammatorisk anæmi.

Hvad forårsager inflammatorisk anæmi?

Ifølge eksperter, når du har en infektion eller kronisk sygdom, der forårsager betændelse, vil dit immunsystem opleve ændringer i den måde, din krop fungerer på, hvilket i sidste ende vil føre til inflammatorisk anæmi. Ændringer i den måde, kroppen fungerer på forårsaget af betændelse, herunder:

  • Kroppen er muligvis ikke i stand til at opbevare eller bruge jern normalt.

  • Nyrerne kan producere mindre erythropoietin (EPO), et hormon, der signalerer knoglemarven til at producere røde blodlegemer.

  • Knoglemarven reagerer muligvis heller ikke normalt på EPO, hvilket medfører, at antallet af røde blodlegemer er lavere end nødvendigt.

  • Røde blodlegemer kan også overleve i kortere tid end normalt, hvilket får antallet af røde blodlegemer til at dø hurtigere end produktionen af ​​nye røde blodlegemer.

Læs også: 3 fakta om jern- og folatmangelanæmi

Symptomer på inflammatorisk anæmi eller anæmi på grund af kronisk sygdom

Inflammatorisk anæmi eller anæmi på grund af kronisk sygdom udvikler sig normalt langsomt og kan forårsage milde eller ingen symptomer. Patienter kan også kun opleve symptomer på kroniske sygdomme, der forårsager anæmi uden yderligere symptomer.

Men når det vises, er symptomerne på inflammatorisk anæmi de samme som andre typer anæmi, herunder:

  • Hjertefrekvensen stiger.

  • Kroppen føles øm.

  • Svag .

  • Det er nemt at føle sig træt under eller efter fysisk aktivitet.

  • Bleg hud.

  • Svært at trække vejret.

Læs også: Let træthed, pas på 7 tegn på anæmi, der skal overvindes

Det er en forklaring på anæmi på grund af kronisk sygdom, som du har brug for at kende. Hvis du oplever symptomer på anæmi af kronisk sygdom som ovenfor, skal du blot bruge applikationen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du kontakte din læge for at diskutere de helbredsproblemer, du oplever, samt bede om sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
National Institute of Diabetes og Fordøjelses- og nyresygdomme. Tilgået 2020. Anæmi af betændelse eller kronisk sygdom.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Anæmi.