5 tips til at lindre børns influenza og hoste, mens de faster

, Jakarta – Influenza og hoste er to almindelige sygdomme, der er ret almindelige hos børn. Desuden skifter vejret i denne måned ramadan ret ofte, nu er det varmt, og så regner det pludselig. Dette kan gøre din lille udsat for forkølelse og hoste.

Disse to sygdomme gør helt sikkert den Lille ubehagelig. Børn kan ikke sove godt, vågner let om natten, og deres appetit falder. Mødre skal vide, hvordan man håndterer influenza og hoste hos børn, mens de faster.

Læs også: Årsager til flittig håndvask kan forhindre forkølelse og influenza

Håndtering af influenza og hoste hos børn, mens de faster

Influenza og hoste optræder ofte sammen. Begge disse sygdomme angriber åndedrætssystemet (næse, svælg og lunger). Så det er ikke underligt, når et barn oplever det, vil han føle sig utilpas, fordi han har svært ved at trække vejret ordentligt. Ikke nok med det, influenza er som regel også ofte ledsaget af feber. Hvordan håndteres det?

1. Eukalyptusdamp

Forbered et bassin med varmt vand og tilsæt 7-10 dråber eukalyptusolie. Sæt derefter et bassin i rummet, så din lille kan indånde den varme damp. Denne metode er meget nyttig til at rense en tilstoppet næse.

Udover at indånde eukalyptusdamp, kan moderen også invitere hende til at bløde i varmt vand eller sidde sammen med hende i et dampbad i cirka 15 minutter. Men husk, giv ikke damp, der er for varm, da det kan forårsage forbrændinger.

2. Solbadning om morgenen

Om morgenen, omkring 7-9, tag din lille en til at sole sig i solen. Klap om nødvendigt forsigtigt ryggen, brystet og armhulerne til højre og venstre for at fjerne slim.

Læs også: Forebyg Corona Virus ved at solbade, dette er den videnskabelige forklaring

3. Drik meget

Hvis mors barn stadig er under 6 måneder, så giv nok modermælk, så den lille ikke er dehydreret. Men hvis din lille er over 6 måneder gammel, så giv ham/hende at drikke varmt vand lidt efter lidt, men ofte. Denne metode er ganske nyttig til at fjerne irriterende slim i den lilles krop.

4. Gurgle med saltvand

For børn, der er over 4 år, kan mødre invitere dem til at skylle munden med saltvand. Gurgle med saltvand kan lindre et barns hoste. Tricket, opløs en halv teskefuld salt med et glas varmt vand og rør rundt.

Tilskynd barnet til at skylle munden 3-4 gange dagligt, mens hovedet vippes, så væsken kan nå bagerst i halsen. Glem ikke at smide saltvandet ud efter at have gurglet.

5. Placer barnets hoved højere

Hvis barnet ofte er uroligt under søvnen, så prøv at placere barnets hoved højere ved at tilføje et par puder eller lægge et par sammenrullede håndklæder under madrassen. Denne metode kan hjælpe ham til at trække vejret bedre.

Hvis barnets tilstand ikke forbedres, skal du straks konsultere en læge. Nu kan du bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger via . Uden besværet med at stå i kø behøver mødre kun at komme på et forudbestemt tidspunkt. Hvad venter du på? Kom nu, Hent appen i App Store eller Google Play!

Læs også: 5 tips til at lære børn at faste for første gang

Influenza og hoste er normalt meget smitsomt hos børn. Dette sker, når et barn inhalerer dråber, der hostes eller nyses af en inficeret person, eller når de kommer i direkte kontakt med slim eller spyt fra en person, der har influenza. Derudover kan influenza også være et tegn på, at barnet oplever en anden infektion.

Reference:
WebMD. Tilgået 2021. Børn og influenza.
WebMD. Tilgået i 2021. Hvorfor du hoster.
Indiens tider. Fået adgang i 2021. 7 hjemmemedicin til at dæmpe forkølelse og hoste.