AstraZeneca-vaccinen er sikker, kend disse vilkår først

Jakarta - COVID-19-vaccinationsprocessen i Indonesien fortsætter. I øjeblikket kan DKI Jakarta-beboere på 18 år og derover modtage vaccinen. Implementeringen af ​​vaccination vil blive udført i forskellige centre ved hjælp af AstraZeneca-vaccinen.

Selvom det blev diskuteret for noget tid siden, er AstraZeneca-vaccinen nu erklæret sikker. Der er dog flere betingelser, som potentielle vaccinemodtagere skal opfylde. For mere, se følgende diskussion.

Læs også: Sådan håndterer du COVID-19-vaccinationshoaxes

Krav til AstraZeneca-vaccinemodtagere

Generelt er kravene for at modtage AstraZeneca-vaccinen faktisk de samme som anbefalingerne udstedt af Indonesian Association of Internal Medicine Specialists (PAPDI). Dog med nogle betingelser.

Vaccinationsordfører i Sundhedsministeriet, dr. Siti Nadia Tarmizi, som citeret fra side Anden, sagde, "Stadig den samme (med de tidligere betingelser). Over en alder af 18 år, som er udsat med en historie med blodviskositet. Akut sygdom, feber, svær allergi, vaccinen rekvireres på hospitalet.”

Mere detaljeret er her nogle krav til AstraZeneca-vaccinemodtagere:

  1. Minimumsalder på 18 år. Ældregruppen kan få godkendelse til at få COVID-19-vaccinen.
  2. Hvis du er blevet smittet med COVID-19 og er blevet rask i mere end tre måneder, kan vaccination foretages.
  3. For gravide kvinder bør vaccination stadig udskydes. For kvinder, der ønsker at planlægge en graviditet, kan det gøres efter at have modtaget en anden COVID-19-vaccination.
  4. Blodtrykket skal være under 180/110 mmHg. Hvis det er mere end det, bør det udskydes.
  5. Ammende mødre kan blive vaccineret.
  6. Personer med kroniske sygdomme, såsom KOL, astma, hjertesygdomme, nyresygdomme, leversygdomme, der er i akut eller ukontrolleret tilstand, vaccination bør udskydes og kan ikke gives. Men hvis tilstanden er under kontrol, er det tilladt at vaccinere med en behørig attest fra den behandlende læge. For personer med tuberkulose, som har været i behandling i mere end to uger, kan de desuden også blive vaccineret.
  7. Ved den første vaccination, for dem, der har en historie med alvorlige allergier, såsom åndenød, hævelse, rødme eller andre alvorlige reaktioner på grund af vaccinen, skal vaccination udføres på et hospital. Men hvis den allergiske reaktion opstår efter den første vaccination, kan den anden vaccination ikke foretages.
  8. For dem, der er i kræftbehandling, skal de medbringe et bevis for berettigelse til vaccination fra den behandlende læge.
  9. For personer med systemiske autoimmune sygdomme bør vaccination udskydes og bør konsulteres med den behandlende læge.
  10. For personer med epilepsi kan vaccination foretages under kontrollerede forhold.
  11. For personer med hiv/aids, som tager medicin regelmæssigt, kan vaccination foretages.
  12. For dem, der for nylig har modtaget andre vaccinationer end COVID-19, bør vaccinationen udskydes med en måned.

Læs også: COVID-19-vaccination for handicap Ubegrænset bopæl

For den ældre gruppe, der er over 60 år, er der 5 kriterier, der vil blive stillet for at afgøre, om de er berettiget til at blive vaccineret, nemlig:

  • Har du svært ved at gå op ad 10 trapper?
  • Oplever du ofte træthed?
  • Har mindst 5 ud af 11 sygdomme, såsom diabetes, kræft, kronisk lungesygdom, hjerteanfald, brystsmerter, ledsmerter, kongestiv hjertesvigt, slag, nyresygdom, hypertension, astma. Har du kun 4 af dem, kan du stadig ikke blive vaccineret.
  • Har svært ved at gå, ca 100-200 meter.
  • Der har været et markant fald i kropsvægt det seneste år.

I mellemtiden bør COVID-19-vaccination udskydes for personer med blodpropper, immundefekter og modtagere af blodprodukter eller transfusioner. COVID-19-vaccinationen kan gennemføres efter at den pågældende har konsulteret den behandlende læge.

Det er en lille diskussion om kravene til AstraZeneca-vaccinemodtagere, som du skal kende. Før du bliver vaccineret, er det vigtigt at kende din helbredstilstand. Brug appen at bestille tid hos en læge på sygehuset, for at gennemgå et lægetjek.

Reference:
Indonesisk sammenslutning af internmedicinske specialister. Tilgået i 2021. PAPDI-anbefalinger om levering af COVID-19-vaccination (AstraZeneca).
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået 2021. Oxford/AstraZeneca COVID-19-vaccinen: Hvad du behøver at vide.
Anden. Tilgået i 2021. Krav til AstraZeneca-vaccinemodtagere, meget vigtigt!
Indonesisk sundhedsministerium. Tilgået i 2021. Angående implementeringen af ​​COVID-19-vaccinationen.