Vær forsigtig, Herpes kan overføres gennem luften!

, Jakarta – Genital herpes kan kun spredes gennem direkte kontakt med en inficeret person. Det er for eksempel at have sex, hudkontakt og kysse. Dog kan hudherpes også spredes gennem luften.

Herpes omtales ofte som herpes zoster eller helvedesild. Hudherpes er endnu mere kompliceret. Fordi sygdommens varighed kan være ret lang og endda gentages.

Symptomer på herpes zoster omfatter en brændende fornemmelse ledsaget af en let kløe, svie og følsomhed over for berøring. Jo mere du rører ved den, jo mere spreder den sig til andre steder.

Den virus, der forårsager helvedesild er Varicella-Zoster. Normalt vil alle, der har haft skoldkopper, have tendens til at være mere modtagelige for denne virus. Problemet er, at selv når du er kommet dig, forbliver denne virus stadig i den syges krop og vil reagere, når immunsystemet svækkes og oplever overdreven stress. Læs også: Kom nu, find ud af årsagen til cylindriske øjne

Overførsel af denne virus kan ske gennem luften og vil angribe mennesker, der ikke er fysisk egnede passe. Normalt er denne tilstand ikke noget at bekymre sig om. Den bedste behandling er at tage antiviral medicin, hvile og spise en sund, nærende kost.

Typer af herpes og behandling

Folk tror altid, at herpes er synonymt med kønssygdomme. Der er faktisk to typer herpes, og der er ofte en misforståelse om de to. Herpes simplex type 2 og 1 er herpes, der påvirker kønsområdet og mundslimhinden. Normalt er tilstanden karakteriseret ved røde og smertefulde bobler. Herpes simplex type 2 overføres gennem samleje og oralsex.

Ud over forekomsten af ​​bobler i det område, der er ramt af virussen, er der flere symptomer eller tegn, som ofte opleves af personer, der har genital herpes. Disse omfatter smerter ved vandladning, smerter i lænden, oplever symptomer på træthed, feber, appetitløshed og brændende fornemmelse i køns- eller analområdet.

At opretholde eksklusiv sex med kun én person og ikke have risikabel sex er den bedste måde at forhindre herpes på. Når du har genital herpes, er det en god idé at undgå at have sex uden at bruge beskyttelse.

Hvad angår hudherpes eller herpes zoster, er det en god idé at vaske tøj adskilt fra folk med helvedesild for at undgå at sprede det med andre familiemedlemmer. Hvis du er syg, bør du holde afstand til mennesker med helvedesild. Fordi det vil gøre det nemmere for dig at fange herpes, når dit immunforsvar er faldende. Læs også: 5 tegn, du ikke bør ignorere, når du har en seksuelt overført sygdom

Ifølge medicinsk forskning har kvinder en tendens til at være mere modtagelige for genital herpes. Dette skyldes, at den kvindelige kønsoverflade er bredere og vådere. Det kvindelige kønsorgan kan således være et ideelt levested for udvikling af vira og bakterier. Derudover gør menstruationscyklussen, som forårsager hormonelle ændringer, kvinders immunforsvar meget mere sårbart end mænds. Spredning kan også strække sig fra den ydre genitale overflade til bækkenet.

Herpes simplex type 1 kan også overføres til børn, hvis de deler legetøj med børn, der har eller er udsat for herpesvirus. Babyer på fem måneder og derunder er endnu mere sårbare, fordi de kan angribe hjernen.

Vil du vide mere om spredning af herpes og forebyggelse heraf eller information om andre sygdomme, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .