Her er effektive teknikker og hosteetikette på offentlige steder

, Jakarta - Midt i denne coronavirus-pandemi, prøver alle hårdt på at forhindre dens spredning. Den måde, der menes at være den mest effektive hidtil, er altid at bruge en maske og vaske hænder regelmæssigt. Derudover skal der også laves sund kost og motion omhyggeligt.

Der er også mange andre ting, du bør vide om, hvordan du forhindrer spredning af coronavirus. En af dem er etikette ved hoste, som virkelig skal overvejes. Ved at gøre dette er det håbet, at hvis du hoster, og det viser sig, at du har COVID-19, spredes lidelsen ikke til andre mennesker. Her er en anmeldelse af det!

Læs også: Retningslinjer for at holde dig sund for at undgå Corona

Hvad er effektive teknikker og hosteetikette?

Hoste er en af ​​de vigtigste lungeforsvarsmekanismer at udføre. En person, der har en kraftig hoste, vil ofte føle sig træt, fordi en masse energi går til spilde. Hvis du har en lungesygdom eller andre lidelser, der forårsager en vedvarende hoste, er det derfor en god idé at kende til effektive hosteteknikker.

Hoste med en effektiv teknik er metoden, der bruges til at hoste ordentligt. Dette kan gøre, at kroppens energi kan spares, så du ikke nemt bliver træt. Derudover kan du også udstøde slim maksimalt. Denne metode udføres ved at løsne og føre slim gennem luftvejene uden at forårsage forsnævring.

Hoste er nødvendig for at fjerne uønskede stoffer fra bronkierne. Den anvendte metode til dette er huff hoste , som er en teknik til at hjælpe kroppen med at fjerne slim fra lungerne. Den eneste måde at gøre dette på er at indånde, holde og udånde.

Først skal du indånde og holde vejret for at tillade luft at komme ind bag slimet og adskille det fra lungevæggene, så det kan udåndes med hoste. Huff hoster ikke så stærk som en hoste, men kan være mere effektiv og gøre en person mindre træt. Teknikker at gøre huff hoste , blandt andre:

  • Sid oprejst med din hage let vippet op og din mund åben.
  • Tag langsomme, dybe vejrtrækninger for at fylde dine lunger til omkring tre fjerdedele af deres fulde størrelse.
  • Hold vejret i to til tre sekunder.
  • Ånd kraftigt men langsomt ud for at flytte slim fra de mindre luftveje til de større.
  • Gentag denne bevægelse to gange mere, og lav derefter en kraftig hoste for at fjerne slim fra luftvejene.
  • Udfør denne cyklus fire til fem gange for at rydde luftvejene.

Læs også: Beskæftiger sig med Corona-virussen, disse er de, du må og ikke må

Efter at have lært effektive hosteteknikker og huff hoste , du skal også lære etikette, når du hoster. Hosteetikette i sig selv er en god og korrekt hosteprocedure ved at dække næse og mund med et væv eller et ærme. Dette er nyttigt til at forhindre spredning af bakterier eller vira i luften for ikke at inficere andre. Dette skal overvejes, når nogen hoster eller nyser.

Hosteetikette er meget effektiv til at forhindre spredning af infektionssygdomme forårsaget af spyt, der kan flyve i luften, såsom coronavirus. Derudover kan væsker, der indeholder virussen, også klæbe til forurenede genstande i timevis. Dette sker, når genstanden holdes, så rører hånden ansigtet, så COVID-19 sygdom kan forårsage infektion, når den kommer ind i kroppen.

Ved derfor, hvordan man anvender hosteetikette:

  • Brug en serviet til at dække din mund og næse, hver gang du hoster eller nyser. Hvis ikke, kan du lede hosten til albuen. Sørg for ikke at hoste i hænderne eller i det fri.
  • Vend altid dit ansigt væk fra dem omkring dig, når du hoster eller nyser.
  • Hvis du bruger serviet, skal du straks smide det i skraldespanden.
  • Sørg for at vaske dine hænder bagefter med vand og sæbe el hånddesinfektion .

Ved at kende effektive teknikker og etikette, når du hoster, kan du forhindre, at andre mennesker får hoste eller endnu værre. Sørg for altid at gøre disse ting i hverdagen. Denne metode kan også sikre, at de mennesker, du holder af derhjemme, altid er beskyttet mod farlige sygdomme, der spredes gennem hoste eller nysen.

Læs også: Bekæmp Corona Virus, gør denne protokol, hvis du oplever symptomer på COVID-19

Hvis du har hoste med feber og har mistanke om, at det er forårsaget af coronavirus, så spørg din læge fra er den rigtige vej. Den eneste måde er med Hent ansøgningen, og du kan interagere direkte med lægen. Desuden ønsker om vatpind eller hurtig test hjemme kan også gøres gennem ansøgningen!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Hosteetikette: Hvorfor det er så vigtigt.
KOL support. Tilgået 2020. Hosteteknik.
Cystisk Fibrose Foundation. Hentet 2020. Hoster og huffer.