7 vigtigste vitaminer til øjne

, Jakarta — For at bevare øjets sundhed er tilstrækkeligt vitaminindtag påkrævet. Disse er de 7 vigtigste vitaminer, der er mest nødvendige for øjensundhed, som du alle kan finde i en række sunde fødevarer hver dag.

  1. Lutein

Antioxidanter kaldet øjenvitaminer er gode til at beskytte øjne og hud. Lutein kan findes i fødevarer som grønne grøntsager, æggeblommer, citrusfrugter som appelsiner, citroner og vindruer og appelsingrøntsager. Seks milligram lutein dagligt kan sænke risikoen for makuladegeneration med op til 43 procent.

  1. Zeaxanthin

Der findes mere end 600 typer carotenoider i naturen, men kun omkring 20 kommer ind i øjet. Lutein og zeaxanthin er de vigtigste, fordi de leveres i de højeste mængder til øjets sarte gule flekker. Ligesom lutein hjælper zeaxanthin med at beskytte øjenvæv, linse og makula, der forbedrer synet, bevarer lysfølsomheden og lidelser såsom grå stær.

(Læs også: Disse 6 fødevarer har fordele for at opretholde øjensundhed)

  1. Vitamin C

Antioxidant C-vitamin er ikke kun nødvendigt for at bekæmpe forkølelse. C-vitamin hjælper også med at beskytte synet, bekæmper frie radikaler og hjælper kroppen med at optage flere mineraler og næringsstoffer.

  1. Vitamin E

Vitamin E, vitamin A og vitamin C arbejder sammen for at holde celler og væv stærke og beskyttet mod virkningerne af inflammation. En undersøgelse fra 2008, der involverede 35.000 voksne, fandt, at dem med høje niveauer af lutein og E-vitamin havde en relativt lavere risiko for grå stær end dem med et lavere indtag.

  1. Zink

Kombinationen af ​​zink med andre vitaminer hjælper med at beskytte nethinden og sænker risikoen for makuladegeneration. Zink er et af de vigtigste næringsstoffer, der hjælper med at optage næringsstoffer og bekæmpe inflammation og celleskader. Zink gavner væv i øjet, fordi det spiller en vigtig rolle i celledeling og vækst, opretholder en sund cirkulation, balancerer hormoner, der forhindrer autoimmune reaktioner, og kontrollerer inflammatoriske cytokiner, der angriber væv. Zink kan fås fra fødekilder såsom fisk, kød fra planteædende dyr såsom geder og oksekød og nødder.

  1. Vitamin A (betacaroten)

Ifølge en rapport fra Tidsskrift for American Medical Association of Opthamaology , har vi brug for nok vitamin A til at forhindre natteblindhed og xerophthalmia, som er tørhed i øjnene forårsaget af mangel på vitamin A. Vitamin A er en antioxidant til at forhindre synstab forårsaget af degenerative sygdomme, såsom grå stær og makula. Undersøgelser viser også, at vitamin A sammen med andre antioxidanter hjælper med at bremse udviklingen af ​​neuropati eller nerveskade, herunder diabetisk neuropati forårsaget af diabetes.

  1. Omega-3 fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer har enorme sundhedsmæssige fordele. Omega-3 stabiliserer blodsukkerniveauet, hvilket sænker den inflammatoriske reaktion, hjælper med at bekæmpe øjenskader forårsaget af diabetes, forbedrer cirkulationen og hjælper med at stoppe celler i at mutere.

(Læs også: Lysere øjne med fordele ved grøn te)

Alle disse vitaminer kan også findes i vitaminer og kosttilskud. Du kan spørge lægen i appen om, hvordan man vedligeholder øjensundheden og for at få anbefalinger til de rigtige kosttilskud, og købe dem uden at skulle forlade huset. Du kan kontakte lægen gennem tjenesten Video/taleopkald eller Snak . Nemt og praktisk. kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play nu!