Disse er 6 fordele ved eksklusiv amning til mødre og babyer

, Jakarta - Vidste du, at der ikke findes nogen bedre ernæring end modermælk til babyer? Modermælk indeholder en række vigtige næringsstoffer, som babyer har brug for, lige fra protein, fedt, kulhydrater og forskellige andre vigtige vitaminer og mineraler.

Kort sagt, modermælk er i stand til at opfylde kroppens ernæringsmæssige behov. Interessant nok er det ikke babyer, der kan mærke fordelene ved modermælk. Tilsyneladende kan mødre, der giver modermælk, især eksklusiv amning, også høste fordelene.

Nå, her er nogle af fordelene ved eksklusiv amning til babyer og mødre:

Læs også: Tips, så babyer ikke spytter op efter amning

1.Hjælper babys hjerne og fysiske udvikling

Fordelene ved eksklusiv amning til babyer kan hjælpe hjernen og den fysiske udvikling. Tror du ikke på det? Lanceret fra Directorate of Health Promotion & Community Empowerment er fordelene ved eksklusiv amning i stand til at støtte og hjælpe babyens hjerne og fysiske udviklingsproces. Dette skyldes, at en baby i en alder af 0 til 6 måneder ikke har fået lov til at indtage andre næringsstoffer end modermælk.

I seks måneder i træk giver amning givet til din lille helt sikkert fordele for barnets hjerne og fysiske vækst i fremtiden. Derudover har forskellige undersøgelser også vist, at babyer, der bliver ammet, har et højere intelligensniveau.

2. Forebyg sygdom

Stadig ifølge Sundhedsministeriet kan fordelene ved eksklusiv amning til babyer også forhindre dem selv i at blive syge. Eksklusiv amning givet af moderen var i stand til at øge barnets kropsmodstand.

Modermælk indeholder immundannende antistoffer. Nå, dette stof kan hjælpe det med at bekæmpe bakterielle og virale angreb. Som følge heraf er babyer mindre tilbøjelige til at udvikle sygdomme som diarré, allergier, luftvejsinfektioner og forstoppelse.

Læs også: Myter og fakta om amning

3. Forbedre kognitiv udvikling

Der er en mere specifik undersøgelse, der siger, at amning kan forbedre den kognitive udvikling hos babyer. Hans undersøgelse med titlen Modermælk og kognitiv udvikling - rollen som konfoundere: en systematisk gennemgang dette er indlæst US National Library of Medicine.

Vil du vide resultaterne? Det viser sig, at eksklusiv amning kan forbedre den kognitive udvikling af babyer. Dette er dog relateret til flere faktorer relateret til amning. For eksempel social klasse eller IQ for moderen (forældre). Derudover blev denne undersøgelse også udført i højindkomstlande.

4. Ideel babyvægt

Babyer, der udelukkende ammes, er mere tilbøjelige til at vokse til en normalvægt. Hvorfor? Ifølge eksperter stimulerer modermælk mindre insulinproduktion end modermælk. Dette insulinhormon kan udløse dannelsen af ​​fedt i kroppen.

Nå, med andre ord udløser modermælk ikke dannelsen af ​​fedt hos babyer. Interessant nok har fordelene ved eksklusiv amning til babyer også højere leptinniveauer. Leptin er et hormon, der spiller en rolle i fedtstofskiftet og forårsager en følelse af mæthed.

5. Overvinde Traume til Mor

Fordelene ved eksklusiv amning for mødre kan eliminere traumer under fødslen. Ikke nok med det, amning og tilstedeværelsen af ​​den lille kan være en opmuntring for en mors liv.

Efter fødslen er mødre normalt modtagelige for baby blues syndrom . Denne tilstand opstår normalt hos mødre, der ikke er vant til det, og som ikke engang er villige til at give deres babyer eksklusiv amning.

Men ved amning vil traumet langsomt gå over af sig selv. På den måde vil moderen vænne sig til at amme sit barn.

Læs også: Dette er en måde at opbevare modermælk på, som ikke kan efterlignes

6. Forebyg brystkræft

Udover at gøre moderens fysiske og psykiske helbred mere stabil, kan eksklusiv amning også minimere risikoen for brystkræft. Hvorfor? Ifølge Sundhedsministeriets forklaring - Fordele ved eksklusiv amning for mødre og babyer”, en af ​​de udløsende faktorer for brystkræft hos ammende mødre er manglen på eksklusiv amning til deres egne babyer.

Så forstår du de mange fordele ved eksklusiv amning til mødre og babyer? Nå, hvis moderen har svært ved at give modermælk til sin lille, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Mødre kan nemt og bekvemt kontakte lægen derhjemme. Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2020. Hvordan amning gavner dig og din baby.
Sundhedsministeriet - Direktoratet for Sundhedsfremme & Samfundsstyrkelse. Tilgået i 2020. Fordele ved eksklusiv amning til mødre og babyer.
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået i 2020. Modermælk og kognitiv udvikling - rollen som konfoundere: en systematisk gennemgang