Blodpropper under menstruation, er det normalt?

Jakarta - Blodpropper under menstruation er en almindelig klage, som kvinder oplever. Normalt opstår blodpropper i begyndelsen af ​​menstruationsperioden, når blodstrømmen, der kommer ud, er kraftig. Blodpropper kan være lyse røde eller mørkerøde, afhængigt af den underliggende tilstand. Så er det normalt, at blod størkner under menstruation? Find ud af fakta her, kom så!

Læs også: Mere om menstruationsmyter og -fakta

Årsager til blodpropper under menstruation

Blodpropper under menstruation kan faktisk overvindes med antikoagulerende stoffer, som kroppen frigiver naturligt. Dette stof spiller en rolle i forebyggelsen af ​​blodpropper, herunder forhindrer blodet i at størkne, når det kommer ud. Men når menstruationsblodstrømmen er kraftig, kan disse antikoagulantia ikke behandle alt blodet til at størkne. Dette har indflydelse på forekomsten af ​​blodpropper under menstruation.

Selvom denne tilstand anses for normal, skal du være på vagt. Især hvis der er for mange blodpropper under menstruationen eller mere end en fjerdedel af den mængde menstruationsblod der frigives. Fordi der er flere andre faktorer, der kan få blodet til at størkne under menstruationen. Hvad som helst?

  • Abort

Når der opstår en abort (især tidligt i graviditeten), kan det væv, der kommer ud, ligne en blodprop og være ledsaget af blødning.

  • Hormon ubalance

De hormoner, der er tale om, er hormonerne østrogen og progesteron. Hvis et hormon ikke er afbalanceret, kan denne tilstand forårsage blodpropper i menstruationsblodet.

  • Miom

Myom er en ikke-kræftsvulst, der vokser på livmodervæggen. Denne tilstand kan få menstruationsblod til at komme mere ud og dermed øge risikoen for, at menstruationsblod kommer ud med blodpropper.

  • Endometriose

Endometriose er en tilstand, hvor endometrium (den indre slimhinde i livmodervæggen) vokser uden for livmoderen. Denne tilstand er normalt karakteriseret ved unormal blødning fra skeden, herunder blod i form af blodpropper.

  • Adenomyose

Adenomyose er en tilstand, hvor slimhinden i livmoderen vokser ind i livmodervæggen uden nogen åbenbar grund. Ligesom endometriose kan denne tilstand også forårsage blødninger i store nok mængder, indtil blodet kommer ud i form af blodpropper.

  • Kræft

Kræft karakteriseret ved blødning og blodpropper forekommer generelt ved livmoderkræft og livmoderhalskræft. Denne blødning kan forekomme uden for menstruationscyklussen eller efter samleje.

Normale og ikke blodpropper

Selvom menstruationsblodpropper er normale, skal du skelne mellem normale og ikke-normale blodpropper. Hvis den er mørk i farven, har en let tekstur, og klumpen ikke er for stor, behøver du ikke bekymre dig, da dette er normalt. Dette skyldes, at denne blodprop er et tegn på, at dit menstruationsblod har været lagret i livmoderen i lang tid.

Men hvis blodpropper opstår kontinuerligt (mere end to menstruationscyklusser), ligner granulat og er ledsaget af fysiske klager (hovedpine, smerter i underlivet og uregelmæssige menstruationscyklusser), skal du være på vagt. Dette skyldes, at denne tilstand kan være et tegn på problemer med de reproduktive organer, især livmoderen. For at finde ud af den nøjagtige årsag skal du lave en ultralydsundersøgelse ( ultralyd ), biopsi, MR-test eller curettage. Denne procedure udføres i henhold til lægens råd.

Det er et faktum om blodpropper under menstruation. Hvis du har andre spørgsmål om blodpropper under menstruation, så spørg bare din læge . Fordi gennem ansøgningen mor kan spørge når som helst og hvor som helst til lægen igennem Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!