Kend 4 årsager til pludselige knæsmerter

, Jakarta – Knæsmerter er en tilstand, der kan ske for alle. Mennesker med knæsmerter vil føle ret stærke smerter i knæområdet, når knæet bevæges. Uanset om det opstår af én årsag eller rammer pludseligt, kan uudholdelig smerte forstyrre aktiviteter.

Læs også: Knæsmerter efter træning? Måske er dette årsagen

At kende årsagen til dine knæsmerter kan være den bedste måde at forhindre det i at ske igen. Du kan også kontrollere det godt og kende den mest nødvendige måde at håndtere knæsmerter, der pludselig rammer.

Kend nogle årsager til knæsmerter

Generelt varierer den smerte, som personer med knæsmerter oplever, alt efter sværhedsgraden og årsagen til knæsmerterne. Denne tilstand gør, at folk med knæsmerter vil opleve forskellige symptomer.

Kend de almindelige symptomer på knæsmerter, såsom knæet føles meget stift, knæet ser hævet og rødt ud, nogle gange føles knæet svagt og svagt, og en knirkende lyd, når knæet bevæges. Kom nu, find ud af årsagerne til knæsmerter, og hvordan du overvinder det!

  1. Knæskade

Smerter, der pludselig rammer, kan være et symptom på en skade i knæet. En skade på knæet forårsager rifter i ledbånd og sener, så denne tilstand kan forårsage knæsmerter, der kommer pludseligt. Derudover kan skaden give blødninger i knæet, som giver knæsmerter.

Skader fra gentagne løb eller hop kan forårsage knæsmerter. Det skader aldrig med det samme at tjekke din helbredstilstand på det nærmeste hospital, hvis du oplever et knæområde, der føles varmt, hævet og forslået efter en skade. Nu kan du bestille tid hos en læge på det sygehus, du har valgt, via ansøgningen .

  1. Knæ slidgigt

Knæet er et af de største led hos mennesker bestående af knogler, brusk, ledbånd og en synovial membran. Synovialmembranen vil nemlig være ansvarlig for at producere ledvæske, som fungerer som smøremiddel og næring til brusk. Selve brusken kan dog blive beskadiget, hvilket forårsager friktion mellem knoglerne i knæet, som kan give smerter.

ifølge Journal of Pain ResearchDer er flere faktorer, der kan få en person til at opleve knæartrose, såsom traumer i knæet, betændelse og metaboliske lidelser.

Læs også: Disse 4 yogabevægelser kan hjælpe med at lindre knæsmerter

  1. Gigt

Nå, som rapporteret af National Institute of Arthritis og Musculoskeletal and Skin Diseases, kan knæsmerter forekomme som et symptom på visse sygdomme, hvoraf den ene er gigt. Når denne sygdom rammer, er de symptomer, der opstår, brændende fornemmelse, uudholdelig smerte, indtil knæet bliver rødt.

Årsagen er, når knæet producerer urinsyre i overskud og danner krystaller i leddet, så knæet kan blive betændt og give uudholdelige smerter. I mere alvorlige tilstande forårsager gigt, at den syge har svært ved at gå normalt, til det punkt, at han ikke kan bevæge knæet.

Læs også: Årsager til knæsmerter og hvordan man behandler det

  1. Osgood-Schaltter sygdom

Osgood-Schaltter sygdom er en knæsmerter, som er meget almindelig hos børn og unge på grund af for stort tryk på knæskallssenen.

Knæskallssenen er den del, der forbinder den nederste ende af den øvre knæskal med toppen af ​​underbenet. Ifølge Harvard Medical School får fysiske aktiviteter, såsom spring, basketball eller gymnastik, der ofte udføres af børn, lårmusklerne til at trække i knæskallssenen. Knæskallens senefibre er fastgjort til skinnebenet. Ved gentagne træk kan dette område blive hævet eller betændt og forårsage smerter i knæet.

Generelt giver læger flere typer behandling, alt efter behovene hos mennesker med knæsmerter. Startende fra brug af lægemidler, fysioterapi, til operation.

Dog forskellige årsager til knæsmerter, så behandlingen er forskellig. Derfor er det vigtigt altid at kende årsagen til knæsmerter for at bestemme den mest passende behandling.

Reference:
UK National Health Service. Hentet 2019. Knæsmerter
Journal of Pain Research. Tilgået 2019. Knæartrose
National Institute of Arthritis og Muskuloskeletale og Hudsygdomme. Tilgået i 2019. Gigt
Harvard Medical School. Tilgået 2019. Osgood Schlatter Disease