Lægen siger: Forståelse af Ct-værdi i PCR-testresultater

COVID-19-pandemien får os ofte til at høre forskellige slags laboratorieudtryk. Nå, det udtryk, der oftest diskuteres i dag, er Ct-værdien på PCR-testresultaterne. Så hvad er værdien af ​​Ct helt præcist?

En af undersøgelserne for at fastslå en diagnose af COVID-19 udføres ved at påvise arvematerialet af den virus, der forårsager Corona, nemlig SARS CoV-2 virus, gennem en nukleinsyreamplifikationstest (NAAT/ Nukleinsyreamplifikationstest ). For eksempel som realtids revers transkription polymerase kædereaktion (rRT-PCR) og isotermisk PCR (iiPCR og RT LAMPE).

De oprindelige mål omfatter dele af generne E, ORF, RdRP, N og S. Ifølge retningslinjerne fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) skal optimal diagnostik påvise mindst 2 genmål. Men i områder, hvor COVID-19 er udbredt, kan en simpel algoritme med et enkelt målgen bruges.

I nukleinsyreamplifikationstesten (NAAT) ved hjælp af rRT-PCR-metoden er resultaterne af påvisningen af ​​disse gener Ct-værdier ( Cyklus tærskel ), som også er kendt som Cn ( Cyklus nummer ) eller Cq ( Cyklus mængde ). Mens i den isotermiske metode er resultaterne af gendetektion: lysforhold .

Hvert værktøj og reagens har sine egne egenskaber og egenskaber skære af forskellige Ct-værdier. Nogen brugsværdi skære af Ct>30 som negativt resultat, nogle bruger værdien af skære af Ct>35, >40 eller >45. Derfor bør fortolkningen af ​​Ct-værdien udføres med forsigtighed.

Ct-værdien er ikke en kvantitativ værdi, men er omvendt proportional med antallet af vira til stede i den prøve, der undersøges. Værdien af ​​Ct er antallet af cyklus når grafen fluorescens bryde linjen Grænseværdi ved at opdage tilstedeværelsen af ​​virussen. Jo højere niveauet af virussen er, jo hurtigere trænger den igennem linjen Grænseværdi , således at Ct-værdien er mindre end prøverne med lavere virale koncentrationer.

Nå, det er en kort forklaring af Ct-værdien på PCR-testresultaterne. Hvis du er syg, kan du købe den medicin, du skal bruge, gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du skal blot bestille gennem applikationen, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Skrevet af dr. Theresia Novi, SpPK, specialist i klinisk patologi.