Hvor lang tid vil det tage for HIV at udvikle sig til AIDS?

, Jakarta - Er du bekendt med human immundefekt virus (HIV)? Når den kommer ind i kroppen, vil denne virus skade immunsystemet ved at inficere og ødelægge CD4-celler (T-celler). T-celler er en type hvide blodlegemer, der spiller en vigtig rolle i immunsystemet.

Jo mere hvidt blod, der ødelægges, jo svagere vil immunsystemet være. Denne tilstand gør kroppen modtagelig for forskellige sygdomme.

At tale om hiv hænger selvfølgelig også sammen erhvervet immundefektsyndrom (AIDS), sygdommen forårsaget af denne onde virus. En person, der har hiv, kan udvikle AIDS i fremtiden. Hvor længe eller hvornår udvikler HIV sig til AIDS?

Læs også: Tag ikke fejl, kend forskellen mellem HIV og AIDS

Uvis tid

Inden du besvarer spørgsmålene ovenfor, er det en god idé først at sætte dig ind i symptomerne. Symptomer på HIV er ret forskellige. En person, der er akut inficeret med HIV (når den først er smittet) oplever normalt influenzalignende symptomer eller andre virusinfektioner, såsom:

  • Hovedpine.
  • Ondt i halsen.
  • Feber og muskelsmerter.
  • Diarré.
  • Svedende om natten.
  • Trøske, herunder en svampeinfektion (trøske).
  • Hævede lymfeknuder.

Det, der skal understreges, er der også mennesker, der ikke viser symptomer, når de først bliver smittet med hiv. Hvor længe eller hvornår vil HIV udvikle sig til AIDS?

Til at begynde med skrider akut HIV-infektion over uger til måneder og bliver til asymptomatisk HIV-infektion. Denne fase kan vare 10 år eller mere. I denne periode har personen muligvis ingen grund til at mistænke, at han eller hun har hiv, men de kan overføre virussen til andre mennesker.

Problemet er ikke kun det. Hvis HIV-infektion efterlades ubehandlet, vil chancerne for at udvikle AIDS stige. ifølge Nationale Sundhedsinstitutter , der er nogle mennesker udvikler AIDS inden for få år efter at være blevet smittet med hiv. Nogle forbliver dog helt raske efter 10 eller 20 år.

Læs også:Find ud af 5 ting om HIV AIDS

Tips til at forebygge HIV

HIV er blevet en plage for verdens befolkning for mere end tre årtier siden. Denne grimme virus anslås at have dræbt næsten 33 millioner liv. De seneste nyheder, ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Ved udgangen af ​​2019 blev det anslået, at omkring 38 millioner mennesker levede med hiv. Stort set, ikke?

Så hvordan forhindrer man angrebet af HIV-virus, der kan forårsage AIDS?

1.Tag testen

Folk, der ikke ved, at de er smittet med hiv, fordi de føler sig sunde, er mere tilbøjelige til at give det videre til andre. Derfor bør HIV-testning udføres af hver enkelt, især dem i alderen 13-64 år, som en del af et rutinemæssigt helbredstjek.

2. Brug ikke stoffer

Brug ikke ulovlige stoffer, og del ikke nåle med andre mennesker. HIV-virus kan overføres gennem blodet i den brugte sprøjte, som den syge har brugt.

3. Undgå kontakt med blod

Undgå kontakt med andres blod. Bær om muligt beskyttelsestøj, maske og beskyttelsesbriller, når du plejer en tilskadekommen person.

Læs også: Her er en forklaring på stadierne af HIV-infektion til AIDS

4.Vær ikke donor, hvis du er positiv

Hvis en person bliver testet positiv for HIV, må han ikke donere blod, plasma, organer eller sæd.

5. Gravide kvinder Diskuter med læger

Gravide kvinder, der lever med hiv, bør tale med deres læge om risiciene for deres foster. De bør diskutere metoder til at forhindre deres baby i at blive inficeret, såsom at tage antiretrovirale lægemidler under graviditeten. Derudover bør amning undgås for at forhindre overførsel af HIV til barnet gennem modermælken.

6. Øv Sikker Sex

Adopt sikker sex-praksis, såsom at bruge latexkondomer, for at forhindre spredning af HIV og undgå at have flere sexpartnere.

Vil du vide mere om hiv og aids? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
WHO. Tilgået i 2020. HIV/AIDS - nøglefakta
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Sygdomme og tilstande. HIV/AIDS.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020. HIV/AIDS