Undervurder ikke, disse er 5 tidlige symptomer på stivkrampe

Jakarta – Du bør være opmærksom på tilstanden af ​​sårene på kroppen. Der er intet galt i at pleje eksisterende sår for ikke at forårsage forskellige komplikationer, der forstyrrer helbredet, såsom infektion i såret eller stivkrampe.

Læs også: Årsager til at stivkrampe kan være livstruende

Stivkrampe opstår, når skader på nervesystemet er forårsaget af bakterier. Bakterier trænger ind gennem åbne sår og behandles ikke ordentligt. Bakterier trives i kroppen og får mennesker med stivkrampe til at opleve nogle af symptomerne. Kend symptomerne på stivkrampe, så du kan behandle det ordentligt.

Genkend årsagerne til stivkrampe

Der er flere tilstande, der frygtes, når de bliver skadet af rustne genstande, hvoraf en er stivkrampe. Faktisk er stivkrampe ikke forårsaget af sår forårsaget af rustne genstande. En person kan få stivkrampe, når den er inficeret med bakterier Clostridium tetani .

Sporer fra bakterier Clostridium tetani kan overleve og formere sig uden for menneskekroppen. Bakteriesporer Clostridium tetani findes i dyrs afføring og jord. Negle kan få en person til at opleve stivkrampe, når neglen, der gennemborede kroppen, er blevet forurenet med sporer af de bakterier, der forårsager stivkrampe.

Ikke kun negle, bakteriesporer Clostridium tetani Det kan trænge ind gennem åbne sår på kroppen. Sporer, der kommer ind i kroppen, kan formere sig og samle sig til nye bakterier. Bakterier, der kommer ind i kroppen, producerer toksiner, der angriber motoriske nerver.

Læs også: Kend forebyggelse af stivkrampe hos børn

Symptomer på stivkrampe, du bør kende

Uden ordentlig pleje kan bakterier forårsage skade på kroppens organer gennem blodkarrene. For at tilstanden ikke bliver værre, skal du kende symptomerne forårsaget af stivkrampe.

Symptomer opstår et par dage efter, at bakterierne trænger ind i en persons krop. Der er flere symptomer, der bør overvejes, for at behandlingen kan udføres, nemlig:

1. Stive kæbemuskler

Mennesker med stivkrampe kan opleve kæbemuskler, der bliver stive. Dette skyldes, at den bakterielle infektion, der forårsager stivkrampe, kan få de muskler, der fungerer til at bevæge kæben, til at trække sig sammen.

2. Stive ansigts- og nakkemuskler

Ikke kun kæben, mennesker med stivkrampe er tilbøjelige til at få stive ansigts- og nakkemuskler. Denne tilstand får en person til at være ude af stand til at udtrykke sig normalt. Efter ansigtsmusklerne spredes bakterier som regel til nakken som får nakkemusklerne til at stivne.

3. Synkebesvær

Spredning af bakterier til halsen kan ske til spiserøret. Denne tilstand får personer med stivkrampe til at have svært ved at synke.

4. Mave, der føles hård at røre ved

Når bakterier er nået til spiserøret og ikke behandles ordentligt, kan bakterierne sprede sig til maven og få musklerne omkring maven til at spænde. Denne tilstand får maven til at føles hård at røre ved.

5. Feber

Rapporteret fra Centre for Disease Control and Prevention , mennesker med stivkrampe har feber, hvilket indikerer, at kroppens immunsystem bekæmper infektion i kroppen. Nogle gange er feberen forårsaget af stivkrampe ledsaget af en kropstilstand, der producerer sved.

Læs også: Vær forsigtig, det er komplikationer, der kan opstå på grund af stivkrampe

Der er ikke noget galt i at være opmærksom på tilstanden af ​​sårene på kroppen. Undgå at såret udsættes for snavs som en forebyggende foranstaltning mod stivkrampe. Tøv ikke med at besøge det nærmeste hospital, når et sår på kroppen oplever blødning eller tegn på infektion for at få lægehjælp.

Reference:
Lev stærkt. Tilgået i 2020. Tidlige symptomer på stivkrampe
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Stivkrampe
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2020. Stivkrampe