Disse 7 unikke fakta om mini pindsvinetjørne

Jakarta - Det kræver ikke megen indsats, at have en krop fyldt med torne er nok til at lave et minipindsvin eller pindsvin blive et af de unikke dyr. Men ligesom andre dyr har minipindsvin også vaner, karakterer og adfærd, der gør dem endnu mere unikke.

Som et natdyr har minipindsvin for vane at gå på opdagelse om natten. De har en solitær natur og kan skabe hjem overalt, lige fra ørkener, parker eller plantager. Når der er en trussel, kan de rulle sig selv til en bold. Vil du vide flere unikke fakta om minipindsvin? Her er den fulde anmeldelse!

Læs også: 5 ting at være opmærksom på, når du opdrætter pindsvin

Forstå unikke fakta om minipindsvin

Inden du beslutter dig for at holde et minipindsvin, er det en god idé at lytte til forskellige unikke fakta om dette tornede dyr, nemlig:

1.Mini pindsvin er fantastiske opdagelsesrejsende

Minipindsvineinstinkt som opdagelsesrejsende er ekstraordinært. De finder normalt bytte ved at udforske busken, med en lang snude, der giver en stærk lugtesans. De har også buede kløer til at grave.

2.Gruppen kaldes Array

Forvent ikke at finde pindsvin i store grupper, da disse tornede dyr har tendens til at være ensomme. Når de er grupperet, laver de normalt kun små grupper kaldet Arrays.

Når et minipindsvin han finder et minipindsvin, vil han cirkle rundt om hende gentagne gange i parringsritualet. Efter parring vil hunpindsvinet føde fire til seks unger cirka en måned senere. Det hunlige minipindsvin bliver ikke længe i sit hus. Han vil lade ungerne leve alene efter fire til syv uger.

3. Minipindsvin lever i forskellige levesteder

Der er omkring 17 arter af minipindsvin, der lever rundt om i verden. De findes i Europa, Asien og Afrika og er en indført art til New Zealand. Minipindsvin har tilpasningsevne, der gør det muligt for dem at leve i skove, ørkener, savanner, parker og hjemmehaver. De kan rede under små buske eller sten eller grave huler i jorden.

4. Minipindsvin har torne, der faktisk er hår

Udover at give en karakteristik, har de 5.000-7.000 rygsøjler, der stikker langs ryggen, også en vigtig beskyttende funktion. Piggene er dog modificeret hår lavet af keratin, og dækker ryggen til siderne af kroppen.

De fleste minipindsvin har rygsøjle fra fødslen. Nogle er under et lag væskefyldt hud og andre er dækket af en hinde. De første rygsøjler kaldet hoglets er meget blødere. Derefter vil disse torne med tiden blive erstattet med stærkere torne.

5. Minipindsvin ruller op til en bold til dækning

Når pindsvin føler sig truede eller bekymrede, krøller de sig sammen, krøller sig sammen til en spidskugle for at beskytte sig selv og afskrække rovdyr. I denne oprullede form vil pindsvinet se meget mindre attraktivt ud for ildere, ræve og andre rovdyr.

Læs også: Sådan passer du på et mini-pindsvinebur for at forblive hygiejnisk

6. Ikke alle minipindsvin går i dvale

Fordi pindsvin lever i en række forskellige klimaer rundt om i verden, skal nogle arter gå i dvale for at komme igennem de kolde vintre. Dog kan pindsvin i ørkenområder holde sig vågne hele året rundt eller opleve torpor, der varer 24 timer eller mindre.

I de koldeste områder kan pindsvin gå i dvale i seks måneder; de vil spise før dvale og opbevare fedt i flere uger. I løbet af denne tid vågner pindsvinet, leder efter mad og går i seng igen.

Dybest set kan pindsvin justere deres tidsplan og i varmere klimaer, eller når vintrene er meget varme, går de måske slet ikke i dvale.

7. Mini Hedgehog er immun over for slangegift

Ligesom opossum har det europæiske miniaturepindsvin et protein i blodet, der neutraliserer og giver naturlig immunitet mod slangegift. Det viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Integrativ og komparativ biologi i 2016.

Ud over miniaturepindsvin har andre dyr som mangust, honninggrævling og grise også udviklet evolutionære konvergente tilpasninger til modstandsdygtighed over for slangegift. Værdien af ​​modstand mod slangegift hos minipindsvin er meget vigtig, fordi de er i stand til at forgribe sig på og endda er modstandsdygtige over for slangebid.

Alligevel er deres immunitet ikke 100 procent, og hvis det bliver angrebet af en mere ond slange, kan miniaturepindsvinet stadig bukke under for biddet.

Det er nogle unikke fakta om minipindsvin. Hvis du holder et minipindsvin, så sørg for at passe på hans helbred, okay? Brug appen at tale med dyrlægen, hvis dit kæledyr minipindsvin har helbredsproblemer.

Reference:
National geografi. Tilgået i 2021. Pindsvin.
British Hedgehog Preservation Society. Tilgået i 2021. De grundlæggende fakta.
træelsker. Tilgået i 2021. 10 sjove fakta om pindsvin.