Sammenklemte nerver kan forårsage rygsmerter, her er grunden

Jakarta - En klemt nerve, eller på medicinsk sprog kaldet hernia nucleus pulposus, kan forårsage rygsmerter. Denne tilstand opstår som et resultat af en nervelidelse, der får ryghvirvlernes lejeflade til at rage ud fra mellemrummet mellem hvirvlerne.

Udbulningen kan lægge pres på nerverne, hvilket forårsager alvorlige rygsmerter. Smerter kan dog også forekomme fra nakken til lænden, afhængigt af placeringen af ​​den berørte nerve. Alligevel forekommer de fleste tilfælde af klemte nerver i lænden eller herniated nucleus pulposus lumbal.

Læs også: Dette er funktionen af ​​hver del af den menneskelige hånd, som du har brug for at kende

Årsager til klemte nerver

Brugen af ​​udtrykket klemt nerve er nok ikke særlig passende til at beskrive tilstanden af ​​hernia nucleus pulposus. Denne tilstand opstår på grund af overtryk, med mange ting, der kan være årsagen. Her er nogle af dem:

  • Skade.
  • Rheumatoid arthritis.
  • Forkert kropsstilling, men gentaget. For eksempel den forkerte siddestilling, mens du arbejder.
  • Fedme.

Det overskydende tryk på nerverne udøves af det omgivende væv, såsom muskler og knogler. Desuden kan hævelse af rygmarven også være årsag til nerver i klemme, fordi kanalen i knoglen indsnævrer sig. En klemt nerve vil opleve nedsat funktion.

Generelt kan denne tilstand forbedres over tid, men i visse tilfælde kan den også vare lang tid (kronisk), hvilket forårsager permanent nerveskade.

Læs også: 8 sygdomme, der kan påvirke led og knogler

Hvad er symptomerne på en klemt nerve?

Selvom det generelt kun forekommer i én del af kroppen, kan klemte nerver også forekomme i mere end ét område. Det er grunden til, at intensiteten af ​​de symptomer, som den enkelte patient oplever, kan være forskellig. Men her er nogle almindelige symptomer, der opstår, når du oplever en klemt nerve:

  • Smerter i området af den klemte nerve eller området omkring den.
  • En prikkende fornemmelse og fornemmelse som stifter og nåle eller elektrisk stød.
  • Brændende følelse.
  • Følelsesløshed på huden.
  • Følelsesløshed i fødder eller hænder.
  • Tab af evnen til at føle varme, kulde, smerte eller berøring omkring områder af huden.
  • Svækkelse af musklerne i det berørte område.

I nogle tilfælde kan klemte nerver også forårsage funktionelle lidelser i kroppen. Især hvis den klemte nerve er i lænden. Funktionelle lidelser, der kan forstyrres, kan være i form af evnen til at kontrollere trangen til vandladning og afføring, hvilket får den syge til at våde sengen.

Hvis du oplever et eller flere af disse symptomer, skal du straks Hent Ansøgning at spørge lægen igennem snak , eller aftal tid hos en læge på hospitalet til kontrol.

Hjemmemidler til at lindre symptomer på klemte nerver

Der er flere enkle måder, du kan gøre for at lindre symptomerne på en klemt nerve derhjemme, nemlig:

1. Masser af hvile

Det er vigtigt at få nok søvn og hvile, når du oplever en klemt nerve. For under søvn vil kroppen reparere de skader, der opstår i den, inklusive nerverne.

Læs også: Disse er komplikationer forårsaget af Hernia Nucleus Pulposus

2. Forbedre holdning

Prøv at forbedre din kropsholdning, når du står eller sidder, for at lindre smerter fra klemte nerver. Du kan bruge puder, justerbare stole og nakkestøtter, når du sidder, for at lette presset på nerverne.

3. Skab et behageligt arbejdsmiljø

Gør arbejdspladsen så behagelig som muligt. Placer de nødvendige genstande for at være mere ergonomiske. For eksempel at placere computerskærmen i øjenhøjde, så du ikke skal kigge for længe ned, eller en gang imellem arbejde i stående stilling for at holde rygsøjlen fleksibel.

4. Lav en let opvarmning og yoga

Lav en let opvarmning og yoga for at reducere trykket på nerverne i det berørte område. Men overdriv det ikke, da det kan gøre symptomerne værre.

5. Løft benene

Denne metode kan prøves for at overvinde symptomerne på en klemt nedre rygnerve. Prøv at hæve dine fødder og læn dem mod væggen, så de danner en 90 graders vinkel. Bøj dine knæ og hofter, mens du gør dette.

6. Kold og varm kompres

Varme kompresser kan slappe af musklerne og derved reducere trykket på nerverne. Dette vil også hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen, så helingsprocessen kan hjælpes. Så komprimer det klemte nerveområde med et varmt håndklæde i 10-15 minutter.

I mellemtiden kan en kold kompress hjælpe med at lindre hævelse og betændelse i vævet og derved reducere trykket på nerverne. Du kan komprimere det klemte nerveområde med et koldt håndklæde i 10-15 minutter.

Det er hjemmemedicin, der kan gøres for at lindre symptomerne på en klemt nerve. Husk, at disse trin ikke er en komplet kur mod tilstanden. Så du har stadig brug for medicinsk behandling og følg lægens råd, når du tjekker din tilstand.

Reference:
Meget godt helbred. Hentet i 2020. Hvad er en klemt nerve?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Knebet nerve.
American Academy of Orthopaedic Surgeons. Hentet 2020. Diskusprolaps.
American Association of Neurological Surgeons. Hentet 2020. Diskusprolaps.
Healthline. Tilgået 2020. 9 midler mod en klemt nerve.