Brækkede knogler, det er den tid, det tager at komme tilbage til det normale

, Jakarta – Der er intet galt i at udføre forskellige fysiske aktiviteter omhyggeligt. Mange helbredsproblemer opstår, når man udfører fysiske aktiviteter, der ikke er i overensstemmelse med reglerne eller ikke er forsigtige nok, hvoraf en er knogleskade. Ikke kun det, du kan opleve en brækket knogletilstand.

Læs også: Gå ikke i panik, dette er førstehjælp til brud

Et brud er en tilstand, der forårsager en ændring i knoglens form. Generelt opstår brud ofte, når knoglen udsættes for en stærk nok påvirkning. Rapporter fra Cleveland Clinic-siden, er der adskillige tilstande, der får en person til at opleve frakturer, såsom en køretøjsulykke, en ulykke under træning eller en knoglesundhedssygdom, såsom osteoporose.

Typer af brud, du har brug for at kende

Citeret fra American Academy of Orthopedic Surgeons har frakturer forskellige typer, når de ses fra tilstanden, nemlig:

  1. Stabil brud

Denne type brud har stadig de brækkede ender på linje og er knap på plads.

  1. Sammensatte fraktur

Denne type brud gør, at huden kan blive skadet på grund af bruddet.

  1. Tværfraktur

Denne type brud har en vandret type brudlinje.

  1. Skråbrud

Denne type brudlinje har en skrånende tilstand.

  1. Finmalet brud

Denne type brud får knoglen til at brække i flere stykker.

Udover den oplevede type brud, er der andre faktorer, der påvirker helingstiden, såsom placeringen af ​​den del af kroppen, der oplevede bruddet, også hos børn. Helingstiden for børn med brud er også tilpasset bruddets placering og typen af ​​brud.

Hvor lang tid tager det at komme sig?

Mennesker med nye brud erklæres for helbredte, når de brækkede knogler er blevet forbundet igen, eller efter brudlinjerne er forsvundet. Nå, i dette tilfælde kan kun en læge oplyse, om personen med en brækket knogle er helet og kan vende tilbage til normal eller ej. Fordi tilfældet med brud, som hver person oplever, er forskelligt.

Under helingsprocessen vil lægen foreslå brugen af ​​hjælpemidler såsom gips, kuglepenne og krykker eller krykker for at hjælpe med at gå. I den tredje måned kan personer med brud normalt begynde at gå langsomt. Smerterne og hævelsen begyndte at aftage. Det er bedst at undgå anstrengende aktiviteter, der belaster dine fødder, såsom at stå og gå for længe.

Læs også: Dette er et knoglebrud

Når du går ind i den fjerde og femte måned, bør du ikke lave overdreven fysisk aktivitet. Selvom han blev erklæret helbredt, var de brækkede knogler stadig skrøbelige. I nogle tilfælde af alvorlige brud kan det tage mere end et år at hele. Der er behov for regelmæssige undersøgelser til knoglespecialisten eller det nærmeste hospital for at se, om der er infektioner eller komplikationer.

Fremskynd heling med indtag af D-vitamin og calcium

Helingsprocessen af ​​frakturer kan også fremskyndes ved at indtage fødevarer og drikkevarer, der indeholder masser af D-vitamin, calcium og protein. I løbet af helingsperioden skal du indtage masser af mælk, yoghurt, fisk og grønne grøntsager såsom spinat og grønkål.

Læs også: 8 typer brækkede ben en person kan opleve

Undgå at indtage fødevarer og drikkevarer, der indeholder koffein, såsom kaffe, te, sodavand og chokolade. Koffein kan forstyrre absorptionen af ​​calcium og mineraler, der er nødvendige for heling af brud. For folk, der normalt indtager alkohol og ryger, anbefales det også at begynde at reducere det, fordi det kan hæmme helingsprocessen.

Reference:
American Academy of Orthopaedic Surgeons. Hentet i 2019. Brud (knoglebrud)
Børns sundhed. Tilgået i 2019. Brud
Cleveland Clinic. Tilgået 2019. Knoglebrud